Rondje langs de velden…

Afgelopen zaterdag kwamen alle v.v. Arum teams en SJO Arum/Stormvogels’64 in actie. Op sportpark De Bining was het druk, maar ook in Achlum. De pupillenteams speelden de tweede competitieronde, de junioren de tweede beker poulewedstrijd. It Twadde speelde haar eerst competitie wedstrijd. En de O23 kwam voor het eerst in actie voor de  beker (knock-out). Hier volgen de WhatsApp verslagen:

JO09-1  (gecombineerd Arum/Achlum)
Zaterdag 11 september 1e thuiswedstrijd voor JO-9
Toen Elmer en Ik 4 jaar geleden begonnen konden we nauwelijks 4 spelers op het veld krijgen hoe anders is dat nu. Team JO-9 bestaat inmiddels uit 10 vaste spelers we hebben na de zomerstop 2 spelers uit Achlum mogen verwelkomen: Jilles & Benja. Welkom bij het team. Met 3 wissels zijn we aan onze wedstrijd begonnen al snel bleek dat onze tegenstander meer overwicht op het voetbalspel had en daardoor konden ze een eindstand realiseren van 8 tegen 0.
Iedereen heeft lekker gevoetbald een hoop drukte voor het doel van vvArum. Zonder onze keeper Guus had de eindstand er heel anders uit kunnen zien heel goed gedaan 👍, Tot volgende week.
Elmer & Riemer

JO11-2 (Arum)
Zaterdag kwam AVC uit Sexbierum op bezoek in Arum. Na het gelijkspel van vorige week, was het afwachten wat voor tegenstander vandaag op bezoek kwam, AVC was voor ons nog een onbekend team.
We begonnen goed, veel inzet en kansen. Hylke kwam een paar keer goed voor de goal, alleen de keeper was niet van plan kadootjes weg te geven. Door goed keepers werk kwamen we dan ook niet tot scoren. AVC kwam er wel een paar keer goed door, waardoor we met de rust op 0-2 achter stonden.
De tweede helft weer met frisse moed er tegen aan, we waren tenslotte mooi aan elkaar gewaagd, alleen hadden we nog geen goal. Door leuk samenspel en veel inzet van iedereen, werd dit beloond met een mooie goal van Hylke, 1-2. En dit gaf iedereen moed. De 2-2 hing in de lucht en kwam er uiteindelijk ook. Een mooie goal, Siard van achteruit de bal op Redmar, die Hylke op links aan speelde. Die zocht de achterlijn en met een voorzet hoefde Rutger er maar tegen aan te lopen. Schitterende 2-2 en wat een blijdschap op de gezichten van alle speler, scoren uit een mooie aanval, de inzet werd beloond! Daarna kon het alle kanten op, AVC kreeg kansen, Arum kreeg kansen. Uiteindelijk vond Hylke het met nog een keer en werd er met 3-2 gewonnen. Een compliment aan het hele team, ze hebben hun geweldig ingezet!!
Groet, Anno

JO11-1 (Achlum)
Vandaag 11 september Mulier op visite in Achlum. Er werd van beide kanten vanaf het begin vel gestreden om de bal. Het eerste doelpunt wist Jelke te scoren door een trap op doel van Berend die net naast ging even bij te sturen, kwestie van juiste man net op de juiste plaats. Het tweede doelpunt wist Thyme te maken uit een prachtige voor zet van Berend. Vervolgens wist voor rust Mulier toch ook tweemaal te scoren al had ik het idee dat Stormvogels het sterkst was van beide. Jelte en Sil  hebben ook diverse malen een aanval van de tegenpartij geblokt. Na de rust er vol in en Jelke wist nogmaals te scoren, en of het nog niet genoeg was prikte Berend er ook nog een in. De stand werd uiteindelijk 4-2 voor Stormvogels. Er werd mooi samen gespeeld en het wordt al een mooi team en na tweemaal winst is de sfeer goed in het team. Groet Joris en Tijmen

JO13-1
Als dit een voorbode was, gaan we een mooi seizoen tegemoet!
Eindelijk weer een ‘normale’ wedstrijd. Eerste bekerwedstrijd tegen het achteraf niet heel sterke Makkum.
Maar dit doet niets af aan de prima prestatie van Sjo Arum/Stormvogels jo13 zoals dat officieel heet.
Vanaf de eerste seconde volle bak, wat al heel snel leidde tot de 1-0 voorsprong. En natuurlijk zijn er genoeg dingen die beter kunnen, maar het begin is super.
Een ploeg met heel veel plezier en , niet onbelangrijk, heel veel voetballend vermogen. We hebben er zin in!!
Jelmer 1-0 Daley 2-0  3-0 Harmen. Jelmer 4-0. Jitse 5-0. 6-0 Jelmer. Jitse 7-0. 8-0 Dion.

