Rondje langs de velden….

Op de eerste zaterdag van oktober werden de laatste wedstrijden in het kader van de 1e fase voor de pupillenteams afgewerkt. Daarna hebben deze teams (tenzij inhaal) twee weken vrij en starten ze op zaterdag 24 oktober met hun zogenaamde 2e fase competitie. En omdat er helaas geen publiek mag komen bij de wedstrijden zijn de wedstrijdverslagen nog belangrijker geworden. Hieronder alvast een aantal de verslagjes:
(worden in de loop van deze week aangevuld)

JO08-1 (Arum)
Uitwedstrijd tegen Zeerobben (Harlingen)
1e wedstrijd met de strengere Corona maatregelen dus ook voor ons jongste voetballers naar de uitwedstrijd zonder vaders, moeders, opa’s en oma’s. Best spannend dus.
Ondanks dat het aan de zijlijn rustig was was het heerlijk voetbal weer.
De jongens hebben lekker gevoetbald 6 tegen 6 en 2 x 20 minuten.
1e helft hebben beide teams 2x weten te scoren. 1e doelpunt is gemaakt door Jurre Dijkstra, dit door een mooi 1,2tje tussen Jordy en Jurre.
Het 2e doelpunt is gescoord door Jurre Louwsma ook nu weer door een mooie assist van onze spel verdeler Jordy Visser.
2e helft
Tijdens wat gekrioel bij het doel van Zeerobben dus net buiten ons gezichtsveld wist Ewald Boonstra ook nog te scoren alleen was er gefloten ivm een overtreding, doelpunt afgekeurd, maar met een penalty voor Arum als gevolg, vol zelfvertrouwen eiste Jeen Nadema de bal op en wis het team op een 3-2 voorsprong te zetten. Voor onze keeper Guus Heslinga was het een rustige zaterdag ochtend.
Eindstand 2-3 gewonnen top gedaan jongens ✅

JO10-2 (Arum)
Easterlittens – Arum 3-8
Zaterdag weer met een prima overwinning thuis gekomen. We waren nog maar kwalijk begonnen, of Bram rook zijn kans. Een afstandsschot op de keeper was goed genoeg voor de 0-1. En hij dacht laat ik dit nog maar een keer proberen, 0-2. En ja, als je de smaak dan toch te pakken hebt, kan er nog wel eentje bij. Zo stonden we al snel 0-3 voor. Daarna kwam Easterlittens terug naar 1-3. Ruststand was 1-4. In de tweede helft gingen we op dezelfde manier verder, waarbij Hylke en Rutger ook een aantal doelpunten voor hun rekening namen.  De uitslag eindigde in 3-8. Een leuke wedstrijd, waarbij alle spelers door hun goede inzet een steentje hebben bijgedragen  aan deze overwinning! Top gespeeld jongens!!

JO10-1 (Achlum)
Een verslag volgt.

JO11-1 (Achlum)
VOETBAL IS NIET MOEILIJK ALS IEDEREEN DOET WAT IE MOET DOEN.
Prachtige pot voetbal bij AVC sexbierum .
0-7 Gewonnen , zelfs een deel van de tweede helft aanvallers en verdediging omgedraaid wat zorgde voor heel ander spel, iedereen kwam ineens aan de bal en in actie, Mooi om te zien.
Groet Joris de Jong

JO12-1 (Arum)
Arum JO12 eindigt het eerste blok met een 6-2 overwinning op AVC.
Het was een beetje vlakke wedstrijd. Er viel voor de mannen niks meer te winnen, en niks meer te verliezen. We konden geen eerste meer worden, en ook geen derde meer. Het eerste kwart was daar dan ook naar. Maar goed, daarna was het een makkie.
Goals van Daley, Jitse en Rudmer, maar vooral de glaszuivere hattrick van Dion viel op. Met een prachtige kopgoal als tweede!
Maar daar doen we Sem, Niek, Jurre, Semmy en Jan Bauke tekort. Zij zijn er mede verantwoordelijk voor dat we zo weinig goals tegen hebben gekregen.
Conclusie; eerste drie wedstrijden waren zeer goed. Ook vorige week tegen Zeerobben werd er ondanks het verlies prima gespeeld. De laatste wedstrijd was niet geweldig, maar wel ‘gewoon’ gewonnen. Nu op naar het tweede blok, waar we te maken zullen krijgen met betere ploegen. Een leuk vooruitzicht, maar we moeten er om denken dat we niet té veel op elkaar gaan zeuren als het even wat minder gaat. (Thon)

