Arum ronde verder ondanks verlies.

Het vlaggenschip van de v.v. Arum speelde afgelopen zaterdag uit tegen vierdeklasser Franeker. Inzet voor Arum was, na de winst vorige week tegen Makkum, proberen eventueel de volgende bekerronde te bereiken. Arum had, in haar derde beker-poulewedstrijd aan een gelijkspel genoeg, bij verlies was het ook afhankelijk van het resultaat van Tzummarum-Makkum.
Arum begon de wedstrijd goed. Vooral het eerste kwartier was Arum gevaarlijk. En het kwam dan ook al snel op 1-0 door een mooie actie van BT. Daarna verloor Arum de slag op het middenveld. Het kwam daar elke keer een mannetje te kort. En door een te trage opbouw en het goed druk zetten van Franeker liet Arum de wedstrijd uit de handen glippen. In een bestek van een vijf minuten scoorde Franeker tweemaal en stond de ruststand van 2-1 op het bord.
Na rust was in het eerste kwartier vooral Franeker gevaarlijk, daarna kreeg Arum een optisch overwicht. Intussen kwamen er goede berichten uit Tzummarum. Makkum stond verrassend met 3-1 achter. Dus mocht Arum met niet meer dan 3-1 verliezen van Franeker om op doelsaldo de volgende ronde te bereiken. Arum kwam eigenlijk de laatste 20 minuten niet meer in de problemen maar kon via onze, deze middag in de tweede helft, onmachtige spitsen ook niets meer forceren. Overigens de prima invallende Jan Bauke was nog wel dicht bij een treffer. Maar zijn inzet werd prima gepareerd door de Franeker doelman.
Ondanks het verlies van de 2-1 is Arum toch op doelsaldo een ronde verder. Deze volgende “knock-out” ronde zal plaatsvinden op vermoedelijk zaterdag 16 oktober of zaterdag 13 november.
Op de facebook pagina van huisfotograaf van Arum 1; Willem Rienk Miedema, staan weer een aantal fraaie foto’s van deze wedstrijd!

Arum 1 speelt komende zaterdag haar eerste competitiewedstrijd uit tegen Boornbergum’80, aanvang 14.00 uur.