Wedstrijden 11 en 18 december.

De KNVB heeft voor de komende zaterdag 11 en 18 december het volgende besloten: (lees daarna de gevolgen voor de wedstrijden voor Arum/Stormvogels’64)

Gister 2 december werd bekend dat het Kabinet de sluitingstijd niet wil opschuiven naar 20.00 uur, zoals die voor de (andere) essentiële sectoren wel geldt. Met de huidige coronamaatregelen is het ons niet toegestaan om na 17.00 uur te voetballen op de sportaccommodatie, terwijl trainen voor die tijd voor veel kinderen en de meeste volwassenen doordeweeks niet haalbaar is. Dit kan consequenties hebben voor de competities in het weekend. Voor komend weekend hadden we al eerder een besluit genomen maar voor de wedstrijden van 11, 12, 18 en 19 december speelden er nog twee factoren. Inmiddels zijn die duidelijk en is over de overige twee speelrondes tot aan de winterstop een beslissing genomen.Medisch adviesWe hebben advies aangevraagd bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden in het weekend, terwijl er doordeweeks niet getraind kan worden. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen categorie A en categorie B. Bij het eerste is de intensiteit bij wedstrijden hoog en dient de training niet alleen als tactische maar ook als fysieke voorbereiding. Niet trainen bij deze groep zou voor een langere periode zeer onlogisch en onverantwoord zijn. Bij Categorie B ligt de intensiteit bij wedstrijden aanmerkelijk lager. Trainen gebeurt minder frequent en minder intens. Als we voor deze categorie niet alleen de trainingen maar ook nog de wedstrijden schrappen, dan wordt het risico op bewegingsarmoede groot.VerantwoordAltijd voetballen mits dat verantwoord is; samen met de gehele sportsector, willen wij vooral in mogelijkheden blijven denken en tevens het medische advies leidend laten zijn bij de beslissing over de aankomende programma’s. Voor de categorie A is daarom besloten om vanaf maandag 6 december de competities tot aan de winterstop stil te leggen. Mochten teams toch tussen 05.00 en 17.00 uur kunnen trainen en het hierdoor verantwoord vinden om op vrijwillige basis competitiewedstrijden in te halen, dan kan dit in onderling overleg worden geregeld, door jullie zelf. In de B-categorie blijft het programma voor de weekenden van 11, 12, 18 en 19 december staan, zodat er in elk geval eenmaal per week lekker kan worden gevoetbald. Ook voor de categorie B geldt dat in onderling overleg wedstrijden ingehaald kunnen worden.Het doel is om alle competities na de winterstop (half januari 2022) te hervatten, maar uiteraard is dat afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland en de maatregelen.Het kabinet heeft aangegeven dat er op 14 december een nieuw meetmoment is, hierna zullen wij weer bij jullie terugkomen met eventuele nieuwe informatie over het vervolg van de verschillende competities.

Wedstrijdprogramma zaterdag 11 en 18 december v.v. Arum/Stormvogels’64.
– 35+ (toernooivorm in Witmarsum) gaat vrijdag 10 december niet door! (is na 17.00 uur)
– wedstrijd Irnsum 1 – Arum 1 zaterdag 11 december vervalt: categorie A.
– alle andere wedstrijden van de ST en SJO Arum/Stormvogels’64 op 11 en 18 december gaan in principe door. Dat betekent dat de wedstrijden van It Twadde, O23, JO19-1, JO17-1, JO14-1, JO13-1, JO11-1, JO11-2 en JO09-1 corona en weder dienende op 11 december doorgaan.
– en op zaterdag 18 december is er voor de juniorenteams: JO19-1, JO17-1, JO14-1, JO13-1 een gewoon competitieprogramma! 
It Twadde, O23, JO11-1, JO11-2 en JO09-1 zijn op zaterdag 18 december vrij.  Er kan voor deze teams evt. nog wel een inhaalwedstrijd worden ingepland.

Maandag 6 december verschijnt er weer een wedstrijdbriefje met daarop alle wedstrijden die nog voor dit jaar 2021 staan gepland!

3 december 2021