Afgelopen zaterdag 4 maart was er een inhaalprogramma. Vier SJO teams kwamen in actie. Waarbij de opvallendste uitslag die van de JO15-1 was. Ze behaalden namelijk de eerste overwinning van dit seizoen!
Hier weer de WhatsApp verslagjes:

JO12-2 (Arum)
De JO12-2 begon niet goed aan de wedstrijd . De eerste helft lieten onze jongens en meiden de tegenstander IJ.V.C. veel te makkelijk voetballen. Er werd veel te veel ruimte weggegeven. en ging de JO12-2 met een 1-3 achterstand de rust in. In de rust even een donder speech van de leiders. 2e helft stonden we fantastisch te spelen. En was het snel 3-3 nog heel wat kansen gehad maar de bal mocht er niet meer in. Aldus leider Geert!

JO12-1 (Achlum)
Won in Achlum met het minimale verschil van 2-1 van Blauw Wit, maar is daardoor wel koploper geworden in haar klasse. Hoewel F.V.C., nu nog derde, de beste papieren heeft, spelen onze JO12-1 zaterdag a.s. de topper tegen A.V.V. (Terschelling) wederom in Achlum.

JO15-1
De JO15 pakte afgelopen zaterdag in Arum tegen Hielpen haar eerste overwinning van dit seizoen. De strijd ging mooi gelijk op en kwamen goed op voorsprong. We kregen een penalty tegen die mis ging gelukkig. Maar even later maakten zij toch de 1-1.
Na de rust kwamen we goed, op de eerste 5 min na, uit de kleedkamer. De mauwen werden opgestroopt en kwamen mooi op een 3-1 voorsprong. Maar helaas door een foutje in de verdediging kwam Hielpen vlak voor tijd op 3-2.
Maar sleepte mooi ff de winst over de streep. 👍🏻 m.v.g. Mario

O23
Met 15 spelers vertrokken we naar Tzum, om daar tegen het vreemdelingen legioen te spelen, ze komen n.l allemaal uit Franeker. 4 wissels wat een weelde, maar later blijkt geen onnodige luxe.
Na het bekend maken van de opstelling en een peptalk van de coach dat we feller moeten beginnen, gaan we het veld op. Bij het betreden van het veld moet ik denken aan een oud kinderliedje, op een groen, groen, groen, groen knollen knollenveld…….
De juiste benaming voor het veld waar we op moeten spelen, een bal aannemen is iedere keer weer een uitdaging.
We starten zoals de coach het graag ziet, we zijn heer en meester op het veld. Dit leidt al snel tot een paar kansjes, met een bal op de lat als grootste.
De tegenstander raakt gefrustreerd en gaat over op een ander soort voetbal, veel fysieke kracht en spelen op het randje en vaak er over heen.
We blijven goed voetballen maar creëren geen grote kansen. Uit een spaarzame aanval scoort Tzum echter de 1-0.
Dit is ook de ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld, met 1 verschil de overtredingen van Tzum werden steeds harder, de scheids deed hier niets tegen.
Na weer een smerige actie van Tzum zijde, ontplofte de bank van Arum, dit had een goede invloed op de scheids, want hierna floot hij voor elke overtreding. Uit een corner schoot Rein de 1-1 binnen, toen Thomas de 1-2 binnen schoot was Tzum helemaal van slag, we kregen volop kansen om de stand uit te breiden, maar twee keer werd een door gebroken speler onderuit gehaald, en kon geblesseerd het veld verlaten, maar de scheids had de kaarten thuis gelaten, dus de speler mocht blijven staan!!!!
Gelukkig hadden we 4 wissels zodat we na al die aanslagen toch met 11 man op het veld konden blijven staan.
De 3 punten lekken in de knip. Maar helaas werd het toch nog 2-2.
Na afloop lijkt de schade bij iedereen mee te vallen gelukkig. Voetbal, altijd leuk en Je maakt nog eens wat mee.