Jeugd weer trainen?

Van de KNVB site het volgende bericht:

De gisteravond (21 april) door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

We wachten als bestuur nog even op het officiële bericht via KNVB district Noord, wat precies de richtlijnen worden. En besluiten  daarna in overleg met ons kader hoe de invulling wordt voor de komende weken, maanden.

Het bestuur v.v. Arum 
en SJO v.v. Arum/v.v. Stormvogels’64

22 april 2020