De meeste teams kwamen afgelopen zaterdag 2 oktober weer in actie. De wedstrijden van de JO13 en de O23 werden/waren echter verplaatst.
Hieronder weer prachtige WhatsApp verslagjes van de verschillende leiders.

JO09-1
3e thuiswedstrijd voor team JO-9; 2x op eigen veld verslagen, dat moet toch anders kunnen dachten ze met de uitstekende overwinning van afgelopen weekend (10-1) tegen Berlikum in het achterhoofd, met opgeheven hoofd het veld op.
Tegenstander Stiens. Nog voor we goed en wel los gingen was het al 1-0 Jordy wist met een prima doelpunt de spits af te bijten. Jeen volgde met de 2-0 wat kan die jongen mooi juichen 😁. Jurre Dijkstra is ook van de nul af en wist het 3e doelpunt te realiseren. Jordy wist er vervolgens nog 3 in te prikken. Met 6-0 de box in. Naar eigen zeggen gingen ze weer voor de dubbele cijfers op z’n minst 10 doelpunten. Fluitsignaal van de 2e helft en op stoom was het team de tegenstander is compleet weggespeeld. Benja wist het 7e doelpunt te maken. Na wat gerommel voor het doel 🥅 van de tegenstander makten ze ook nog een eigen doelpunt. 8-0 voor Arum, fluitsignaal voor de time-out. Nog even een reminder gegeven, voor de 10 doelpunten moeten er nog 2 bij ……… met nog 8 minuten op de klok wisten Jurre Louwsma, Jurre Dijkstra, Jeen Nadema en Jordy visser (2x) de eindstand op 13-0 te zetten perfect gespeeld team JO-9.
Ga zo door 👍
Groet de trainers Elmer & Riemer

JO11-2
Dit team wordt qua aantal spelers steeds groter. Inmiddels zijn er al 5 meiden opgenomen in dit team. De tegenstander Harlingen was echter wel een maatje te groot deze zaterdag. 13-2 was de eindstand. Zaterdag speelt dit team net zoals alle pupillenteams de laatste wedstrijd in de 1e fase competitie!

JO11-1
Zaterdag 2 oktober was Makkum te gast in Achlum. Ja Makkum dat was voor het gevoel een dingetje.  Stonden eerst aan top in de competitie. Op mijn vraag wie het spannend vinden en kriebels in de buik heeft was er geen een die de hand niet op stak, dit had ik nog niet eerder mee gemaakt. Als coach moet je dan wat en de mannen bemoedigend toegesproken en de plaatsing uitgelegd,  2 2 3 we gaan voor de aanval en straks vooral niet afwachten.  En dat gebeurde ook, al vrij vlot stonden we 1-0 voor.
Makkum liet de kop niet hangen en al snel was de 1-1 een feit,  de rust gingen we in op 2-3 , dan sta je toch echt achter.
Op naar plan B, oude opstelling 2 3 2 en het was niet makkelijk maar de zin en de wil was er en het werd 3-3. En als je dan na een overtreding op Jelmer een hoekschop krijgt aan de rechterkant dan is er maar 1 iemand geschikt,  de Linkervoet van Jesse , die schopt en die draait precies boven in de rechter hoek. En dan sta je voor, Makkum zeker nog een paar keer gevaarlijk. De keeper wist dit op te lossen en raakt nog geblesseerd met het uit nemen van de bal. Met een keeper op de grond met een ijs doek op de voet en de ogen in het veld wisten we te winnen met 4-3 en zijn we 5 maal niet te verslaan. Groetjes Joris en Tijmen.

JO13-1
Dit team is door de KNVB een klasse hoger ingedeeld. De wedstrijd die daardoor voor deze zaterdag stond ingepland is op verzoek van Blauw Wit’34 verplaatst naar 16 oktober!

