De wedstrijd van het “eerste” werd verplaatst. It Twadde, de JO19 en de JO12-2 waren vrij. Maar de rest kwam wel in actie. Hier weer een aantal wedstrijd(Whatsapp)verslagen.

JO07-1
2e speelronde JO-7. Thuis voetballen is altijd leuk. Net even iets meer support vanaf de zijlijn. De opa’s, oma’s,  vaders en moeders die hebben gekeken hebben 3 bloedstollende wedstrijden gezien. Qua voetbalniveau zitten de teams dicht bij elkaar.

JO09-2
Zaterdag tegen Franeker gevoetbald. Het was niet koud om te voetballen en in het begin windstil. Dit in tegenstelling tot de wedstrijd, het regende doelpunten in de eerste helft. Franeker was een maatje te groot en we gingen met 0-9 richting de limonade. Wel een paar leuke aanvallen, o.a. een diepe bal op Hylke die voorzette. Jelle raakte de bal jammer genoeg niet goed en deze ging net naast. Maar mooi om te zien, dat ze het spelletje steeds beter beginnen te begrijpen en nog belangrijker, het enthousiasme blijft! De tweede helft was qua score stukken beter en mede door goed keeperswerk van Roan bleef het 0-2. We vergeten dan ook gauw de einduitslag en gaan we vol goede moed weer richting volgende week!

JO09-1
Zaterdag 16 november uit bij FC Harlingen. De jongens voor de start even toegesproken dat we ook in de eerste helft direct moeten voetballen en niet moeten wachten tot de tweede helft. Een handicap voor ons zou kunnen zijn dat we op kunstgras moeten en dat zijn ze niet gewend. Voor de eerste helft stond Luuk Heemskerk voor de eerste keer als keeper opgesteld, en dat ging best goed. Het was Chris Lanting die voor ons in de eerste helft een doelpunt wist te maakte. Fc Harlingen wist er twee te maken voor rust. De tweede helft vaste keeper Jelmer Steringa op keep en die was geweldig bezig wat een reddingen, super. Het tweede doelpunt was voor Jelke de Jong die door een mooie voorzet van Chris kon scoren, De tweede was ook voor Jelke door een voorzet van Thyme Dunnewind, en zo werd er goed samengewerkt. En dat was voor Jelke niet genoeg want ook de derde was voor hem. De bal werd ter hoogte van de middenlijn genomen en zo er in, klasse jonge. Bijna leek het er op dat Rimmer Dijkstra in zijn tweede wedstrijd al zou scoren maar die hield iets te veel in en toen had de keeper van Harlingen de bal. In de laatste halve minuut was er nog een vrije trap voor Harlingen die voor onze keeper niet te pakken was en zo werd het 3 FC Harlingen en 4 voor Achlum en viel de winst weer eens aan onze kant. Groetjes Joris de Jong. Tot volgende week.

JO10-2
Terschelling JO10 – Arum JO10  3-4.
Een waanzinnige wedstrijd, met een fantastisch slot.
De dag begon vroeg. Half 9 ging onze boot richting Terschelling. Het enige team waarvan de mannen tot nu toe verloren hadden, dus enige revanche gevoelens waren zeker aanwezig.
Kwart over 10 begon de wedstrijd, en al gauw bleek dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het leek op een 0-0 ruststand uit te draaien, toen een verdwaald schot van een Terschelling speler plots in het doel lag. Een excuus daarvoor is ook dat onze keeper, Sem, al weken last van hielspoor heeft, en dus niet helemaal vrij kan bewegen. Dus rust 1-0 achter.
Tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Het spel golfde op en neer, met kansen over en weer. Maar Sem keepte een super tweede helft, dus we hoopten op de 1-1. En die viel ook. En wie anders dan Jetse maakte hem. Erop en erover dacht iedereen, maar door slordig uitverdedigen vrijwel direct na de 1-1, viel de 2-1 binnen. Kopjes naar beneden.
Toen ook de 3-1 viel dacht iedereen over en uit.
Niek maakte met een bekeken schot nog3-2, maar het einde was dichtbij.
We kregen nog een vrije trap na een overtreding op Jurre, Daley achter de bal, en hij schoot hem fantastisch “binnen”.
De begeleiding (Denny, Michael en Thon) waren helemaal blij. Toch nog een punt!!
Maar de mannen dachten daar anders over. Een snelle uittrap van Sem kwam terecht bij Daley, en als echte spits rondde hij het super af. 3-4!!!!!
Spelers en begeleiders werden uitzinnig!! Vrijwel direct daarna floot de “scheids” af🎉🎉🎉🎉
Nog drie wedstrijden winnen, dan zijn de mannen kampioen!!!!💪🏽
De terugreis verliep niet helemaal vlekkeloos, maar dat mocht de pret niet drukken. Met patat voor de mannen, en een biertje voor de grote mannen hebben we een prachtige dag afgesloten.
Iedereen keihard gewerkt, een prima keepende Sem, Jurre en Semmie ijzersterk, Jetse en Niek overal helpend, en een altijd scorende Daley. Wat een team!!!

JO11-1
Zaterdag hebben de thunderbirds een zeer goede wedstrijd gespeeld door de gehele wedstrijd te blijven combineren na een 0-5 ruststand werd er deze keer na rust nog een tandje bijgezet wat resulteerde in een 0-16 eindstand. En aan kop in de competitie!

JO12-1
Zaterdag 16-11 stond de uitwedstrijd tegen v.v.Irnsum JO12-1 op het programma.Wij begonnen de wedstrijd zeer sterk , en binnen een aantal minuten lag de 0-1 al in het goal . De boys bleven geweldig spel spelen en weten ervoor rust al 0-4 van te maken . Wat een mooi samenspel en acties 👌🏻. De 2e helft had Irnsum er zin in en wij in dat opzicht wat minder 😅 dus Irnsum weet er in korte tijd 1-4 van te maken.toch tikken wij de 1-5 er in en de 1-6 . Toen waren de batterijen een beetje leeg bij de mannen en lieten ze de touwtjes wat vieren en daardoor weet Irnsum er nog 4-6 van te maken . Maar na het fluitsignaal van de scheids gaan de 3 punten mee naar Achlum 💪🏻 top gedaan jongens! Groet Gosse

JO13-1
Het team van Elmer Bijma en Michel Jorna behaalden een heel knap punt tegen het sterke SWZ uit Sneek. “Het staat op moment goed” bij ons, aldus Michel. Op het scorebord prijkte een 2-2 na 60 minuten spelen. De doelpunten werden gescoord door Mike en Niek.

JO15-1
Na de wedstrijd voelde ik een duidelijk verschil in de box. Het besef was er dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Stiekem nog gehoopt op een gelijkspel, want dat was wel verdiend geweest. En prima teamprestatie, maar soms heb je toch een speler die zich de man of the match mag noemen. Roy heeft zijn plekje achterin gevonden en mag deze titel vandaag achter zijn naam plakken. Top gedaan, mannen.👍

JO17-1
De coach (LT) keek al weken uit naar deze wedstrijd. Workum uit om twee uur des middags. En niet omdat de wedstrijd op kunstgras werd gespeeld maar omdat wanneer de JO17 een wedstrijd ’s middags speelt hij altijd 4 euro meekrijgt van zijn vrouw voor een gehaktbal. En die zijn met curry niet te versmaden daar in Workum. Hij was na afloop dan ook weer kort van stof: “Het was een heerlijke wedstrijd”, die met 5-4 werd gewonnen.
En met winst komende zaterdag thuis tegen de nummer 2 Woudsend zou zijn contract zomaar wel eens verlengd kunnen worden. We wachten met spanning af.
Enig smetje op deze wedstrijd is dat de talentvolle Wouter uitviel met een naar het lijkt zware knieblessure….