Op Arum 1 (afgelast door de KNVB), O23 (geen prog.) en de JO09-1 (tegenstander teruggetrokken) na zouden alle overige ST/SJO teams in actie komen afgelopen zaterdag 4 december. Helaas kwam de tegenstander van It Twadde niet. Maar de andere teams kwamen wel in actie met over het algemeen nipte overwinningen en/of nipte verliezen.
Hier weer een opsomming van de Whats App-verslagjes:

JO11-2
Arum- Scharnegoutum, Zo daar moesten we zaterdag al vroeg uit de veren. Om 9:00 uur voetballen tegen Scharnegoutum. Bram en Stefan waren helaas ziek, maar gelukkig konden we om 8:00 met de overige negen spelers vertrekken. Beide ploegen waren mooi aan elkaar gewaagd. We kwamen eerst met 1-0 achter, maar al gauw werd het 1-1 door Hylke. Ook de 1-2 was voor Hylke, maar wel door een mooie aanval via Siard en Rutger.Je ziet dan ook dat het samenspelen steeds beter gaat. Ook de dames Marit, Tess en Daniek krijgen de smaak te pakken. Soms zijn de aanwijzingen vanaf de zijlijn niet altijd duidelijk, maar dat ligt ook wel eens aan ons! Aan het einde van de eerste helft even een dip en daar wist de voorhoede van Scharnegoutum wel raad mee. Door goed keeperswerk van Roan bleef de schade beperkt tot 5-2 met rust.In de tweede helft gingen we met veel inzet verder. Leuke combinaties op middenveld met o.a. Redmar en Rutger kwamen we regelmatig voor de goal. Ook Jelle, vandaag als spits was een paar keer dicht bij een treffer. Maar ook daar een goede keeper. Toch wist Hylke nog een keer te scoren en door een schot dat van richting werd verandert, was de einduitslag 5-4. Een gelijkspel was hier wel verdient. Top gevoetbald allemaal!!Groet, Anno

JO11-1
Zaterdag 4 december uit gespeeld in Grou, een mooie accommodatie nabij de snelweg. Vandaag met 8 man op pad maar ze hadden er zin in. Al snel werd er gescoord door de stormvogels en dat geeft vertrouwen. Het verdedigende blok beton van Luuk en Jelmer was bijna geen doorkomen aan voor Grou en anders loste de keeper, Thyme het wel op. De eerste helft werd 0-5 voor Stormvogels afgesloten. De tweede Jelmer, ons beste verdediger op keep, dan zie je dat je een goed draaiend team niet zou moeten wijzigen als je echt voor de winst wilt gaan. Al snel weet Grou 4 maal te scoren. Dan word de sfeer bij de vogeltje anders kopjes gaan iets hangen. Een goed gesprek met de coach moet hopelijk het verschil brengen. Het blijft spannend en als. Grou dan ook nog eens weet te scoren na een ongelukkig genomen doeltrap van ons wordt het nog spannend ook met 6-6. Uiteindelijk weet Jelke vanaf de linker zijlijn in te dribbel en speelt twee spelers vakkundig uit en weet de bal met precisie te plaatsen in de rechter kruising. Dat gaf even lucht. uiteindelijk wordt er toch gewonnen met 6-7 en is er fantastisch gespeeld door de mannen en nog een pluim Berend die er zowaar 4 in het net wist te prikken. Maar ook dat lukt alleen als iedereen z’n best doet en dat deden ze. Op naar volgende week en hopelijk weer compleet als team.  Groet Tijmen en Joris

JO13-1
De JO13 verloor nipt met 5-6 thuis van DTD JO13-1, verslag volgt!

JO14-1
Ook de JO14-1 verloor nipt met 2-1 in Zwaagwesteinde. Het was de eerste nederlaag dit seizoen.
Ondanks dat er niet getraind word gaan we toch een wedstrijd spelen in en tegen Zwaagwesteinde. We missen vandaag 4 man door ziekte . Toch gaan we na het fluitsignaal van de scheids ten strijde … want bij winst zijn we kampioen !  De eerste 10 min gaat het gelijk op , kansen over en weer . Zwaagwesteinde weet echter als eerste te scoren …1-0 .Op een of andere manier loopt het totaal niet aan ons kant , er komt geen paas aan , word niet gepraat (ja alleen door mijn 😋) de acties lukken niet . Bij rust hebben we het er even over en besluiten met zn allen tde 2e helft opnieuw te beginnen en er vol voor te gaan . Maar al 2 min na de aftrap komen we op een 2-0 achterstand 🤔 het wil vandaag gewoon niet … toch weten we 1 min voor tijd de aansluiting te maken met de 2-1 . Maar daar blijft het bij ! Het feestje wordt nog even uitgesteld ! Groet Gosse

JO17-1
Ook de JO17-1 reisde af met 11 spelers. En speelden net als de JO11-1 in Grou. Op het sportpark in Grou werden er vanaf 12 uur twee wedstrijden gespeeld n.l.: de JO11-1 en de JO17-1. Het laatstgenoemde team speelde op het fraaie nieuwe kunstgrasveld. En was duidelijk een maatje te groot voor GAVC. Bij rust was het al 0-5 en de eindstand werd 0-10. De JO17-1 moet eigenlijk een klasse hoger spelen na de winterstop. Maar dan moet het wel bij de eerste twee in eindstand eindigen. En het staat nu derde….
Komende zaterdag wordt er echter tegen de nummer 1 gespeeld: Tzummarum. Een heuse topper om 9.00 uur in Arum.

JO19-1
Al na een paar minuten bleek dat deze tegenstander, een X aantal , zeer snelle en technische spelers in huis had, en op het kunstgras prima uit de voeten konden. Vanaf de eerste minuut was dus dan ook , alle hens aan dek.Door dat wij het achterin prima voor elkaar hadden, met als “organisator” en uitblinker;  Hylke…en de beide uitstekende spelende backs: Rinse en Rein, overlevende wij de eerste aanval stormen.Toch konden wij niet voorkomen dat de tegenstander na 15 min de 1-0 binnen tikten.Maar door te blijven voetballen en de rust te bewaren, ontdekten wij het zwakke punt van de Boy’s; de verdediging.Door een bal op de lat, en nog een 100% kans, kon een doelpunt niet lang uit blijven. En na 23 min werd het 1-1 en niet lang daarna, door een weergaloos doelpunt van Jurjen, 1-2.Na de rust kwam Arum prima uit de kleedkamer, na een bal op de paal, van Jildert, schoot dezelfde Jildert even later, prima 1-3 binnen.Daarna kwamen er nog kansen op 1-4 en 1-5…maar deze werden niet benut.Doordat de tegenstander uit een corner plotseling 2-3 maakte, werd het nog even “billen knijpen”.Maar de 3 punten gingen mee naar Arum.