Geen publiek en kantine dicht.

Nieuwe “corona” maatregelen per 1 oktober;
Wat betekent het concreet voor de v.v. Arum en Stormvogels’64?

Het kabinet heeft dus maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00 uur en gelden minimaal voor de komende drie weken. Voor het voetbal betekent dit:
-Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal
-Alle sportkantines gaan dicht.
Aan de hand van vragen en antwoorden over het corona virus en dan met name de nieuwe maatregelingen heeft de KNVB een speciale pagina op haar site: klik hier.
We hebben als bestuur een aantal belangrijke vragen en antwoorden hier even voor u op een rijtje gezet. 

Blijven de amateurvoetbalcompetities doorgaan ondanks de extra aangekondigde maatregelen?
Ja. Alle amateurvoetbalcompetities in zowel het veld- als zaalvoetbal blijven ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema. Het is veilig en verantwoord om te blijven voetballen, mede dankzij de protocollen die de afgelopen periode zijn opgesteld en uitgevoerd om een verantwoorde sportbeoefening mogelijk te maken en te houden. Ook is het geen garantie dat er over drie weken wel weer met publiek gevoetbald mag worden. Daarom blijven we voetballen, zolang het mogelijk en verantwoord is.

Waarom mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij trainingen/wedstrijden?
Vanwege de zorgwekkende landelijke besmetting cijfers heeft de overheid besloten dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs. (we hebben als besturen van de club(s) een gespecificeerde lijstje gemaakt wat betreft vrijwilligers die een rol spelen bij de organisatie van de thuiswedstrijden. Deze vrijwilligers zijn hier persoonlijk over ingelicht)

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.
(dat zijn er maximaal 4 rijders….) 

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Geldt de maximale gezelschap grootte van vier personen voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is hierop uitgezonderd. Een voetbalteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Voor en na afloop van de training/wedstrijd geldt de maximale gezelschap grootte van vier personen voor sporters vanaf 18 jaar wel.

Geldt de maximale gezelschap grootte van vier personen na het sporten ook voor jongeren?
De regels voor maximale samenkomst- en gezelschap grootte gelden niet voor kinderen t/m 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden deze maatregelen wel. Dus ook voor en na het sporten.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:
-Wedstrijdsecretariaat
-Bestuurskamer
-Operationeel commissie overleg
-Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
-Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)
Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Stuurt de KNVB de komende weken waarnemers, rapporteurs, scheidsrechterbegeleiders e.d. naar wedstrijden?
Ja. Waarnemers, rapporteurs, scheidsrechterbegeleiders e.d. blijven wedstrijden bezoeken. Dit vanwege hun rol rondom de organisatie van wedstrijden en het waarborgen van de continuïteit van het voetbal.

Is het toegestaan om een consumptie aan te bieden aan vrijwilligers?
Ja. Een consumptie zoals een kopje koffie/thee aanbieden aan vrijwilligers rondom trainingen/wedstrijden is toegestaan zolang de kantine en horeca gesloten blijft.

Is pers/media welkom bij wedstrijden?
Pers/media mag aanwezig zijn bij een sportwedstrijd. Zij worden niet gezien als toeschouwers, ….
Juist nu publiek in deze tijd de wedstrijd op locatie niet kan volgen, is verslaggeving extra belangrijk. Lokaal, regionaal en landelijk.


Zijn geblesseerde spelers welkom op de sportaccommodatie om wedstrijden te bekijken?
Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de beoefening van de sportactiviteit (training/wedstrijd). Weeg altijd het belang, noodzaak en risico van ieders aanwezigheid goed tegen elkaar af.
-Voor vragen hierover kunt u zich richten tot het bestuur van de v.v. Arum.

Mag er wel gebruik worden gemaakt van de kleedboxen en douches in Arum en Achlum?
Ja dat mag onder de bestaande maatregelen. Dus voor voetballers en voetbalsters, ouder dan 17 jaar, maximaal 8 personen tegelijk in (grote) box en 1,5 meter afstand bewaren. 

9 oktober 2020