Arum verliest onnodig bij Nieuweschoot

Na één punt uit twee wedstrijden werd het voor Arum wel weer eens tijd om te winnen. Nieuweschoot leek hier met al twee ruime nederlagen op zak de ideale tegenstander voor, maar niets was minder waar.

De eerste helft was er nog niks aan de hand voor Arum. Pieter scoorde met een prachtig afstandsschot de 0-1 (zie filmpje) en de 0-2 van BT werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Niet dat Arum goed speelde, maar het had weinig last van Nieuweschoot. Alleen moest Irolt vlak voor rust nog even aan de bak na een slippertje in de verdediging.

In de tweede helft was er een totaal ander beeld. Arum leek constant één op één te staan achterin en Nieuweschoot schoot alles naar voren en gooide de beuk erin. Dit resulteerde in no time in de 1-1 en 2-1. Na een overtreding op Thomas in de zestien benutte BT de gegeven penalty en was het weer 2-2. Arum wilde voor de winst gaan, maar liep tegen de 3-2 aan na een knappe kopbal. Een punt was nu het hoogst haalbare en die leek er in de blessuretijd alsnog te komen, want Jorrit zette de bal knap voor en Thomas schoot goed binnen. Er was nog wel een minuut te spelen en Arum maakte haast om alsnog te winnen. Alleen viel de goal meteen na de aftrap aan de andere kant. De bal werd naar voren geschoten en werd vanaf de zijkant knap over Irolt heen getikt. Vrijwel meteen hierna werd afgefloten en Arum kon met een flinke kater naar huis.

Een hele zure en onnodige nederlaag voor Arum dat nu terug te vinden is op de laatste plaats. Deze plaats wil Arum zo snel mogelijk verlaten en de eerste kans is a.s. zaterdag tegen Hielpen. Aanvang: 14.45 uur.