Rondje langs de velden!

Afgelopen zaterdag 12 juni j.l. kwamen 5 van de 8 teams van de SJO Arum/Stormvogels’64 in actie voor de Regiocup. Dit zijn de resultaten en verslagjes:

JO08
De jongste jeugd speelde uit tegen Dronrijp. Die waren deze morgen iets te sterk, 11-0, voor het Arumer team volgens invalleidster Jacqueline. Maar toch was het weer heerlijk om een wedstrijdje te spelen aldus de spelers!

JO10-2
Afgelopen zaterdag in Koudum gevoetbald. Alle nieuwe spelers waren er deze wedstrijd ook bij en dat was wel even wennen voor iedereen.
Maar iedereen deed weer zijn stinkende best, super om te zien! Helaas was de tegenstander een maatje te groot en dat bleek al gauw in de beginfase toen we vrij snel op achterstand kwamen. Dit ging in rap tempo door en binnen no time stonden we 6-0 achter. Maar na een paar tactische tips in de time out van de eerste helft pakte de jeugd dit goed op en werd er alsnog 2x gescoord, dus dat gaf ons weer wat moed. In de tweede helft weer goed gestart gegaan en konden we weer tot scoren komen. Helaas voor ons, stond de tegenstander ook niet stil en had dezelfde gedachte. Maar daar trokken we ons niks van aan. Uiteindelijk met 14-4 verloren, maar mooie goals gemaakt. Groeten, Anno

JO11-1
Zaterdag 12 juni kwam Sc Franeker op visite in Achlum. Ik had besloten om Jelmer en Nynke in de verdediging te plaatsen om daar toch iets sterker te zijn. Haye, Berend en Justin  geplaatst op de middenveld. Jelke en Jesse in de spits en Chris op wissel want tegen Franeker moet je goed van start. Dat wisten we nog van de vorige keer. Dat dit zo goed zou uitpakken hadden we vooraf niet gedacht,  voor de rust stond het 5-0. Het mooiste was dat nu iedereen  van ons team aan de bal kwam en mogelijkheden kreeg om te scoren.  Na rust leek het even in te zakken nadat Franeker 1 keer scoorde en het veld stil leek te vallen.  Gelukkig herpakte ze zich en wisten we de gang er weer in te krijgen en werd er aan beide kanten nog gescoord.  Uiteindelijk werd het 9-3 voor ons en kregen we de sportieve felicitaties van Atze Bosch en zijn team van Sc Franeker. Groetjes Joris de Jong

JO12-1
Deel twee van de JO12 bracht ons naar Franeker. Na de knullig verloren wedstrijd vorige week tegen AVC, waren we erop gebrand om nu wel een positief resultaat te halen. Dat moesten we wel doen zonder de geblesseerde Jitse, de zieke Dion, en de afwezige Rudmer. En zonder Daley uiteraard.
En dan te bedenken dat de heren ook nog een fantastisch schoolkamp achter de rug hadden, met waarschijnlijk niet al te veel slaap😜
En dat was in eerste instantie ook te merken! Jan Bauke had zich bijna verslapen, Jurre , Semmie, Niek, ja, hij was ook weer mee, waren verre van fit. Maar op het oog het meest “beschadigd “ was Sem. Meerdere keren gestoken door horzels, mega allergische reactie, maar hij was er, en keepte een prima wedstrijd 💪🏾
Gelukkig hadden we enkele gastspelers bereidt gevonden ons te helpen. En hoe! n.l.: Dennis, Durk Jan en Tiemen.
Franeker had eigenlijk maar één speler die een doelpunt kon maken, en dat deed hij ook binnen de minuut.
De schade werd razendsnel hersteld door Jan Bauke, met een fantastisch afstand schot. Daarna liepen we redelijk snel weg bij Franeker met een schitterend doelpunt van Tiemen, een prima goal van Dennis en de 5-2 tenslotte van onze vaste ‘stand in’ Hylke B!
Alle gasten worden nogmaals bedankt!
Volgende week thuis tegen Berlikum.

JO14-1
Al binnen een minuut lag de bal erin bij Sint Jacob. Een vliegende start van de JO14-1 die met vooral spits Andries een prima voorhoede heeft. hij maakte 5 goals in totaal met als einduitslag 7-1 werd er dus in st. Jacob een prima overwinning behaald.

JO10-1, JO13-1 en JO17-1
De tegenstanders van de JO10-1 en de JO17-1 had zich teruggetrokken en de JO13 had te weinig spelers. Zodat deze teams zaterdag j.l. niet in actie kwamen!

Voorpagina voor de JO10-1
Overigens haalde JO10-1, Achlumer team, van de SJO wel de voorpagina van de “Wad tot Stad”