JO14-1
Zaterdag 11 september stond ons 2e beker wedstrijd op het programma, thuis tegen Harlingen JO14-1 . Na een goede warming-up en een praatje met de mannen gingen we de wedstrijd met een goed gevoel in .  Er werd echt heerlijk gespeeld ! Mooi samenspel en dat resulteerde de eerste helft in een 5-0 voorsprong ! Na de beker limonade en nog wat tactiek bespreking gaan we weer aan de slag . De mannen hadden er zin in vandaag en speelden echt geweldig voetbal met elkaar ! Waardoor er veel goals vielen . Eindstand uiteindelijk 11-0.
Ik zeg knap gedaan boys 💪🏻 Groet Gosse

JO17-1
De onder de 17 jaar moest aantreden in het pittoreske Hindeloopen voor haar tweede bekerwedstrijd. In een over het algemeen rommelige eerste helft kwam Arum via Menno van der Veen en Liam overigens terecht op 2-0. Na rust werd er beter gespeeld en liepen de jongens uit via Marc en tweemaal Rinnert naar een 5-0 overwinning. Echter zaterdag zal de beslissing vallen als de JO17 de zogenaamde finalewedstrijd speelt in deze poule. In Lemmer tegen het favoriete CVVO, zal er moeten worden gewonnen!

JO19-1
Tot een kwartier voor tijd leek er voor de tegenstander van de JO19; Rijperkerk met een 0-4 voorsprong geen enkel vuiltje aan de lucht. maar door een prachtige goal van Anne werd het 1-4. En daarna begon een hectisch kwartiertje waarin het nog 3-4 werd. En heerlijk gezegd was deze uitslag ook een veel betere afspiegeling van de wedstrijd. Waarin de beide teams elkaar niet veel ontliepen qua voetbal en kansen.

JO23-1
Dit seizoen hebben Arum/Stormvogels’64 voor het eerst een O23 team. Het is dit seizoen ook voor het eerst dat de KNVB district noord/oost deze competitie (en beker) aanbied. dus is het uniek dat wij daar al aan meedoen! Afgelopen zaterdag trof de O23 in de beker knock-out ronde een zeer sterke tegenstander. ONT O23-1 was dan ook met 9-2 te sterk. Maar de trainer zei na de wedstrijd: “Ik heb aanknopingspunten gezien waar we in de competitie mee verder kunnen”. (volgens een aantal spelers ziet de coach teveel naar nabeschouwingen op de TV of heeft ook een cursus mediatraining gevolgd)

It Twadde
Helaas afgelopen zaterdag verloren door een ongelukkige eerste helft. Waarin de scheidsrechter een stempel drukte en wij daardoor meer tegen onszelf speelde dan tegen Waterpoort Boys. Met rust 4-0 achter, spelers die waarschuwingen hadden gekregen, een direct doelpunt vanuit een hoekschop en een onterechte strafschop tegen en dat terwijl de tegenstander maar 1 uitgespeelde kans had gecreëerd. Kortom allemaal niet ideaal. In de rust vonden de mannen de motivatie terug, insteek was na 90 minuten met opgeheven hoofd het veld verlaten en dat lukte… Na de rust ging It Twadde op zoek naar eerherstel en doelpunten. Al snel werd het 4-1 en ging het op zoek naar het 2e doelpunt. Ondanks goede combinaties en diverse aanvallen bleef het bij dat ene doelpunt In het restant van de wedstrijd vond Waterpoortboys nog een keer ons net en werd het 5-1. Maar karakter is zeker getoond de tweede helft en dat biedt clichématig wel perspectief. Ook bij deze nog een bedankje voor de gastspelers Francis (35+), Ruurd (O23) en Kevin (O23).