Rondje langs de velden……

Weer even “ouderwets”.
Het was afgelopen zaterdag 19 juni een drukte van belang op sportpark De Bining in Arum. Vijf thuiswedstrijden in Arum en 1 in Achlum stonden afgelopen zaterdag op het programma. Het gaf weer even dat, zolang gemistte, gevoel van voetbalactiviteit en spelplezier. Hieronder de zogenaamde “Whats App” verslagjes van de verschillende wedstrijden. Voor een aantal teams de laatste Regiocup wedstrijden van dit seizoen!

JO08
De JO08-1 speelde thuis tegen Tzum, verslagje komt nog!

JO10-2
Met maar liefst 11 spelers zijn we afgelopen zaterdag thuis gestart tegen Bolsward, wat een luxe!  Om niet steeds te wisselen de ijshockey tactiek maar toegepast. Halverwege de eerste en tweede helft het volledige team (muv de keeper ) gewisseld. Op deze manier speelde iedereen even veel. In de eerste helft waren beide teams leuk aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging mooi gelijkwaardig op. In de rust stond te stand op 0-0. In de tweede helft een vliegende start voor Arumer mennekes. Binnnen vijf minuten de 1-0 en 2-0 op het scorebord. Ook de 3 en 4-0 dienden zich niet veel later aan. Kat in ‘t bakkie zou je zeggen, alleen dacht de tegenstander daar anders over. De mannen werden wat gemakkelijk en daar profiteerder Bolsward van. Na een kwartiertje in de tweede helft stonden we weer op gelijke hoogte, maar Bolsward rook meer en kregen dit ook. Ze scoorden nog en namen daarmee de overwinning naar huis.
Het laatste fluitsignaal was tevens de laatste van deze Regiocup. De wedstrijd van volgende week gaat niet door. Daarmee voor ons ook een einde aan dit vreemde seizoen. Volgens seizoen mogen weer op opnieuw en krijgen we weer een nieuwe uitdaging. Dan weer op een groter veld (half voetbalveld). Tot in augustus/september!!  Groeten Anno

JO10-1
Leider Ronald durfde eigenlijk de stand niet door te geven. Het werd in Sneek dus een dikke overwinning voor LSC. “Het verschil is echt veel te groot tussen onze JO10 en alle overige in deze Regiocup”. Overigens scoorde het Achlumer ploegje wel twee keer. “En dat werd gevierd alsof de wedstrijd hadden gewonnen”, zo meldde de leider!

JO11-1
19 Juni Zeerobben op visite,  gekozen werd er voor dezelfde opstelling als vorige week,  voor rust stond het 3-1 voor Stormvogels, Zeerobben zocht in de rust om redenen om het tij te keren en dat werd gezocht in de bal die was te zwaar en het gras te lang. De  scheidsrechter gaf hen gelijk en de tweede helft lag er een andere bal op de stip. De wens om het gras even te maaien werd niet uitgevoerd. Na rust wist Zeerobben nogmaals te scoren en Stormvogels maar liefst driemaal.  Uiteindelijk werd het 6-2 voor Stormvogels. Na dit toch korte seisoen kiest Justin voor andere vrijetijd besteding en stopt met voetballen Justin succes en bedankt voor je inzet ⚽
Groet Joris de Jong

JO12-1
Het einde van een bizar seizoen eindigde voor de JO12 met een thuiswedstrijd tegen Berlikum. Na een vermakelijke wedstrijd wonnen de mannen met 5-4. Berlikum beschikte over precies 8 man, dus dat ze het lastig zouden krijgen was te verwachten. Maar daarentegen zat er bij Berlikum wel een speler die er letterlijk met kop en schouders boven iedereen uit stak! Maar al is de tegenstander nog zo groot, tegen de JO12 van Arum valt hij buiten de boot!😁
Berlikum kwam wel op voorsprong door een communicatie stoornis tussen Durk Jan en Semmie, maar dat was dan ook het enige minpuntje van die twee. Daarna geen fout meer gemaakt! Ze speelden beiden een berepartij!! 💪🏾 De haast vaste spits, Hylke, zorgde voor de 1-1, en die bleef tot aan de rust staan. De tweede helft begon zoals  de eerste eindigde. Een beter Arum, maar de kansen werden , nog  niet afgemaakt. Maar als donderslag bij heldere hemel kantelde de wedstrijd. Binnen tien minuten stonden we 3-1 achter. 😩 Maar toen kwam het karakter naar boven. “Gast” Dennis maakte 2-3. Toen nog even een slippertje. 2-4.
Maar toen was het mooi geweest. Jurre maakte met een prachtige goal 3-4, en het eindschot was wederom van Dennis. Twee prima goals, mede door voorbereidend werk van Rudmer, werd het 5-4!
Een groot compliment voor de heren. Een prima keepende Sem, een keihard werkende Dion, die de lange Berlikumer volledig uit de wedstrijd speelde!!! Dat zijn wel de kilometer vreters van deze ploeg. Dion en Rudmer. Blijven maar gaan!💪🏾
Hier mee kwam dit bizarre seizoen ten einde. Volgend jaar gaan we naar het ‘grote’ veld. Dan is alles weer normaal. Fijne vakantie allemaal namens Denny en Thon.

JO13-1
Was vrij!

JO14-1
Na de 7-1 overwinning vorige week in en tegen St. Jacob werd AVC uit Sexbierum met dezelfde cijfers thuis in Arum verslagen. Marc was met drie goals de productiefste speler. De andere goasl kwamen van Thomas, Jorrit en tweemaal Andries. Het was ook voor De jo14 de laatste wedstrijd in de Regiocup!

JO17-1
Yessss, wij mogen weer!
Na dat de eerste wedstrijd voor de regio cup werd afgelast, omdat het veld blank stond, konden wij afgelopen dinsdag 15 juni dan eindelijk weer eens een “echte” wedstrijd voetballen.
Met wat hulp van JO19 en JO14 spelers, werd er een prima wedstrijd op de mat gelegd…een verdiende 3-0 overwinning!! (tegen Oosterlittens)
Met als aantekening dat Andreas , na jaren, het voetballen weer heeft opgepakt. En zoals een van de spelers het al aangaf ; het was alsof hij nooit was weg geweest…en daar sluit ik mij volledig bij aan. Prima pot.

Afgelopen zaterdag 19 juni moesten wij weer aan de bak.
Onze 2e en tevens laaste regio cup wedstrijd moest er gespeeld worden tegen Zeerobben
Met een zeer gehavend team (4 man ontbraken) en met de wedstrijd nog in de benen van dinsdag, begonnen wij goed aan de wedstrijd…en kwamen door een strafschop (prima door Rinnert ingeschoten ) op voorsprong.
Maar na een paar gemiste kansen van onze kant, was het  toch Zeerobben wat te beterende partij bleek te zijn.
Eindstand 1-4.
Op naar het volgende (hopende normale) seizoen.

Volgende week spelen alleen de JO08-1 in Arum en de JO10-1 in Achlum nog voor de Regiocup!