De titelstrijd ligt weer open.

Arum 1 speelde afgelopen zaterdag een heuse topper in en tegen koploper in de 5e klasse B, Ternaard. Arum was voetballend de bovenliggende partij tegen het fysieke Ternaard. De 4-2 overwinning was dan ook meer dan terecht.
Arum begon vliegend, al na 3 minuten lag de bal in het net. Een mooie voorzet werd knap koppend afgerond door Bauke Tjalle Anema (BT). Een kwartiertje later lag de 2-0 er ook al in. Uit een corner kwam de bal bij Kevin Jaarsma die de bal op een fabuleuze manier vanaf een meter of 25 in de kruising schoot. “Een Wereldgoal” volgens onze verslaggever ter plaatse.
Overigens vlak na het eerste doelpunt moest Arum Jeroen van Dellen al wisselen met een lelijke blessure aan het jukbeen. Hij en BT kwamen ongelukkig met de hoofden tegen elkaar aan.
Na de 2-0 voorsprong kreeg Ternaard ook een paar knappe kansen. Maar Arumer achterhoede met een sterk spelende Redmer Brouwer (na lang blessureleed weer terug) en een zeer attent keepende Willem Miedema hielden het doel schoon.
In de tweede helft leek BT de wedstrijd in de 60ste minuut te beslissen. Maar de riante voorsprong kwam in de slotfase zomaar in gevaar toen gebrek aan concentratie Ternaard in een paar minuten tijd de stand op 2-3 bracht. In een spannende slotfase zette Ternaard alles op alles om de 3-3 te forceren. Bij een van de Arumer uitbraken maakte BT echter een einde aan hun illusie. Hij scoorde na een zeer fraaie actie en maakte zo deze middag zijn derde doelpunt. En bracht net als onze andere spits Kevin Jaarsma zijn totaal op 13 doelpunten dit seizoen. Tegen half 5 floot de prima leidende scheidsrechter De Jong voor het eindsignaal en komt Arum door deze mooie overwinning op twee punten van de koploper Ternaard. “De strijd om het kampioenschap ligt weer open” zo sprak trainer Edwin Wittink na afloop.
Door de resultaten op de andere velden kwam Arum bovenaan te staan in de strijd om de tweede periode. In die strijd zijn o.a. Blija, Beetgum en SSS’68 (de tegenstander van komende zaterdag) de belangrijkste concurrenten.