Rondje langs de velden…

Voor de meeste teams was het afgelopen zaterdag 19 oktober een vrije zaterdag. Er stonden voor de SJO nog twee inhaalwedstrijden op het programma. De JO14 speelden thuis tegen AVC/Tzummarum. En JO19 ging op de fiets naar Tsjom.

JO14
Het ging hartstikke best met de inhaalwedstrijd tegen AVC/Tzummarum thuis in Achlum, aldus coach Tijmen. Erg goed gespeeld aanvallend dodelijk effectief en ook de verdediging, voor het eerste 4-3-3, ging boven verwachting. Maar hierdoor kwam er wat ruimte op het middenveld. Dat leidde 3 van de 4 tegengoals in. Lang met 4-3 voorgestaan. Toch werd het uiteindelijk 4-4 gelijk! 

JO19
Het was een prachtige morgen om naar Tsjom te fietsen. De JO19, al zeker van de derde plek in de bekerpoule, moest nog de inhaalwedstrijd spelen tegen ST Tsjom/Franeker JO19-1. En dus gingen we op de fiets door de landerijen. Een bijna idyllisch plaatje, al zullen daar de meeste JO19 spelers geen oog voor hebben gehad. Aangekomen in Tsjom, ass. grensrechter Doede was al in auto, met de ballen en shirts, vooruit gegaan, was het angstig stil. Het sportcomplex lag er verlaten bij. Na het plegen van een viertal telefoontjes bleek dat Tsjom zich had terug getrokken uit de competitie….
Maar de wedstrijd stond nog gewoon in voetbal.nl (de leidraad) en Tsjom verontschuldigde zich voor het niet afbellen van deze wedstrijd…
Balen, en nog eens balen…”ben ik daarom mijn bed zo vroeg uitgekomen”, had ik ook wel extra kunnen werken”, waren de reacties. Maar het meeste balen was dat we niet konden voetballen…
En zo werd de fietsreis terug niet zo idyllisch meer gevoeld…
Om het toch maar weer in de humor “hoek” te plaatsen merkte Jan Friso nog geestig op: “Was dit ons teamuitje? dan kunnen we volgend jaar weer wat meer besteden voor het uitje”

27 oktober 2024