1 winstpunt voor Arum 1

Arum 1 speelde dit Paasweekend dus twee “inhaal” thuiswedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er een punt gepakt (lees: gestolen) tegen Birdaard, Paasmaandag had het misschien recht (op basis van inzet) op een punt, maar gingen de Klokkendieven er met de winst vandoor. Waardoor Arum slechts 1 punt kon toevoegen aan het totaal. En staat het met 13 punten nog steeds op de 11e stek.
Zaterdag j.l. was Birdaard de eerste helft absoluut de bovenliggende partij, maar scoorde niet. Ook Arum kreeg een paar kansen. Na de rust ontspon zich een strijd waarin beide teams voor de winst gingen en over en weer werden er kansen gecreëerd.  In de 48e minuut was het raak voor Birdaard. Echter Arum toonde in dezelfde minuut veerkracht. De uitblinkende Kevin Hoekstra, hij is dit seizoen bezig aan een zeer sterk seizoen, zette de bal prima voor op Tim Jaarsma die de bal simpel kon binnen lopen.  Daarna hadden beide teams kunnen winnen qua kansen maar het bleef 1-1. Een punt waarmee Arum het meest tevreden kon zijn.

Paasmaandag was Franeker te gast. De eerste helft speelde zich af op de helft van Arum. Maar Franeker kon niet door defensie komen van de fanatieke Arumers. De tweede helft liet Franeker zich iets meer zakken om zo meer ruimte te creëren. Daardoor kreeg Arum ook meer grip en kansjes. Lang leek het op een gelijkspel uit te draaien. maar in de 83e minuut was het toch raak voor de Franekers. De 2-0 viel in de laatste minuut en was voor de statistieken. “Ondanks de vele afwezigen scoorde iedereen vandaag een prima voldoende” merkte de Arum leider Ruurd van Slageren op. “Het was net niet genoeg tegen een beter Franeker, die voetballend een aantal stappen verder zijn dan ons” concludeerde Arum trainer Erik Beuckens.
Maar aanstaande zaterdag weer nieuwe kansen want dan is “kampioenkandidaat” Scharnegoutum de tegenstander in Arum.