Het was afgelopen zaterdag 4 oktober weer heerlijk vertoeven aan de zijlijn op de verschillende voetbalvelden. De JO13 is nog steeds ongeslagen in hun bekerpoule! De JO11 kwam eindelijk weer eens in actie en de JO10 mocht naar Terschelling. En hoe deden de andere teams het?
Hier weer een overzicht van de wedstrijden middels de WhatsApp verslagjes!

JO07
Afgelopen zaterdag naar Menaam en gespeeld tegen Fc Franeker en Dfc. De wedstrijd tegen Fc Franeker werd gewonnen door de stormvogels met 0-8 en de wedstrijd tegen Dfc werd afgesloten met 0-6 wederom de winst voor de Achlumer Stormvogels. Groet Joris de Jong.

JO09
JO9 flikt het weer! 🏆
Deze zaterdag mochten we uit naar Witmarsum.. en dat is toch altijd wel een dingetje, verliezen doe je liever niet en al helemaal niet van de buurman 😄 met frisse moed gingen we dan ook los. Helaas voor ons was er weinig tegenstand en speelde Witmarsum vooral op een kluitje, dit maakte het lastig om tot mooi voetbal te komen en was het vooral er tussendoor wurmen en knallen. De laatste 10 minuten hebben we nog mooie samenwerkingen gezien en werd er toch nog lekker gespeeld. Eindstand 10-1 voor Arum.

JO10
Zaterdag mochten we dus tegen AVV Terschelling spelen.
Iedereen vroeg de boot op sommigen wel wat zenuwachtig maar het kan de pret niet drukken!
Na een rustige overtocht kwamen we aan op Terschelling nu met de (spelers)bus naar het voetbalveld.
Na een korte warming-up konden we los.
De aftrap werd genomen en Stormvogels kon met een goeie aanval de score openen, Jimte schoot m prachtig binnen! 0-1
Toen werd het wat rommelig en AVV wist hiervan te profiteren en wist 2 goals snel achterelkaar te maken 2-1
Stormvogels werden even wakker geschut, en kregen ineens vleugels!
Met prachtig voetbal en overspel vloog de 1 na de andere goal erin.
De een nog mooier als de andere, maar vooral de prachtige aanvallen met goed overspel was mooi om naar te kijken. Sam maakte 2-2
Jimte makkte er 2-3 van.
Ferre schoot met een enorme knal vanaf de middellijn m prachtig in de bovenhoek.
2-4
Djolie en Jurre stonden goed de verdedigen en Jelte-Pieter hield een paar ballen schitterend tegen!
Jort was weer erg fel vandaag en gaf een mooie voorzet op Rienk en die schoot raak.
2-5
Jimte maakte een mooie actie en ronde m zelf af 2-6
Rienk speelde 2 man om en schoot snoeihard binnen 2-7
Met nog een paar mooie aanvallen stonden we in de rust met een comfortabele 2-11 voor.
Na rust was Stormvogels wat zoekende en AVV wist terug te slaan en maakten 4 achterelkaar 6-11
Even Time-Out…
Na een speech wisten we ons weer te herpakken, jimte wist er nog 1 te maken 6-12
AVV maakte hens, de scheids floot en naakte er een penalty van.
Jort mocht m nemen, hij schoot hard in de bovenhoek maar de keeper kon er net bij.
Ferre wist er nog 2 te maken 6-14.
Op het einde van de wedstrijd wist AVV nog 1x te scoren
Eindstand 7-14
Na penalty’s snel douchen, maar eenmaal onder de douche stond de bus er al voor de terugreis.
Snel er onderweg alles in de tassen duwen en half met shampoo in het haar naar de bus rennen maar we waren op tijd!😅💪
Vandaar zoals meiny hierboven al benoemd, kan hier en daar wat kleren enz in de verkeerde tassen zijn beland.
Graag even aangeven als er wat kwijt is of iemand wat in zijn tas heeft wat niet van hem is.
Op de boot nog even een patatje en wat drinken genuttigd.
Het was een mooie prachtige voetbaldag! 🎉😎⚽️
De dame en heren hebben een mooi stukje voetbal laten zien.
Ik heb genoten!
Mijn mede leiders vandaag ( Fokke en Willem) ook bedankt👍🏻

