Ook afgelopen zaterdag (30-11) stond er weer een volledige competitieronde op het programma. Er werden helaas twee wedstrijden afgelast n.l.: die van de JO15 en JO17. De JO7 en het Vrouwenteam kwamen voor het laatst dit jaar in actie, It Twadde speelde eindelijk weer eens thuis. en er kunnen nog teams kampioen worden! Hieronder de verslagjes:

JO07-1
De JO7 speelde afgelopen zaterdag haar laatste “toernooitje” voor de winterstop in Sexbierum. In de eerste wedstrijd werd Berlikum met maar liefst 6-0 verslagen. Maar tegen Mulier uit Witmarsum wilde bal er maar niet in. er werd er nipt met 2-1 verloren. AVC uit Sexbierum was in laatste wedstrijd met 3-1 te sterk. Maar er is een leuke “tweede fase” gespeeld. volgens de leiders/trainers Elmer en Riemer.

JO09-2 (Arumer team)
Zeerobben was afgelopen zaterdag de tegenstander van de JO9-2. Na twee nederlagen op rij, zou het mooi zijn dat er weer eens wat (doel)punten binnen komen. En dat lukte. Met onze nieuwe teamgenoot Bram Wijbenga hadden we er allemaal weer zin in zaterdag. De wedstrijd ging mooi gelijk op met kansen over en weer. Toch onverwacht op 0-1 achterstand, maar dit duurde niet lang. Hylke kwam mooi vrij voor de keeper en het was weer 1-1. En even later, daar was Bram. Een mooier debuut kun je niet wensen, scoren tijdens je eerste wedstrijd, 2-1 op het scorebord. Na de limonade ging de strijd weer verder. Schoten van Siard, Roan, Jurjen en Redmar kwamen niet verder dan de verdediging of keeper. Maar Hylke wist de goal gelukkig wel te vinden en scoorde nog drie keer. Daarmee eindigde de wedstrijd met 5-1. Een mooie opsteker en leuke pot voor spelers, leiders en supporters. Op naar komende zaterdag., dan weer vroeg uit de veren voor de wedstrijd tegen Stiens/DTD

JO09-1 (Achlumer team)
Zaterdag 30 november een uitwedstrijd bij SSS’68 in Marsum, eerst even de jongens toegesproken en verzocht niet een afwachtende houding aan te nemen maar direct er voor te gaan. Vervolgens warming up gedaan en om 9.30 was de aftrap. De eerste 5 minuten leken de jongens vast te zijn gevroren aan het met ijs bedekte gras, er werd niet gevoetbald en alleen onze keeper Willem jente had het druk met ballen vangen. SSS 68 wist zomaar 2 keer te scoren Hierna ontdooiden de jongens en wist Jelke de 2-1 maken. In de rust van keeper gewisseld en ging Luuk er voor om de ballen te vangen, dit deed hij heel goed. In de tweede helft waren de jongens super bezig, Jelmer wist menig aanval op doel af te wenden en op het moment dat de bal bij Jelke kwam en die een mooie voorzet op Willemjente gaf die het vervolgens afmaakte en op zijn eigen wijze en scoorde, en was het 2-2. Dit gaf vleugels vervolgens wisten Jelke, Willemjente en Chris nogmaals te scoren en ook SSS 68 wist nog éénmaal het doel te treffen en werd het winst voor Stormvogels. SSS’68 – Stormvogels 3-5. Een mooi resultaat om mee te nemen voor het sintfeest van afgelopen zaterdagmiddag in de Singel. Groet Joris de Jong

JO10-2 (Arumer team)
Arum JO10 – Blauw Wit JO10-4
De één na laatste finale. De spanning neemt toe! In Leeuwarden was met 8-4 gewonnen, dus deze wedstrijd zagen we met vertrouwen tegemoet. En terecht. Eigenlijk zijn de mannen geen tel in de problemen geweest. De eerste helft was nog wat gespannen, maar de mannen waren scherp, alleen het scoren moest nog even op gang komen. Uiteindelijk werden het er tien.
De doelpunten werden gemaakt door: Daley 5x, Jetse 4x en wederom Semmy (van Eijk) 1x. Zonder Niek, Jurre, Daley en Semmy tekort te doen, een groot compliment voor Sem (de Vries)!
Verre van fit, maar staat er iedere week weer, en sleept ons,op momenten dat we wat verslappen , doorheen met prima reddingen 💪🏽
En tenslotte Jetse. Verzet zoveel werk voor het team, en scoort ook nog eens prachtige goals! Kortom, een kampioenenploeg!!
Volgende week maken we het af. Tegen Zeerobben. Komt allen kijken.

