Iedereen weer trainen?

We zijn als bestuur druk bezig om voor alle leden, dus nu ook voor de senioren, weer een training te verzorgen. Dat is organisatorisch nog niet zo eenvoudig wat betreft de “anderhalve meter” afstand. Dit weekend of begin volgende week hierover meer nieuws op deze site.

Van de KNVB kregen we alvast de volgende informatie: 

Het kabinet heeft op de persconferentie van afgelopen 6 mei een aantal corona maatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de net aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren. 

8 mei 2020