O23 wint na gezapig potje!

Er stond afgelopen zaterdag 26 februari maar 1 wedstrijd (in Arum) op het programma n.l.: De O23 tegen de leeftijdsgenoten van Heerenveense Boys. Voor de winterstop werd er ook al twee keer tegen dit team gespeeld. Toen werden de punten eerlijk verdeelt. De O23 competities (B-categorie) zijn er dit seizoen voor het eerst. En de ervaringen zijn tot nu toe positief. Lekker ballen tegen en met leeftijdsgenoten en voor de groepsbinding binnen de vereniging prima. (een mooi stel, zoals ze al eerder werden genoemd) 

Onder ideale voetbal omstandigheden werd er afgelopen zaterdag afgetrapt om half 2. In een te laag tempo was de ST Arum/Stormvogels’64 O23 in het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Al resulteerde dat niet in hele grote kansen. En naar mate de wedstrijd vorderde kwam Heerenveense Boys steeds beter in de wedstrijd. Na een half uur kwam het dan ook terecht op voorsprong; 0-1. Bij de thuisploeg viel Migchiel al snel uit. En omdat Jens, Hidde, Jort en Kevin op deze dag ontbraken was het aanvallend redelijk pover bij Arum/Stormvogels’64. Maar met de JO19 invallers kwam vlak voor rust toch de 1-1. Na een mooie aanval via Marwin, Jildert kwam de bal bij Bernard die goed afwerkte. 
Na de thee bleef het tempo vrij laag maar speelde Arum/Stormvogels wel een stuk beter. En via de mooiste aanval van de middag werd Germ in stelling gebracht en die ronde zeer fraai af. Aan de andere kant kreeg H’veense Boys ook kansen. Maar BW, bezig aan zijn beste 30 dagen van zijn keepers carrière, voorkwam de gelijkmaker. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd 3-1. Door een corner van de deze middag uitblinkende Ruurd kon Bernard prima inkoppen. Door deze overwinning hebben de O23 al evenveel punten uit drie wedstrijden dan voor de winterstop in de gehele competitie. En mag het, met de sterkere tegenstanders nog in het verschiet, zich voor even koploper noemen….
Voor de volgende wedstrijd in deze competitie reist de O23 af naar Grinslân, V.E.V.’67 uit Leek; “De Like” is dan de tegenstander.   
Op de foto; “zelfs op de bank was het afgelopen zaterdag prima vertoeven”

 

28 februari 2022