Dion wint 7e editie FIFA toernooi.

Met 13 deelnemers werd er ook dit jaar weer gestreden voor de titel ‘beste FIFA speler van het jaar’. De jongens van de JO13 en ouder werden doormiddel van een loting gekoppeld aan de Europese grootmachten in het spel.
Na een spannende poulefase werden de teams verdeeld in een winnaars- en verliezers ronde. Uit eindelijk was het Dion die met zijn Barcelona in de finale met 2-1 te sterk was voor het RB Leipzig van Rein Willem. Dion werd daarmee de opvolger van Tiemen Dijkstra. Na een penalty shoot-out ging de derde prijs uiteindelijk naar Rutger (Borussia Dortmund).
In de verliezers ronde was het uiteindelijk Frans die met Real Madrid de 1e prijs wist de bemachtigen. In de finale wist hij 4-2 te winnen van Jurre Dijkstra (Arsenal).

Al met al een zeer succesvolle avond met 124(!) virtuele doelpunten, een fanatieke inzet van iedereen en uiteindelijk een terechte winnaar. (zie de foto’s hieronder)

1e prijs
Dion Fokkema(FC Barcalona)
2e prijs
Rein Willem Velzen(RB Leipzig)
3e prijs
Rutger Feenstra(Borussia Dortmund)

Verliezers ronde:
1e prijs:
Frans Burger (Real Madrid)
2e prijs
Jurre Dijkstra (Arsenal)

En zo zit de eerste “winteractiviteit” erop. De jeugdcommissie, Sjoerd, Jorrit, Wessel en als vervanger voor Migchiel dit jaar, Pieter den B. kan terugkijken op een geslaagde avond.

27 oktober 2024