Onder prachtige weersomstandigheden werden er afgelopen zaterdag weer heel wat wedstrijden afgewerkt. Opvallend was natuurlijk dat de club weer met een Derde senioren elftal de wei in ging. En verder plaatsten De JO14 en de JO17 zich voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Voor de JO13 en de JO19 is er nog een theoretische kans voor het behalen van de volgende ronde.

It Tredde
Het debuut van it Tredde op het Schuttersveld te Sneek had een betere uitslag verdient, dit jonge team met een paar ervaren krachten begon goed aan de wedstrijd er werd goed gecombineerd en zo de aanval gezocht, Waterpoort Boys is een  fysieke ploeg en op dat punt kwamen we vaak tekort, bij rust keken we tegen een 2-0 achterstand aan. De 2e helft lag het middenveld open en werden er nodig veel meters gemaakt, WPB ging hier beter mee om en scoorden  al snel de 3-0, door een eigen doelpunt werd de eindstand bepaald op 4-0. Over de gehele wedstrijd gezien zit er zeker toekomst in it Tredde. Aldus de positieve coach Folkert.

It Twadde
Het ST Arum/Stormvogels’64 2 ging tegen het zeer sterke IJ.V.C. met 5-0 ten onder. We hebben waarschijnlijk de sterkste ploeg van deze competitie gehad, zei de coach na afloop. en hopen toch in de middenmoot van deze 4e klasse te kunnen eindigen. Wordt vervolgt.

JO08
Het reisje dat dit team zou maken naar Vlieland afgelopen zaterdag is verplaatst naar 17 oktober!

JO10-2
De jongens hebben keihard gestreden. Hylke heeft  4x gescoord. Redmar en Bram hadden nog prachtige ballen van veraf maar gingen net over. En door goed keepwerk van Roan en verdedigers Jelle, Siard en  Rutger  hebben we de nederlaag beperkt kunnen houden. En werd gelukkig maar met 5-4 verloren. Aldus Geert Akkerman

JO10-1
Volgens coach Ronald Reinsma: 8-1 verloren, bij vlagen ging het heel goed, maar die anderen waren een maatje te groot.

JO11-1
12 september AVV (Terschelling) op de koffie, nou dat was me wat.  Er moest behoorlijk worden gebald en ook regelmatig  gewisseld ivm met pijnlijke knieën kuiten enz. Maar er werd gestreden tot het laatste moment,  even leek het op winst voor Stormvogels maar toch wist AVV nogmaals te scoren en werd het 4-4 in de laatste minuten werd er nog alles aan gedaan om nog wat te proberen maar het bleef gelijk. Groet Joris de Jong

JO12-1
“Zwaar” bevochten overwinning.
Na de eclatante 9-1 overwinning van vorige week wachtte nu Bolsward op ons. Bolsward had vorige week een best pak slaag gehad van St. Annaparochie, 14-1, en al gauw bleek al waarom! Een matige ploeg, die het vooral van het fysieke moest hebben, en dat ook deden!!
Wat wij dan nog moeten leren is daar niet in mee te gaan, omdat wij nou eenmaal niet de grootste jongens hebben😜
We vergaten dus te voetballen, vandaar de 0-1 ruststand. Een prima goal van Dion. In de rust even besproken dat we het duel niet aan moesten gaan, en er gauw een paar goals  bijmaken, en gauw weer naar Arum.
Het duurde nog even, maar uiteindelijk maakten we nog 5 goals en was de buit binnen. Doelpunten van Jitse 2x, Daley 2x en Rudmer nog 1.
Een leerzame, prima overwinning. Volgende week de topper tegen St. Anne.
Trouwens, de overwinning werd gevierd met een flesje AA! Dank je wel Joyce!😀

JO13-1
Zaterdag stond ons 3e bekerwedstrijd op het programma tegen 1e klasser Zeerobben JO13-1. Na de scheids zijn fluitsignaal gingen de jongens vol gas de duels en acties aan met hun tegenstander en dat resulteerde in een 3-0 voorsprong in nog geen 10 minuten 😅 Dus dat liep lekker ! Na enig heen en weer gepingel weet Zeerobben er ook een goal in te prikken met een mooi afstandsschot . Na een redelijk harde overtreding van onze verdediging krijgen we een penalty tegen …. maar deze word gemist ! “Rust”  we zijn weer los en zeerobben zit er vol boven op , en weet na de aftrap dan ook gelijk te scoren …. 3-2 . Toch weten de mannen stand te houden en de longen uit hun lijf te rennen 💪🏻 en in de laatste minuten valt voor ons nog de 4-2 .
Het was een geweldige gelijkwaardige pot , met een beetje meer geluk aan onze zijde!
Nu zijn we afhankelijk van de andere 2 teams om evt nog door te gaan in de beker. We wachten af ! Groet Gosse

JO14-1
Het team van de coaches Elmer en Michel plaatsten zich vrij gemakkelijk voor de volgende bekerronde door Makkum met 7-3 te verslaan. In totaal scoorde dit team al 26 doelpunten in drie bekerwedstrijden. Op naar de volgende ronde!

JO17-1
De JO17 plaatste zich afgelopen zaterdag met een 8-4 overwinning in Marrum voor de volgende bekerronde. Coach Lieuwe vatte de wedstrijd kort samen:  Sy begun fysiek goed..1-0 achter…1-1…1-2…2-2..2-4 rust.
Nei de 1-0 achter begun wy restig te combineren..een lust om nei te sjen…3x de lat en 2x de peal rekke…dus it hie noch folle mear wurre kinnen…

JO19-1
Komt dinsdag 15 september a.s. in actie uit tegen Workum voor haar laatste bekerwedstrijd. Daarin zal het heel dik moeten winnen om de eventuele volgende bekerronde te halen.