Derby onbeslist, publiek winnaar!

“Het was weer als vanouds”, “Heerlijk dat dit weer kan”, waren zomaar wat reacties na de mooie voetbalmiddag/avond van afgelopen zaterdag 2 oktober. “Hjir wiene de minsken wer in kear oan ta” zo sprak de voorzitter na afloop. Het talrijke publiek (ongeveer een 300) kon afgelopen zaterdag genieten van een leuke wedstrijd met na afloop een drankje en livemuziek van De Faam in de terrastenten. 

Een minuut stilte
Voor aanvang van de derby Arum-Mulier werd overigens eerst een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden vaste supporters van Arum 1: Rintsje van der Veen en Anneke Kuipers-Tolsma. Zij hebben voor het dorp Arum veel gedaan wat betreft het gehele verenigingsleven. Dus was de 1 minuut stilte ook een eerbetoon en vooral een respectvol nagedachtenis aan wat  Rintsje en Anneke voor de “doarpsmienskip” hebben betekent.

Vermakelijke wedstrijd 
Daarna konden we beginnen met een van de, volgens een aantal belangrijkste, bijzaken van het leven.  En in deze vermakelijke derby tussen beide buurdorpen was Arum de eerste helft de bovenliggende partij. De Geel-Zwarten kwamen via spits BT dan ook terecht op 1-0. Via een ongelukkige penalty maakte Mulier spits Dijkstra 1-1. Arum bleef aandringen. En met verzorgder voetbal dan de tegenstander, wat eigenlijk in het verleden altijd andersom was, vergat Arum afstand te nemen.

In het eerste kwartier na rust was Mulier feller en maakte het Arum moeilijk. In die fase kwamen de Witmarsumers op 2-1. Een weggevertje werd overigens fraai afgemaakt door wederom spits Dijkstra. Arum herpakte zich en Mulier moest alle middelen aanwenden om de voorsprong te behouden. De prima leidende scheidsrechter Arjen Nauta deelde in deze fase de nodige gele kaarten uit. Daarbij werd een Mulier speler na twee keer geel van het veld gestuurd. En Arum maakte vervolgens terecht 2-2. Weer via, de spits in vorm, BT. “De man meer” leverde niet heel veel meer kansen op voor Arum. Maar via o.a. Lammert, tweemaal via het hoofd en een zeer grote kans voor Tjeerd was de thuisclub nog dichtbij de winst. In de 85e minuut kwam Arum nog goed weg. Na een van de weinige goede Mulier aanvallen werd de bal net naast geschoten. “Daar hadden we hem ook nog “vies” kunnen winnen” zei oud-Arum- en thans Mulier-trainer Pope Leffring. 
Arumer Trainer Edwin Wittink was tevreden over het vertoonde spel van zijn team. Maar er was vooral teleurstelling bij hem: “We hadden moeten winnen vandaag” was dan ook zijn terechte slot conclusie.
En dus bleef deze derby onbeslist maar was uiteindelijk het publiek, na twee jaar wachten, met een leuke wedstrijd en nazit met alles “der op er der aan”, de winnaar!

26 maart      
Op zaterdag 26 maart gaan we verder met deze “klassieker”. Want dan zal deze derby der derby’s in Witmarsum worden gespeeld.
En om dan maar met uitspraak van een vaste, ook ietwat teleurgestelde, Arumer supporter en met een grijns op zijn gezicht, te eindigen: “Dan maar in het hol van de leeuw winnen volgend jaar”   
Het spelletje wordt dus vervolgd…..
   

5 oktober 2021