JO14-1
Vandaag 2 oktober j.l. de 2e competitie wedstrijd tegen Nicator JO14-1 in Leeuwarden ! De mannen hadden er zin in 😬 na de aftrap gingen we als een stel leeuwen van start en dat resulteerde in een voorsprong van 0-2 binnen 10 minuten. Daarna waren we het voetbal een beetje kwijt …. Het werd 1-2 en 2-2 en ook ging Nicator goed voetballen en maar de 3-2 . Toch weten we de 3-3 te maken , het voetbal kost een hoop moeite en de communicatie is ver te zoeken “we doen maar wat “ Rust!! Na de beker limonade gaan we weer door meer waar we gestopt waren het spel loopt niet , daardoor komen we ook op een 4-3 achterstand . Maar weer weten we het toch gelijk te trekken naar een 4-4 . We blijven aandringen . Nicator speelt goed en heeft veel snelle spelers ze wandelen zo door naar de goal voor de 5-4 . De laatste 10 min van de wedstrijd zijn in gegaan, ik spoor de boys nog een keer goed aan en dan ineens lijken ze het weer gevonden te hebben 😅 ze beginnen weer te spelen al leeuwen ! Prachtig samenspel mooi acties en geweldige goals !!! 5-5 de 5-6 en als kersen op de taart valt de 5-7 ook nog ! De 3 punten gaan mee naar Achlum !! Wat een pot !
Goed gedaan mannen 💪🏻 groet Gosse

JO17-1
De wedstrijd van de JO17-1 kende twee gezichten. De eerste helft was helemaal voor de Arumers/Achlumers. De Franekers begonnen heel slap aan de wedstrijd en in de rust stond er een 6-0 stand op het scorebord. De tweede helft een geheel ander beeld. Nu was Franeker veel feller en scoorde tweemaal. “Wij hadden ook zeker nog twee moeten maken in de tweede helft” , aldus de leider/coach Michel. Maar het bleef 6-2, een terechte overwinning overigens!

JO19-1
De JO-19 moest in hun eerste comp.wedstrijd thuis uitkomen tegen Flevo Boys uit Emmeloord.  De Arumers kwamen wat traag uit de start blokken.
Het was duidelijk dat het eerst half uur voor de tegenpartij was. Daarna pakte het Arumer team wel aardig de draad op, maar kon niet voorkomen dat wij na een dik halfuur tegen 0-2 achterstand aankeken.
De prima spelende Jildert bracht de stand voor de rust op 1-2.
Na de rust was het binnen enkele minuten alweer raak.
Jurjen tikte prima binnen na een geweldige solo actie van Kevin.
En weer later was het weer Jurjen die het net vond.
3-2!
Daarna kwam de Flevo Boys weer op stoom , en de verdediging van Arum hadden de handen vol.
Al snel werd het 3-3 en 15 min voor het eindsignaal, werd een terechte strafschop toegekend aan de bezoekers.
Einstand 3-4!
Een zeer spannende wedstrijd, maar zonder punten.

It Twadde
It Twadde mocht eindelijk weer na twee onverwachte weekenden vrij. Ditmaal een thuiswedstrijd tegen Tzum. Een lastige tegenstander de afgelopen seizoenen dus de drang om te winnen was groot! Binnen het kwartier kwamen we op een 1-0 voorsprong, maar wisten we dit niet door te zetten. Al snel werd in het tempo van de tegenstander gespeeld met als gevolg dat Tzum beter in de wedstrijd kwam. Ongelukkig werd het vlak voor rust 1-1. Na rust ging It Twadde op zoek naar de 2-1 en dat lukte door een mooie aanval. De voorsprong was terecht alleen ging het tempo wederom weer omlaag waardoor Tzum mogelijkheden begon te krijgen en het eerder 2-2 zou worden dan 3-1. Het laatste kwartier was het spannend met veel kansen (ook voor Tzum) maar speelden beide keepers een mooie rol. Gelukkig een 2-1 stand voor It Twadde na 90 minuten wat betekent dat de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn!