Rondje langs de velden….

Ook afgelopen zaterdag (23-11) werd er weer een volledige competitieronde afgewerkt. Alle SJO-teams, op de JO13-1 na, kwamen in actie, hieronder de verslagjes:

JO07-1
De JO7 mocht afgelopen zaterdag weer voetballen in Berlikum. Ze hebben heel goed en leuk gevoetbald. Je ziet ze per wedstrijd groeien en dat is heel leuk om te zien.
Uitslagen; 2-3 verloren van Witmarsum. 2-2 gelijk tegen Sexbierum. En 3-2 gewonnen tegen Berlikum!💪🏼

JO09-2 (Arumer team)
23 november uit tegen Easterlittens. Met een zeer frisse wind over het veld, startten we de wedstrijd. Het ging mooi gelijk op, maar toch kregen we een goal tegen. Niks aan de hand, aftrappen en weer opnieuw richting de goal van Easterlittens. Kansen genoeg, maar hij mocht er niet in en daarom met de rust met 1-0 de box in. Het begin van de tweede helft was de scherpte even weg en dat hebben we geweten. 2, 3, 4, 5, de doelpunten vlogen ons om de oren. Maar toch ook mooie kansen gehad. Hylke was verschillende keren dichtbij een goal, maar ook Redmar, Jurjen en Rutger hadden de kans om er eentje te maken. Aan inzet ontbreekt het zeker niet. Het geluk zat deze dag niet aan onze kant, zullen we maar zeggen. Uiteindelijk is het nog 6-0 geworden. Maar dit was na de wedstrijd al weer gauw vergeten, op naar de intocht van Sinterklaas.

JO09-1 (Achlumer team)
Zaterdag 23 november met een uitgedund team thuis gespeeld tegen LAC Frisia. ‘S morgens werd er 1 speler ziek gemeld en 1 had ik uitgeleend aan het andere team. Dus 6 en geen wissel en bij LAC 8. Er werd mooi samen gespeeld en de teams waren aan elkaar gewaagd. Het eerste doelpunt was voor ons en werd gemaakt door Jelke de Jong. Vervolgens was het LAC die wist te scoren. Maar voor rust was het Jelmer Steringa die voor het doel wist te komen en de 2-1 voor ons wist te maken. Na rust werd er vel gestreden en wist LAC eerst weer te scoren. De jongens hadden nog hoop op goede afloop en Jelke wist nogmaals te scoren en zorgde voor de voorsprong, er werd behoorlijk gestreden wat tot gevolg had dat een van onze spelers een botsing had met de keeper van LAC en die werd gewisseld. Niet veel later was het bij ons team raak en kreeg luuk Heemskerk even een botsing en dan ben je als team zonder wissels even uit balans en weet LAC 3 keer te scoren. Als er dan in de laatste minuut nog een aanval komt van LAC en Willemjente raar onderuit wordt gehaald en LAC weet te scoren is het klaar voor dit weekend en is het verlies voor ons 3 Achlum 6 LAC. Gelukkig liep iedereen rechtop van het veld en viel het met de slachtoffers mee. Groetjes Joris de Jong

JO10-2 (Arumer team)
De scherpte kan er niet elke week zijn, al wil de leider anders!🥴
Na de fantastische prestatie van vorige week, wachtte nu een “makkie”, uit tegen Bolsward. Thuis was er met 14-1 gewonnen, dus dat hoefde niet veel problemen op de leveren. En dat was het ook niet. Wederom natuurlijk gewoon weer een prima resultaat. Het probleem ligt misschien meer bij de leider. Die is niet gauw tevreden. 😜
Daarom niet teveel woorden vuil maken aan deze pot. Drie punten, en de nul gehouden dankzij een uitstekende Sem!
Nog twee wedstrijden winnen!
De doelpunten werden gemaakt door: Daley 3x, Jetse 3x, Niek 1x en Semmy 1x

JO11-1 (Arumer team)
Offday voor de thunderbirds; we lopen de hele eerste helft achter de feiten aan en voetballen meer tegen onszelf dan tegen FVC. Na een 6-1 ruststand wordt de 2e helft weer iets beter gevoetbald  maar de thunderbirds kunnen er nog niet mee omgaan dat ze achter staan dus wordt schade beperkt gehouden  met een 8-2 eindstand.Weer een wijze les voor ons. Donderdag tegen Wardy moeten we ons maar herpakken. Leider Douwe.

JO12-2 (Arumer team)
De Arumers overklastend Joure thuis op alle fronten. Het werd maar liefst 10-1. “Het was een makkie”, aldus coach Eize Douna. En wat betreft de stand staan ze mooi in de middenmoot.

JO12-1 (Achlumer team)
Zaterdag j.l. stond de uitwedstrijd tegen ONS Sneek JO12-1 op het programma. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat ons boys vandaag de flow niet hadden die ze normaal zo mooi kunnen hebben 😅de pasen kwamen niet aan, de energie was er niet en door in 10 min  2-0 achter te komen ging bij veel de kopjes al hangen , na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer en maakten we de 2-1 . Toch was ONS vandaag te sterk en zij bleven top spelen en kwamen we daardoor op een 7-1 achterstand …..🤔als troost weten we er nog 7-2 van te maken , maar daar bleef het dan ook bij. Jammer maar helaas !Groet Gosse

JO15-1
De JO15 speelde afgelopen zaterdag tegen het zeer sterke N.O.K. in Oudemirdum. Toch hielden de jongens van de JO15 knap stand en creëerde het zelf ook een aantal kansen. Uiteindelijk werd de schade met 6-0 verlies, beperkt gehouden.

JO17-1
Er was maar een woord van toepassing voor deze wedstrijd volgens de coach: “doeltreffendheid”. Kansen genoeg maar uiteindelijk met een 3-2 nederlaag van het veld aflopen. Of er nu nog een “top drie” notering in zit wat betreft de eindstand? “Je moet een bepaald doel hebben om de lat niet te hoog te leggen, maar dat geldt voor alle keepers”. Zo sprak coach Lieuwe, na afloop, op z’n bijna Cruijffiaans. En natuurlijk ook een beetje doelend op zijn nieuwste boek wat eind januari uitkomt. En met daarin zijn bekendste “coach” uitspraken met de titel: “Bankzitters hebben ook een wisselwerking”. (met inclusief een hoofdstuk met de anekdotes van Sjouke Kikkie)

JO19-2
In het begin van de wedstrijd waren de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. De Arumers/Achlumers en Kimswerders kwamen echter vlot met 2-0 voor. LSC kwam terug in de wedstrijd door 2-1 te maken. Maar bij de 3-1 was het over en uit met LSC. In de tweede helft lieten onze JO19 zien dat ze bij dit tempo prima kunnen voetballen. “Een genot om naar te kijken”, aldus de coach. Eindstand 6-1. En inmiddels in de stand opklimmend naar een derde plaats.

It Twadde
Ging op bezoek bij WPB in Sneek. In een gelijkwaardige wedstrijd werd er uiteindelijk wel; met 4-1 verloren.