Arum wint na spectaculair slot.

Een keer in de zoveel tijd heb je zo’n wedstrijd: “Een Historische”. Twee teams, aan elkaar gewaagd, die het publiek vermaakten met een mooie wedstrijd met veel prachtige goals en een heerlijk scoreverloop. Tenminste dat scoreverloop was uiteindelijk in Arum’s voordeel. En de druiven waren voor Tzummarum heel erg zuur. Zij hadden absoluut meer verdiend. Zeker als je in extremis met 5-4 verliest.
De eerste helft was, qua voetbal, Tzummarum die de bovenliggende partij was. En ze lieten zien dat ze niet voor niets zo hoog op de ranglijst staan. Arum ontbeerde duidelijk wedstrijdritme en moest ook qua veldbezetting weer wennen. Opvallend was dat Jacob van Althuis na een half jaar blessureleed eindelijk weer 90 minuten kon spelen. Ondanks de onwennige start creëert Arum altijd wel de nodige kansen. En na 15 was het dan ook al raak. BT zorgde met een prachtig schot voor de 1-0. Deze komt zeker in de top tien van “Bauke’s Beauty’s”.
In de rust werd er in de kantine vooral gesproken over het feit we eindelijk weer eens in actie konden op dit veld. En daarvoor gaan zeker de complimenten uit naar de consul Jan, terreinverzorger Douwe en wedstrijdsecretaris Gosse, die de gehele morgen en middag bezig zijn geweest om het veld te prepareren voor deze wedstrijd.

Acht goals!
In de tweede helft een iets beter Arum die leek de wedstrijd in de 54e minuut te beslissen. Een fantastisch “stifie” van Kevin betekende de 2-0. Echter drie minuten later prijkte er 2-2 op het scorebord. En kon Arum weer opnieuw beginnen. Via een prachtige aanval in de 65e minuut, met daarin een hoofdrol voor Jeroen, schoot Tim snoeihard in het dak van het goal; 3-2. 10 minuten later was het echter alweer 3-3. Daarna had Arum het moeilijk. Volgens “de stuurlui” was de balans bij Arum op het middenveld ver te zoeken en speelde het “optisch”, met veel te veel man achter de bal, te behoudend.
Maar dan in de 87e minuut leek uitblinker BT de wedstrijd alsnog te beslissen. Via een prachtige pass van Kevin ronde BT fantastisch en koelbloedig af. Nu was toch wel de winst binnen……..
Niets was minder waar, in de laatste minuut maakte, Tzummarum weer gelijk; 4-4. Een (terechte) remise leek aanstaande en een aantal supporters stroomde de kantine ietwat teleurstellend in. Tot: Arum in de allerlaatste minuut van de blessuretijd nog een vrije trap op de middenlijn kreeg. Willem “gooide” de bal met een prachtige trap richting het strafschopgebied, al waar Jorrit de bal uit de lucht plukte en in een beweging via een soort van dropkick de bal achter, misschien wel een van de beste keepers van deze klasse, deporneerde; 5-4!
Deze uiteindelijke overwinning maakte qua emotie heel wat los bij publiek, spelers en staf……
Deze emoties van vreugde en teleurstelling legde Arum 1 fotograaf vast in 100 prachtige wedstrijd foto’s te bekijken op: