Arum verliest van volwassen HJSC

Nadat er voor de wedstrijd ter nagedachtenis aan Sijke van Althuis een minuut stilte was gehouden begon het vlaggenschip van de v.v. Arum voortvarend. In de eerste beste minuut kreeg Arum een uitgelezen mogelijkheid om op 1-0 te komen. En de makkelijk toegekende penalty werd prima benut door BT. (zie foto’s onderaan het verslag)
De vroege treffer was echter niet een garantie voor een makkelijk middag. Al gauw ging HJSC opzoek naar de gelijk makker.  En die kwam er in de 15e minuut. Er was nog zo gewaarschuwd dat HJSC vele doelpunten maakt uit vrije trappen en corners omdat ze kopsterk zijn, maar de 1-1 en een kwartier later de 1-2 werden gemaakt het het hoofd….
Arum moest blij zijn dat de schade beperkt bleef tot de rust. En moest de tweede helft uit een ander vaatje tappen om nog in de wedstrijd te komen.
Arum wil graag voetballen vanuit de opbouw via middenveld. Maar wat gebeurde juist: De lange bal werd in de eerste helft weer veel te veel gehanteerd…
In de tweede helft werd er door Arum de eerste 20 minuten zeker niet slecht gevoetbald. En in deze fase had het kans op de aansluitingstreffer. Al bleven de counters van HJSC ook levensgevaarlijk.
En uit 1 van deze counters werd in de 70e minuut de wedstrijd door HJSC beslist. En jawel; uit een corner werd de 1-3 binnengekopt…

En wat Arum ook probeerde het was niet goed genoeg. Sowieso is het voetballend nog heel mager dit seizoen bij Arum 1. Met name de jongens die bepalend kunnen zijn in het team hebben nog niet de juiste vorm te pakken. Het levert ook de nodige frustraties op wat helaas zich vertaalde in gele en een rode kaart.
Arum heeft een mooie ploeg met veel talentvolle jonge spelers maar HJSC is duidelijk al een stuk verder in hun ontwikkeling. Ze spelen een stuk volwassener”, zo sprak een van de Arum-supporters.
En dus won de titelkandidaat HJSC (uit Hommerts Jutrijp) terecht met 3-1 in Arum.

Het mooie van voetbal is dat je je als team de week erop weer kan herstellen. En ook zaterdag 7 oktober ligt er weer een grote en mooie uitdaging als men op bezoek gaat bij een andere titelkandidaat N.O.K.