JO11-1 (Achlumer team)
De thunderbirds waren afgelopen zaterdag weer bij de les en combineren er weer lustig op los na een 8-0 ruststand wordt in de 2e helft eerst niet gescoord maar na de time out waar iedereen weer even op scherp is gezet wordt met goed voetbal een 14-0 eindstand bereikt tegen Stiens/DTD JO11-4. Volgende week speelt de JO11 tegen de koploper Stiens/DTD JO11-3

JO12-2 (Arumer team)
Het team van Lolke en Eize ging op bezoek bij WBP in Sneek…
Komende zaterdag spelen de JO12-2 thuis tegen CVO, hopend op dan een plezierige wedstrijd.

JO12-1 (Achlumer team)
Afgelopen zaterdag kregen we Bolsward JO12-1 op bezoek in Achlum. De wedstrijd begon van beide kanten volgas ! Er werd op hoog niveau gespeeld en met hoge inzet !! Kansen over en weer , beide partijen een keer op de paal ! Met 0-0 de box in .
Eenmaal begonnen aan de 2e helft , gingen we door met waar we gebleven waren en dat was er volgas tegen aan , er werd gevochten voor iedere bal . Mooie combinaties gemaakt , en vlak voor het einde weten we de 1-0 er in te prikken !!!!hoppa! De mannen weten het gelukkig vast te houden , door tot het einde te vechten voor elkaar ! Super gedaan door de boys. Groet Gosse.

JO13-1
Speelde afgelopen uit tegen Mulier in Witmarsum. De JO13-1 begint steeds beter te voetballen. Er werden genoeg kansen gecreerd. Uiteindelijk verloor het ietwat geflatteerd met 3-1. Maar er zit progressie in.

JO19-2
De “A-junioren” zitten in een hele sterke fase. Met gewoon goed voetbal, mooie aanvallen en soms prachtige goals werd deze zaterdag uit tegen Joure met 7-2 gewonnen. En wat zou Joure niet zijn zonder…(zie foto)

Er kwam even een ballon voorbij!

It Twadde
Bij It twadde was de opstelling veranderd naar 4-4-2, zodat we wat meer power op het middenveld hebben. Dit ging prima.
We starten goed met in de eerste minuut al 1-0, daarna werd makkum wel beter die een paar prima spelers in de ploeg hebben. Door een penalty wordt het 1-1. De wedstrijd wordt steeds harder van Makkum kant met een paar stevige overtredingen.
In de tweede helft komen er 4 frisse spelers in en de start is weer super, binnen een minuut 2-1 en even later uit een corner 3-1. Makkum raakt gefrustreerd en schoffelt er lekker oplos, en ook de scheids kan in hun ogen niets goed doen. Wanneer een doelpunt van Makkum terecht wordt afgekeurd wegens buitenspel, lopen de gemoederen hoog op.
Hierop besluit de scheids meteen voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Een mooie overwinning en goed voor het moraal.

Het Vrouwenteam
Afgelopen vrijdagavond was het damesteam door sc Bolsward uitgenodigd om vriendschappelijk een aantal wedstrijden te spelen, naast Arum waren ook Workum en Oudega en natuurlijk sc Bolsward (3 teams) aanwezig. Aansluitend met muziek in de kantine DJ de Boer en draaiend rad. Eerst moest er toch echt gevoetbald worden en was Workum de tegenstander, ondanks aantal mooie kansen bleef het 0-0. Na korte pauze was sc Bolwardia er klaar voor om het Arum lastig te maken, spannend was het met mooie uitgespeelde kansen en een aantal goede reddingen van keeper Baukje, uiteindelijk bleek sc Bolsward met 2-0 te sterk voor Arum. Al met al een leuke afsluiting 1e helft van het seizoen.