Regiocup jeugd? (en versoepelingen per 19 mei)

Van de KNVB:
Als de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen, zet het kabinet per 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport. We zijn blij dat er hiermee een stapje de goede richting op wordt gezet. Al zijn we natuurlijk niet tevreden dat het voor een grote groep voetballers nog steeds niet mogelijk is te doen wat ze het liefste doen: als team trainen en wedstrijden spelen.

Maar zoals gezegd; er is weer iets meer ruimte voor zowel zaal- als veldvoetballers. Zo kunnen voetballers vanaf 27 jaar vanaf 19 mei buiten weer in groepsverband voetballen. Helaas nog steeds op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. E

De KNVB is in gesprek met het kabinet over de versoepelingen in stap 3 van de openingsagenda. Onze inzet is om de groep van 27+ weer vrij te kunnen laten trainen en (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk te maken. Volgende week staat hierover een gesprek met minister Van Ark (Sport) gepland.

Opening terrassen op sportlocaties
De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras en maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Ook geldt er een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf.

Verruiming maatregelen senioren
De afgelopen tijd heeft de groep voetballers vanaf 27 jaar in kleine groepjes van maximaal 4 personen op het trainingsveld gestaan. Vanaf 19 mei is trainen in grotere groepen weer mogelijk, al zijn daar nog steeds voorwaarden aan verbonden. Zo mogen groepen uit maximaal 30 personen bestaan en moeten voetballers onderling 1,5 meter afstand bewaren. Jongeren tot en met 26 jaar mochten, en mogen, gezamenlijk trainen en onderlinge wedstrijdjes spelen zonder 1,5 meter afstand te houden.

KNVB Regiocup jeugd
We realiseren ons dat het met de aangekondigde versoepelingen per 19 mei ontzettend lastig gaat worden de KNVB Regiocup voor jeugd te organiseren zoals we dat het liefst zouden zien: in de periode mei/ juni enkele wedstrijden per team spelen in kleine poules op basis van een regionale indeling. Maar ons voetbalhart blijft kloppen, daarom willen we de KNVB Regiocup voor de jeugd nog niet definitief annuleren. De komende dagen bekijken we wat er nog mogelijk is, eventueel in afgeslankte vorm. Volgende week nemen we een definitief besluit en informeren we iedereen vanzelfsprekend zo snel als mogelijk.

Definitieve ingang versoepelingen
Op maandag 17 mei maakt het kabinet bekend of de aangekondigde versoepelingen met ingang van 19 mei definitief worden doorgevoerd. Op dat moment werken wij ook de FAQ bij die te vinden is op www.knvb.nl/coronavirus.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

15 mei 2021