JO11
Vandaag speelden we de wedstrijd tegen Franeker. Het begon een beetje chaotisch want de scheidsrechter kwam niet opdagen. Gelukkig ben ik van alle markten thuis 🙈 en heb ik zo goed mogelijk geprobeerd de wedstrijd te fluiten en niet partijdig te zijn.
Beide teams speelden aan elkaar gewaagd maar Franeker begon iets sterker en wist de bal op de helft van Arum, maar Guus deed erg zijn best en wist een lange poos de bal uit t net te houden. Maar na een tijdje, en ik moet toegeven met een geweldig afstandsschot schoot Franeker met een stuit de bal precies over Guus heen en kon hij er echt onmogelijk nog bij. 0-1. Arum nu op zoek naar de revanche en wist het spel vlot om te draaien met een fraaie actie van Ryan over de zijkant en een mooie voorzet schoot Ewald 1 – 1. We bleven dapper doorgaan en kwamen zelfs vrij vlot alweer op voorsprong. (Omdat ik nu liep te fluiten zijn de goal makers mij wat ontgaan.) Omdat beidde teams even goed speelden wist Franeker voor de rust de 2 -2 nog te maken.

De 2e helft begon Arum ook sterker en kwamen we wederom op voorsprong. Lang bleef het 3 – 2 en wisten zowel Franeker als Arum hun kansen niet te benutten.
In een duel kwam een speler van Franeker ten val maar bleef aan de bal dus voordeel voor Franeker, Arum hield in en zodoende werd t gemakkelijk 3-3. Dit was de stand tot 2 minuten voor einde wedstrijd. In het strafschop gebied gaf Guus een heerlijke bal achteruit Jilles kon profiteren en maakte 4-3. Franeker wist helaas direct weer een aanval in te zetten en op het eindsignaal nog even gelijk te maken. 4 – 4 eindstand. Mooie wedstrijd van beide teams. Tot volgende week.

JO13
Langezwaag kregen we op bezoek. 9uur klonk het fluitsignaal. Mannen en dames hadden er zin in. En dat was ook goed te zien. Na vele mooie acties wou de bal net niet belanden tussen de palen van het doel. Maar in de laatste 10min van de 1e helft wilde het wel lukken en gingen we de rust in met een terechte 3-0.
2e helft zetten de jo13 dit spel door en vielen er vele goals voor ons team. Met een verdiende 7-0 winst op Langezwaag staan we nu dik bovenaan. Top team!!

JO14
Ook de JO14 behaalde in Menaam een grote overwinning; Coach Tijmen: “Ze hebben enorm goed gevoetbald. Vooral de dames zijn boven zichzelf uit gestegen. Er werd goed vrijgelopen en goed in de bal gekomen. Maar ook de loopacties op de diepe bal waren efficiënt afgerond.

JO17
De JO17 speelden in Joure 3-3 gelijk; “was een mooie wedstrijd die we ook hadden kunnen winnen, we stonden 2-0 voor”. aldus coach Eize. In deze competitie is het krachtverschil overigens heel groot. er lopen vier teams uit! en de andere vier teams zijn heerlijk aan elkaar gewaagd.

JO19
Door ziekte, weekendje weg en blessures had dit team geen wissel. Maar er werd gestreden. Noodgedwongen moest onze keeper Sander de gehele wedstrijd spelen. En deed dat met verve! De wedstrijd kende een vreemd score verloop. Al snel kwam Hielpen snel op 0-1. Vervolgens in een mum van tijd scoorden de JO19 via Roy 2x en Thomas en brachten de stand op 3-1. Hielpen was de rest van de eerste helft de betere ploeg. We kwamen op 4-1, maar vlak voor rust kwam Hielpen terug door nog twee keer te scoren; tussenstand 4-3. Tweede helft bleven we rustig spelen en opbouwen. En hadden we de wedstrijd onder controle. Mathijs maakte zijn tweede; 5-3 en in de slotminuten werd het nog 5-4. een mooie en leuke wedstrijd!

It Twadde
Speelden in Harlingen tegen Zeerobben 4 en stond bij rust met 3-2 voor. Door twee doelpunten van de in vorm zijnde Ruurd en Patrick. “De tweede helft was dramatisch” volgens leider/speler Sjoerd. En er werd met 4-3 verloren helaas.