Rondje langs de velden….

De smoor in!
Wat had ik vroeger, als jeugdspeler, de pest in als je eigen wedstrijd werd afgelast. Je zag er de hele week al naar uit, voetbalkleding lag vrijdagavond thuis al klaar om ze zaterdagmorgenvroeg snel aan te trekken. (Er waren sommige mede spelertjes die vrijdagnacht zelfs sliepen in hun voetbalshirt.) En dan op het fietsje naar het voetbalveld. Bij twijfel, zeker als het vrijdagavond had geregend, nog even langs het zogenaamde voetbalkastje bij de herberg (daar hangt het kastje overigens nog steeds). Kijkend naar het wedstrijdblaadje (uitnodiging van de wedstrijd en in die tijd het enige communicatiemiddel) van ons team. En dan hopend dat er geen, met viltstift geschreven, streep en “afgelast” op het wedstrijdblaadje stond….Was dat wel het geval; dan had je de “smoor in”. Met tegenzin fietste je weer door het dorp naar huis. Onderweg kwamen dan een aantal scheldwoorden bij je op, maar je hield je in. Toch merkten de dorpsbewoners, die op staart liepen, wel dat er iets aan de hand was. Je groette dan ook niemand. Gewoon geen zin in. Je moest deze teleurstelling in die tijd dat je naar huis fietste even verwerken. En als je dan thuis kwam zei je moeder dan nog even bevestigend “ik sjoch it oan dien kop wol; oflast seker?” Het hele weekend was verpest. 
Dat gevoel zullen een groot aantal spelers van de JO14 en JO17 ook hebben gehad afgelopen zaterdagmorgen. Mag je eindelijk na 8 maanden (laatste wedstrijden werden op zaterdag 10 oktober 2020 gespeeld) weer in wedstrijdverband tegen een bal aan trappen, valt er zaterdagmorgenvroeg in een kleine drie uur tijd 40 mm regen…….het veld stond blank, wedstrijd afgelast en de smoor in!

In de zogenaamde Regiocup competitie voor de jeugdteams van JO08 t/m JO17 werden of zouden afgelopen zaterdag 5 juni de eerste wedstrijden worden gespeeld! Maar dus niet alles ging door…..een zaterdag van blijdschap en teleurstelling!
Een overzicht:

JO14 & JO17

Bovenstaande foto zegt genoeg: het gehele hoofdveld lag er om 9.00 uur des morgens zo bij. We hadden nog even de hoop dat het water snel weg zou zakken. Maar dat was niet het geval. En de wedstrijden van de JO14 tegen Tzum en de JO17 tegen Oosterlittens moesten worden afgelast.
We proberen deze wedstrijden in de komende drie weken op een doordeweekse avond in te halen. 
 
JO10-2 (Arum)
Maar gelukkig hebben we ook pupillen kunstgrasveld in Arum:
Yessss! De regiocup is van start. Eindelijk na zo’n lange tijd alleen maar te hebben getraind, eindelijk weer een echte wedstrijd. En ons team is afgelopen seizoen alleen maar groter geworden. Op dit moment zijn we maar liefst met 11 spe(e)l(st)ers. Vier nieuwkomers, waar afgelopen zaterdag er twee mee konden doen. Naast de bestaande 8, zijn Marit, Tess, Sabine en Stefan ons komen versterken. Super!
Zeerobben was te gast en zij hadden maar zes spelers. Met negen van Arum, werd dat voor ons dus regelmatig wisselen. Maar dat was geen  probleem. De wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen waren mooi aan elkaar gewaagd en kregen zo nu en dan een kansje. Het was Zeerobben die als eerste het net wist te vinden.  Al gauw werd het 1-1, 2-1, 2-2 en gingen we met 3-2 de rust in. Na de lekkere beker limonade ging het de tweede helft gewoon verder, het bleef spannend, 3-3, 3-4, 4-4. Inmiddels zitten we halverwege de tweede en doordat Zeerobben geen wissels had, werkte dat iets in ons voordeel. De vermoeidheid sloeg toe, waardoor het 5-4 en in de laatste minuten de wedstrijd met 6-4 in ons voordeel werd beslist. Nog ongeslagen in deze competitie reeks😉. Iedereen heeft geweldig zijn best gedaan, mooie goals gemaakt en dus vol goede moed volgende week op naar de Oeverzwaluwen uit Koudum. Mvg Anno en Geert, de leiders


JO12 (Arum)

Dat er een tijd niet gevoetbald is, was in ieder geval bij de Arum JO12, goed zichtbaar.
Een prima eerste helft werd gevolgd door een hele matige tweede.
Zonder de voorspoedig herstellende Daley, maar met prima vervanger Hylke Brouwer en met “oude bekende “ Niek Visser werd een prima eerste helft gespeeld tegen AVC uit Sexbierum. Een uitstekend keepende Sem, en de immer zwoegende Dion en Rudmer. Jan Bauke, Jurre en Semmie speelden ook prima, en Hylke deed wat hij altijd doet, scoren. 2x.
Jammer was alleen dat onze aanvoerder Jitse verre van fit was, en dat brak ons op. Een 3-0 voorsprong mag je natuurlijk nooit meer weggeven, maar het gebeurde toch. Een 3-4 overwinning voor AVC.
Maar goed, volgende week een nieuwe kans. Dan gaan we naar Franeker.


JO11 (Achlum)
De JO11 kwam in actie in Tzummarrum en verloor volgens leider Joris de jong nipt met 5-3  

JO10-1 (Achlum)
Verloor met 8-2 in Harlingen tegen Zeerobben. Maar zoals leider Ronald Reinsma het mooi verwoorde: “Hartstikke leuk om weer op pad te mogen met het team”.

JO08 (Arum) & JO13
Van de JO08 en de JO13 was al eerder bekend dat hun wedstrijden niet doorgingen. Tegenstander JO08 trok zich terug. En de tegenstander van de JO13 had te weinig spelers!

Volgende week gaan we verder met de Regiocup!

7 juni 2021