Zomeravondvoetbal!

Op een van warmste september avonden, op een prachtig nieuw sportcomplex en een mooi kunstgrasveld met led verlichting, speelde de JO19 haar derde en laatste bekerwedstrijd in en tegen Workum.
Op voorhand moest het JO19 team met 8 doelpunten verschil winnen om eventueel de volgende bekerronde, op doelsaldo, te halen.
De coach legde daar juist niet de nadruk op en daardoor ontspon zich voor de oudste junioren van de club een prima wedstrijd. Een echte zomeravond voetbalwedstrijd met goed voetbal. En ondanks het vele, (5 wissels) en positiewisselingen bleef het “goed staan”. Bij rust was het dan ook al 3-0, door fraaie goals van Hidde, Dirk Henk en Martijn. En weetje; het hadden er misschien met een beetje geluk nog twee meer kunnen zijn.
In de tweede helft hetzelfde beeld. Ook Workum bleef “voetballen” en zo bleef het een leuk duel om naar te kijken. Arum breide de score, via Hidde 2x en Migchiel uit naar 6-0. Toen moesten er nog 7 minuten gespeeld worden.
Dus de jongens gingen op zoek naar de 7-0 en 8-0. Maar de goal viel aan de andere kant. De eindstand werd dus in een zeer aantrekkelijke wedstrijd 6-1. De assistent-scheidsrechter van de JO19 omschreef misschien de wedstrijd na afloop nog wel het best: “Ik heb me geen moment verveeld”.

Naast dat de JO19 op doelsaldo dus de volgende ronde niet bereikte gold dat na maandag ook voor de JO13. De inhaalwedstrijd in hun poule Zeerobben – Franeker eindigde in een 1-0. En daardoor gaat Franeker op doelsaldo verder.