Geen verplichte controle van het coronatoegangsbewijs?

Het demissionaire kabinet trekt het plan om de coronapas in te voeren in de amateursport deels in. Sporters en toeschouwers bij buitensporten krijgen, als zij buiten blijven, geen verplichte controle van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft demissionair premier Rutte gezegd in het Kamerdebat over corona. Op het plan kwam felle kritiek vanuit de Tweede Kamer en vanuit onder meer de sportsector.

Het betekent dat op sportlocaties buiten, sporters en toeschouwers niet verplicht gecontroleerd hoeven te worden op de QR-code. Wel geldt voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden. Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden. (vanaf 18 jaar)

Ook voor het terras bij de sportclub of het sportcomplex geldt de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs, net als bij de reguliere horeca.
(bron: NOS)

KNVB & NOC/NSF
We zijn als bestuur van de v.v. Arum nog in afwachting van de KNVB en samenwerking NOC/NSF wat betreft  definitieve regelgeving omtrent deze nieuwe coronamaatregels!

4 november 2021