Afgelopen zaterdag 10 oktober hadden de pupillenteams een vrije zaterdag. Voor de junioren en senioren teams was er wel een volledig programma. Maar er gingen heel wat wedstrijden door corona, toestand veld en te weinig spelers helaas niet door. De 35+ kwam vrijdag niet in actie, deze ronde is verplaatst naar 27 november. Maar ook de zaterdagwedstrijden van Het Eerste, corona bij Ens, It Twadde, tegenstander Urk trok zich terug uit de competitie en It Tredde, Nijland lastte de wedstrijd zaterdagmorgen nog af wegens een te slecht veld…gingen niet door!
En ook de JO17 werd afgelast wegens corona bij SF Deinum.
Wat ging er dan wel door?
De JO14 speelde thuis de topper tegen Makkum, De JO13 speelde in Sneek tegen het sterke O.N.S. en de JO19 voetbalde (wedstrijd live te volgen via “tv”) uit tegen Zeerobben. Hier de verslagen:

JO13-1
Afgelopen zaterdag waren we op bezoek met ons team bij ONS JO13-2 in Sneek . Ons team was  een beetje gehandicapt omdat 2 basisspeler er niet bij konden zijn en daarom hadden we een paar beloften van de JO12 mee ter vervanging . Gezien de resultaten van ONS de laatste weken , wisten we dat het een zware pot zou worden . En dat bleek ook toen we eenmaal begonnen waren , we speelden erg goed de eerste helft . Maar toch komen we op een 3-0 achterstand door een aantal fouten en toch iedere keer net een stap te laat te zijn . “Rust” na de rust gaan weer vol goede moet de wedstrijd in ! Maar het geoliede team van ONS was niet te stoppen en de batterijen van ons mannen raakten op . Dus werd de stand al snel 9-0 . Toch weten we in de laatste minuut de 9-1 te maken , de eer is gered 😅 en wel door ons huurling van de JO12 met een mooi breedte paas van de vleugel spits weet de kleinste man van het veld (9 jaar) de bal er in te prikken ! De eerste nederlaag is een feit . Jammer maar helaas ! Groet Gosse

JO14-1
De tegenstander van onze JO14, Makkum, had net als de Arumers de eerste drie wedstrijden gewonnen. Dus een heuse topper in Arum. De thuisploeg begon voortvarend en binnen een paar minuten was het al 1-0. De eerste helft was het Arum wat de klok sloeg. Via Niek 2x, Andries en Kimswerder Redmer werd het 4-0 vlak voor de rust. De wedstrijd leek gespeeld. De tweede helft bracht een duidelijk beter Makkum. Maar Arum kreeg ook nog vele kansen. Maar volgens Elmer Bijma hadden ze nog wel een uur kunnen spelen maar scoren deed Arum niet meer. In de laatste 10 minuten sloeg Makkum nog twee keer toe en werd de einduitslag 4-2. En is de JO14 mede-koploper samen met Bolsward.

JO19-1
De oudste jeugd speelden in Harlingen tegen de JO19-2 van Zeerobben. en door de vele afgelastingen mocht het in Harlingen op het hoofdveld. En kon het thuisfront de wedstrijd  live volgen via Zeerobben TV.  In de competitie van de JO19 worden elke zaterdag maar weinig wedstrijden gespeeld. Voor onze JO19 was het inmiddesl al de vierde competitiewedstrijd. Voor de tegenstander Zeerobben nota bene de eerste van het competitie seizoen.
In het begin was Zeerobben voetballend iets beter. Maar onze JO19 kreeg wel de nodige kansen. Maar de man van de wedstrijd stond bij Zeerobben op de goal. Uiteindelijk kwam de JO19 wel met 2-0 voor te staan. Na de rust een zelfde beeld. Zeerobben kwam terug naar 2-1, vervolgens werd het 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3. Het is wel duidelijk, Zeerobben bleef in de achtervolging. Uiteindelijk besliste Jurjen de wedstrijd met de mooiste goal van de middag, strak in de kruising, terug te zien op Zeerobben TV. www.zeerobben.nl
Voor de JO19 scoorden, Hidde 2x, Jort, Dirk Henk, Jurjen en Hylke, geleende talent van de JO17.
Door deze overwinning is de JO19 koploper in de derde klasse. Relativerend: We zijn overigens wel het enige team die vier wedstrijden heeft gespeeld. Aldus de coach.