JO13-1
Na vorigeweek een gelijke uitslag van 2-2 . Stond vandaag Blauw-Wit op de planning . De mannen hadden er zin in ! Na de aftrap beginnen we voortvarend tegen dit toch wel een beetje ruige en natrappende stadsploegje . We komen we in notime 3-0 voor door goeie combinaties en overzichtelijk spel . We hebben het tempo er goed in , voor rust weten we stand nog op 5-0 te krijgen , dus een welverdiend bekertje limonade 💪🏻 na een kleine peptalk gaan we weer verder met de tweede helft . Die begon voor ons een beetje stroef en daardoor laten we Blauw-wit weer voetballen . Maar na 10 min komt het gevoel weer terug en gaan we weer lekker spelen en creëeren mooie kansen . Door dit fijne voetbal en mooi acties weten we er nog 2 in te prikken , en sturen we Blauw-wit met lege handen terug naar Lwd . 7-0 een mooie en terechte uitslag!! Groet Gosse

JO14-1
Afgelopen zaterdag moesten we met de JO14 op de fiets naar het Buurdorp Witmarsum…Na een wat zwakker optreden van een week eerder moesten we vandaag weer laten zien wat we waard waren..het team was compleet en we hadden een gelijkwaardige tegenstander aan Mulier..Het spel van Mulier was iets beter als dat van ons maar wij braken een paar keer uit met een paar goeie counters..mede door het sterk spelende as van ons veld..We kregen de 1ste helft veel kansen via Andries , Niek en Thomas..Andries scoorde de 1ste helft maar liefst 4x ..We kwamen snel 3-0 voor waarna Mulier de 3-1 maakte..Daarna een scherpe aanval 4-1…net voor rust maakte Mulier 4-2 via mooie aanval..
Na rust hadden we de verdediging wat beter staan en kregen we nog weinig kansen tegen…1 x moest Stian nog dwars liggen met een hele belangrijke redding op een hard schot die heel Witmarsum al telde…maar er gebeurde de 2de helft nog weinig..Helaas kregen we nog een penalty tegen in de laatste 5 minuten..4-3 …maar verder kwam Muliier niet…een leuke en goeie wedstrijd vandaag. (coach Michel)

JO17-1

“Al snel bleek dat dit niet een moeilijke voetbalmorgen zou worden, na 20 min stonden de geel zwart hemden , al met 3-0 voor!
Met de zeer betrouwbare en prima organiserende aanvoerder Mathijs Buma als laatste man, gaf de defensie bijna geen kans weg.
Hoewel de tegenstander wel na een half uur spelen de 3-1 kon maken, was te wijten aan het feit dat , de prima keepende Jildert ,zijn dagenlijkse banaan nog niet had gehad .Met een heelijke blunder als gevolg.
Met een geblesseerde Pieter en 4-1 gingen wij de rust in.
Door in de rust besproken situatie (keeper tegenstander heeft niets klem, dus altijd door lopen) kon Rinnert in de 2e helft er 5-1 van maken. Ook was te merken dat Jildert in de rust wel zijn banaan had gehad. Hij zat weer vol energie, zoveel dat hij regelmatig de middenlijn passeerde.
Een prima pot voetbal.
Volgende week staat Deinum uit op het programma.
Met interim coach Jan Jaring Veltman.

JO19-1
De oudste jeugd verloor afgelopen zaterdag terecht met 3-2 van een beter S.F. Deinum. Het betekende de eerste nederlaag voor de JO19 dit seizoen! Maar we gaan nog steeds voor de bovenste plekken in deze competitie, aldus de coach. De JO19 verloor niet alleen de wedstrijd, het verloor ook Martijn Wiersma, hij viel ongelukkig op zijn pols na een duw in de rug. Er bleek later die dag in het ziekenhuis dat er een scheurtje in zijn pols zat. Dus in het gips. We hopen op een spoedig herstel. De groep geblesseerden wordt hierdoor weer groter, helaas.

It Twadde
It Twadde speelde thuis tegen Irnsum. De bezoekers waren voetballend sterker maar de zeer sterk keepende Jouke, uitblinker van het veld, zorgde ervoor dat de jongens van It Twadde de gehele wedstrijd nog kans hadden op een puntje. In de slotfase werd het uiteindelijk toch 2-0 voor de bezoekers.