Arum stunt naar eerste overwinning!

Het eerste van de v.v. Arum speelde gister een aantrekkelijke thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen F.V.C. uit Leeuwarden. In een levendige eerste helft kwam Arum via een knappe voorzet van Jorrit op Dirk Henk, die vervolgens Dani in stelling bracht op 1-0. Een mooie opsteker tegen een FVC wat zeker kan voetballen, maar het tempo iets te laag hield in de eerste helft. Toch kregen zij ook kansen maar de prima keepende Jesse hield zijn doel schoon. In de tweede helft ging het eigenlijk razend snel, want via een mooie steekbal van Jeroen maakte spits BT de fraaie 2-0. En nog niet veel later werd diezelfde Jeroen ten val gebracht in het zestien meter gebied. De strafschop die volgde werd prima binnengeschoten door BT. Die daarmee 1 op 1 loopt dit seizoen en met de beker erbij de teller alweer op 8 doelpunten bracht.
Daarna schroefde FVC het tempo op en ging het achter risico nemen. Voor Arum was het vanaf die periode: tegenhouden. FVC kwam terug in de wedstrijd en maakte een goed kwartier voor tijd; 3-1. Het werd nog even billenknijpen. Maar de jongens van Arum, allemaal moegestreden, konden de eerste overwinning van dit seizoen vieren. “Dit hadden we even nodig” meldde de zeer tevreden Arumer trainer Edwin. Zeker voor het moraal! Want volgende week wacht weer een tegenstander van formaat namelijk: medekoploper en het nog ongeslagen Heerenveen.