Laatste Rondje langs de velden…

Hier het laatste Rondje langs de velden….van 2023. Alleen It Twadde was vrij, de rest kwam in actie!
De pupillenteams speelden haar laatste wedstrijd van de 2e fase. Zij starten op zaterdag 20 januari 2024 met hun 3e fase competitie. Voor de juniorenteams zijn er evt. nog inhaalwedstrijd in januari 2024. Zij starten met hun 3e fase competitie op zaterdag 3 februari 2024.
Maar hier eerst nog de WhatsApp verslagjes van afgelopen zaterdag 16 december j.l.:

JO08-1
16 December, de laatste wedstrijd voor de winterstop nog 1 keer dit seizoen naar Easterlittens. Voor de eerste keer was Mark mee, hij vond het uiteraard heel spannend. Mirthe nam de aftrap en het spel was begonnen. De start voor Mirthe was fantastisch want al snel wist ze te scoren, haar eerst doelpunten in een wedstrijd. En dat dit niet de laatste zou zijn had zij ook niet kunnen denken want ook het laatste doelpunt wist Mirthe op haar naam te zetten, prachtig. Verder zijn de topscorers Jort K en Hidde van JO8 die de eer hoog houden door de andere doelpunten te maken. Uiteindelijk wordt het maar liefst 1 – 11 voor de JO08-1. Een mooie afsluiting! Met vriendelijke groet “invalleider” Joris de Jong, Achlum.
En omdat de JO08-1 alle wedstrijden die doorgingen hebben gewonnen, zullen zij wrs. een klasse hoger worden ingedeeld in de 3e fase, we wachten af.

JO09-1
16 december moesten we het opnemen tegen Leeuwarder Zwaluwen.
We begonnen sterk aan de wedstrijd met goed overspel. We creëerden mooie kansen,
Jimte maakte er 1-0 van. Leeuwarden begon sterker te spelen en maakte er 1-1 van.
We werden een beetje moe en Leeuwarden kreeg wat meer ruimte en maakte hier dankbaar gebruik van. Ferre stond uitstekend te keepen maar Leeuwarden wist toch een paar x te scoren en het stond al snel 1-3
Rust.
We begonnen aan de 2e helft maar al snel bleek dat Leeuwarden een maatje te groot was voor ons.
Iedereen deed erg zijn best maar we konden niet voorkomen dat Leeuwarden vaak het doel wist te vinden..
We stonden al snel 1-8 achter Jelte-Pieter en Jorn keepten uitstekend.
Djolie en Rienk verdedigden super!
Jurre, Sam en Jort creëerden nog wat kansen maar hij mocht er niet in.
Leeuwarden wist nog 3x te scoren.
Eindstand 1-11.
Ik wens iedereen fijne feestdagen en tot volgend seizoen!

JO10-1
Zaterdag j.l. speelden we thuis tegen Tzum, het was de laatste wedstrijd voor de winterstop en wat een wedstrijd was het. Alle spelers waren lekker actief en ze zaten er bovenop. En dat was direct te zien aan het spel, we speelden veel en goed over en creëerden daardoor vele kansen. In de eerste helft wist Siem een hattrick te scoren en was helemaal door het dolle heen. Jilles scoorde zijn eerste goal, maarbdie werd helaas afgekeurd omdat de intrap niet juist was genomen. Net voor de rust wist Ewald ook nog te scoren en zette de stand op 4-2.
Ook na de rust gingen we dapper door. Ryan kwam er in en wist door een aantal keer met een knap hakje zich te bevrijden van twee tegenstanders en ook dat werd beloond en mocht hij zelf scoren. Omdat we er steeds boven op bleven zitten wist Tzum niet kansen te creëren waardoor wij wel veel schoten mochten wagen. Ewald scoorde nog een pracht goal uit een moeilijke hoek. Voor Jilles was er ook een herkansing en deze keer telde zijn goal wel! Na slecht advies van de coach (die ook stukje schrijft) aan de keeper wist Tzum tussen de bal te stappen en zette ze de eindstand op 7-3. Mooie wedstrijd dames en heren.

