Zuur verlies Arum in Marsum

Pieter Wilkens schreef en zong ooit een liedje over zijn woonplaats n.l.: “Neat is sa tryst en griis as Marsum yn de rein”. Met dat gevoel droop Arum 1 afgelopen zaterdag van het veld af.
(Hoewel het overigens prachtig voetbalweer was afgelopen zaterdag.)
Arum was 70 minuten lang de betere ploeg geweest. Vele mogelijkheden werden er gecreëerd. S.S.S.’68 kreeg 4 kansen, 3 goals. Na een 2-0 achterstand knap terug komen naar een 2-2 door twee fraaie kopballen van Bauke Tjalle en IJsbrand. Dan eigenlijk klaar voor de nekslag. Maar na de 2-2 werd Arum te gehaast, waardoor er teveel foutjes werden gemaakt, en kreeg het uiteindelijk helaas de deksel op de neus. Het werd 3-2 voor de “Liwadders” uit Marsum.
Oud-Cambuur speler Johan Grootte schreef over S.S.S.’68 afgelopen week nog in het L.C. “……ik ben vooral benieuwd hoe ze fysiek op de been blijven”.
Natuurlijk is voetbal een mannelijke sport. Maar de invulling die zaterdag werd gegeven aan het woord fysiek……….
Wat volgde was een kaartenregen. Waar het bij alleen gele bleef. Maar……
Als supporter en oud-voetballer krijg je daar ook wel een triest gevoel bij.

Maar gelukkig volgt de week erop weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen om weer vrolijk van het spelletje voetbal te kunnen genieten. En de naam van de komende tegenstander is dan al hoopgevend n.l.: Blija. Zij zijn komende zaterdag 6 oktober de tegenstander in Arum, aanvang 14.45 uur

 

1 oktober 2018