Arum dwingt nacompetitie af!

In een alles beslissende wedstrijd tegen Hielpen, Arum moest winnen en Hielpen had aan een gelijkspel genoeg, was Arum de betere ploeg en dwong het terecht, door dus de 3e periodetitel te winnen, nacompetitie af. En daar was eigenlijk dit seizoen niet op gerekend. In de strijd bijvoorbeeld om de tweede periode titel behaalde Arum maar 3 punten. En dat waren nota bene drie gelijke spelen. En dan in de laatste en derde periode won Arum 6 van de 7 wedstrijden. En zo eindigde dit seizoen sterk en mag het als beloning meedoen aan het toetje van het seizoen: De nacompetitie.

Heer en Meester
Arum zit de laatste weken in een goede vorm. En het was de eerste helft dan ook genieten als Arum supporter. Het team van trainer Hein Frietema was heer en meester de eerste helft en had bij rust al met een 3-0 voor moeten staan gezien de kansen. Met name het middenveld van Arum was met Jeroen, Pieter en Rinnert voetballend oppermachtig. De ene na de andere kans werd gecreëerd. Hoewel de eerste kans in de 14e minuut voor Hielpen was. Irolt, de man in vorm, tikte bal prima uit het doel. Maakte, wie anders, Kevin heel knap de terechte 1-0. Arum was daarna duidelijk de betere ploeg. Maar de 2e goal wilde maar niet vallen. En dan blijft het penibel.

Na de rust kwam Hielpen zoals verwacht. Het was voor Arum tegenhouden. Hielpen kreeg niet heel veel kansen maar speelde opportunistisch. In de counter kreeg Arum ook de nodige kansen. Maar het bleef spannend. De grootste kans voor Hielpen was voor aanvoerder en een van de betere aan Hielpen zijde: Sebastiaan Beintema. Maar verdween zelf wel in het doel maar de bal niet.
Na wat wissels bij Arum maakte youngster Andrys, in de toekomst de opvolger van Kevin, met een fraaie actie de 2-0. Daarna volgde nog een legio kansen maar er werd niet meer gescoord.
1 minuut voor tijd kreeg Kevin een publiekswissel. De topscorer stopt na dit seizoen. En kreeg terecht een ovationeel applaus! Maar mag dus nog sowieso een keer aan de bak!
Om bijna half 5 fluite de prima acterende scheidsrechter Jesper Zwerver voor het eindsignaal. (Deze scheidsrechter fluit voor het eerst dit seizoen bij de KNVB, maar als Zwerver zo doorgaat dan zien we hem niet vaak meer op dit niveau. Want het is duidelijk een scheidsrechter met potentie!)

Nacompetitie
En zo mag Arum als nummer 6, met 35 punten, in de eindstand nota bene nacompetitie spelen…
En dat zal dan worden op zaterdag 1 juni in een uitwedstrijd. In deze 1e ronde zal Arum of op bezoek moeten bij Ouwe Syl of, en dat is het meest waarschijnlijke, VCR uit Rinsumageest. Volgende week zaterdag weten we meer.