Arum naar Hommerts-Jutrijp

De belangen voor zaterdag 22 april a.s. zijn duidelijk bij de wedstrijd H.J.S.C. 1 – Arum 1: Bij winst voor de club uit de tweelingdorpen Hommerst-Jutrijp is HJSC zeker van nacompetitie. Want dan wordt het sowieso derde in de eindstand en dan krijgen ze automatisch de periodetitel van de kampioen of eindigen ze als hoogst eindigde club zonder periodetitel. 
Arum is voor het halen van de nacompetitie nog zeer afhankelijk van vele factoren n.l.: Wie wint de tweede periode? Als dat een team is uit de top drie, dan zou dus inderdaad het vierde plekje, waar Arum nu staat, nacompetitie opleveren. Maar daarin heeft Arum in theorie nog concurrentie van een zestal teams. Al lijken NOK, LSC en Woudsend daarin de grootste concurrenten. 
In de praktijk moet Arum nog drie keer winnen in de laatste vijf wedstrijden! En dat is met nog een zwaar programma voor de boeg, niet vanzelfsprekend.
Maar eerst zaterdag a.s. in Hommerts maar eens kijken of we de thuisclub, die klaar is voor de stap naar de 4e klasse en die al 8 wedstrijden ongeslagen is, een puntje of meer kunnen afsnoepen.
Of klinkt het na de wedstrijd: HJSC olé olé…
Aanvang wedstrijd is 15.00 uur. Op sportpark Oan’t Far.


  

20 april 2023