JO11-1
Afgelopen zaterdag 9 december ging de thuiswedstrijd tegen S.D.S niet door.
En die hebben we woensdag 13 december j.l. ingehaald.
Een hele sterke 1e helft gespeelt. alleen soms even wat onrustig balbezit.. 7-0 tijd voor limonade. 2e helft ging Arum door om nog meer goals proberen te maken. En met resultaat met 10-1 gewonnen! Dik verdiend!

De laatste uitwedstrijd in de fase 2 16 december j.l.
Dit x mochten we het weer opnemen tegen Zeerobben. Altijd spannende wedstrijden omdat we altijd goed aan elkaar gewaagd zijn. Maar deze zaterdag was Zeerobben de betere ploeg en wist meer druk op de bal te leggen dan Arum. Wat resulteerde in meer kansen voor Zeerobben. Met 3-0 verloren. Iedereen alvast een fijne feestdagen en tot volgend jaar💪🏽
De JO11 eindigde als derde in de 2e fase competitie, heel knap

JO12-1
Wedstrijden tussen onze JO12 en de JO12 van AVV zijn altijd aan elkaar gewaagd. Aldus coach Geert. Ook dit keer was het spannend tot de laatste minuut. Op dat moment leidde AVV met 1-2. Echter gaven ze nog een corner weg. En juist deze corner, met een mêlee van spelers voor de goal, ging erin! Eindstand 2-2. En zo eindigden de JO12 op 7de plek in de 2e fase competitie.

JO13-1
Zaterdag j.l. speelden de JO13 in Achlum tegen Blauw Wit’34. De jongens hebben prachtig voetbal laten zien en sloten deze competitie af met een dikke overwinning. Het werd maar liefst 12-0.
En daarmee eindigde de JO13 op een heel knappe derde plek!

JO15-1
Deze zaterdag stond Harlingen uit op het programma! Begin van het seizoen hebben we in Harlingen 2-1 verloren . Dus deze keer stond de ploeg op scherp . Vanaf begin er boven op zitten en mooie kansen creëren! Waar uit de 0-1 uit viel ! “Rust “ na wat overleg en bemoedigende woorden gaan we er weer vol voor de tweede helft . En weten nog 2 x te scoren . Kortom we hadden de ouwe seunen inne bûse 😉 mooie 0-3 overwinning. Groet Gosse
Na de winterstop speelt de JO15 nog een inhaal wedstrijd tegen Berlikum, inzet plek twee!

JO17-1
Joure en SJO Arum/Stormvogels’64 waren zaterdag in Arum aan elkaar gewaagd. “Toch kwamen we 2-0 achter” meldde de coach. “Maar we toonden veerkracht, voor rust werd het 2-1 door attent reageren van Jurre Bosch en de tweede helft hadden we de wedstrijd goed onder controle. Werd het via, wie anders, Andrys 2-2. Diezelfde speler werd een 10 minuten voor tijd gevloerd in de 16. Maar de penalty werd gekeerd. en zo bleef het 2-2. In een wedstrijd waar beide teams wilden voetballen!
Na de winterstop speelt de JO17 sowieso nog een inhaalwedstrijd thuis tegen Bolsward

It Tredde
It Tredde tegen Joure 7.
Er zijn van die wedstrijden waar je voetballend aan elkaar gelijk bent, de tegenstander iets makkelijker voetbalt maar waar ons gelegenheidsmiddenveld prima stand houdt. Zo’n wedstrijd waar het eerste team dat scoort de wedstrijd wint. Het bleef tot de 75 minuut 0-0, dankzij en niet te passeren Arik, en Germ die een grote kans net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Maar in de 78 minuut opende Germ toch de score met een beken balletje tussen de benen door van keeper, 1-0.
De wedstrijd leek beslist, maar een kleine minuut later schoot Joure de bal onhoudbaar in de kruising 1-1.
Meteen daarna een lange bal die valt uit de kluts voor de voeten van een speler van Joure, deze weet de kans te benutten 1-2, in 3 minuten tijd 3 doelpunten maar helaas staan wij achter. De laatste minuten achterin 1 op 1 om toch nog een gelijk spel eruit te slepen, dit lukt niet, in de allerlaatste seconde scoort Joure nog een keer eindstand 1-3