Arumer Vrouwenteam op het BOTR toernooi

Het Arumer vrouwenteam komt zaterdag 21 augustus al in actie op het BOTR toernooi te Harlingen. De eerste training voor het Arumer Vrouwen team zal dan ook al op woensdag 18 augustus plaatsvinden. Dit alles ter voorbereiding voor het toernooi, zie hieronder!

Op zaterdag 21 augustus wordt op sportpark Vierkantsdijk de 5e editie van Best Of The Rest (BOTR) gehouden, een Harlinger evenement dat voetbal combineert met muziek en toegankelijk is voor iedereen. Deze editie doen 21 teams mee in de categorieën 35+, 45+ en 60+ voor mannen en nieuw dit jaar is de categorie dames 30+. Om 12.30 uur start de eerste wedstrijd en om 17.00 uur eindigt de laatste wedstrijd. Op dat moment start de live muziek. Dit jaar wordt de muziek verzorgd door ‘First Issue’ uit Leeuwarden. Om 21.00 uur is het afgelopen. 

Toegang
De toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk mits je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud, of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor toegang kunt tonen. Bij de entree van het terrein wordt hier streng op gecontroleerd door middel van het scannen van een QR code. Let op: geen bewijs = geen toegang! 

George Best editie
’s Middags een voetbaltoernooi voor senioren en ’s avonds live muziek. Dat is, zo’n beetje, de samenvatting van BOTR, wat elke twee jaar wordt georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 2013. Dit jaar is het de vijfde editie van BOTR en is het omgedoopt tot ‘George Best edition’. George Best wordt gerekend tot de beste voetbalspelers aller tijden en maakte vooral naam bij de Engelse voetbalclub Manchester United. Ook werd Best geregeld “de vijfde Beattle” genoemd. De muziek deze dag zal dan ook vooral in het teken staan van muziek uit de jaren 60 en 70.

Deelnemende teams
De inschrijving zat binnen 48 uur vol. Dit jaar doen er 21 teams mee. Dat is een record en meteen een uitdaging. Het hoofdveld van fc Harlingen wordt namelijk op dit moment gerenoveerd en kan niet gebruikt worden. Door creatief om te gaan met het speelschema is het toch gelukt om met 21 teams te gaan strijden. Wie wordt ‘The Best George’? Het zijn vooral teams uit de regio die meedoen, o.a. uit Leeuwarden, Stiens, Arum, Franeker, Minnertsga, Berlikum en St. Jacob. Maar er is dit jaar ook een damesteam uit Groningen aanwezig. Fc Harlingen is vertegenwoordigd in alle categorieën en ook Zeerobben is van de partij in de 35+ en 45+ categorie. Om 12.30 uur starten de eerste wedstrijden in de categorie 35+ en 45+. Vanaf 14.00 uur starten de dames en de mannen 60+.  

De derde helft met ‘First Issue’
Rond 17.00 uur start de derde helft met ‘First Issue’. Een Leeuwarder band met een Harlinger randje. Deze band bestaat al sinds 1985 en is beroemd en berucht in Friesland. Ze bestaan al zo lang dat de meeste Leeuwarders zich niet meer een straatfestival kunnen heugen zonder hen. Maar ook in Harlingen zijn ze niet onbekend. Tijdens verschillende edities van de Visserijdagen wist de band het publiek te verleiden tot een straatdansfestijn. Het Harlinger randje wordt gevormd door onze stadsgenoot Johan Jorna die sinds 1988 als drummer actief is bij deze band. 

Om 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. De hoofdprijs wordt ook deze editie weer beschikbaar gesteld door Van der Meulen Speelgoed. Naast een mooie hoofdprijs zijn er ook vele kleine ‘gadgets’ te winnen zodat iedere deelnemer met iets naar huis gaat. Na de prijsuitreiking gaat de muziek nog door tot 21.00 uur. Dan is het afgelopen.

Gedurende de hele dag staat er ook een springkussen voor de jongste jeugd en kan de pannakooi gebruikt worden. Let op: kinderen van 13 jaar en ouder moeten ook een QR code tonen. Geen bewijs = geen toegang. 

 

 

 

 

 

 

14 augustus 2021