Afgelopen zaterdag 11 december kwamen bijna alle ST en SJO teams in actie. Arum 1 wegens de huidige corona maatregelen niet. Voor de pupillenteams was het hun laatste competitiewedstrijd. Dat gold ook voor It Twadde en de O23. De juniorenteams komen volgende week zaterdag nog een keer in actie.
Een aantal wedstrijden vonden ’s morgensvroeg onder winterse omstandigheden plaats. De JO14 en de JO17 konden afgelopen zaterdag goede zaken doen voor een evt. kampioenschap. Is het hun gelukt? Hier alvast een aantal de WhatsApp verslagjes van de verschillende teams.

JO09-1
Laatste wedstrijd van dit jaar. De JO09 reist af naar Zeerobben. De eerste helft ging het heel leuk om te zien gelijk op en wisten we met 1-1 gelijk de rust in te gaan met een mooie goal van Demi Koopmans! De 2e helft wisten beide teams nog 2  keer te scoren en werd de eindstand 3-3. 2 prachtige goals van Jurre Louwsma!  Kortom een hele mooie wedstrijd van beide teams met veel spannende momenten! Groetjes van een trotse trainer/leider! Tot volgende jaar.

JO11-2
Wat een enthousiasme tijdens en vooral na de wedstrijd. Eindelijk weer eens een overwinning en wat voor een. In de rust met 1-3 achter en uiteindelijk met 5-4 winnen. Geweldig!We begonnen niet sterk en Blauw Wit’34 profiteerde hier 2x van. We kregen daarna ook kansen, maar zijn soms wat te gehaast, waarna de bal snel naast gaat. Toch een goede actie van Hylke die er een keer goed doorheen kwam en zo werd het 1-2. Maar Blauw Wit had een antwoord en zo gingen we met 1-3 de rust in.De tweede helft was voor Arum. Er wordt steeds beter over gespeeld en het team krijgt hier ook steeds een beter gevoel bij, erg leuk om te zien. Dat resulteerde ook in een paar prachtige aanvallen en doelpunten. 1x via een mooi afstandsschot van Hylke en tot zelfs twee keer toe een mooie aanval over de rechterkant, waarna de voorzet volgde en zowel Bram als Hylke daarna de bal in het doel schopten. Ook in deze helft veel kansen. Hylke maakte er 5-3 van en Blauw Wit scoorde nog 5-4. Na nog een paar spannende laatste minuten klonk het eindsignaal en was de beleving, alsof er een kampioenschap binnen was gehaald. Wederom een super wedstrijd waarbij weer veel inzet werd getoond!!

JO11-1
Speelden deze zaterdag weer tegen Grou. Nu werd er weer gewonnen n.l. met 6-4 in Achlum tegen de JO11-1 van GAVC.

JO13-1
4 – 1 verloren! Jammer maar helaas!
Eerste helft komen we 1-0 achter te staan wanneer Jelmer na enkele minuten de gelijkmaker maakte. Toen had Rudmer nog een mooie kans maar werd er gefloten voor buitenspel wat niet terecht was.
V.C. Trynwalden maakt nog een goal door een klein verdediging fout, 2-1 achter. Na een bakkie limonade liep de tegenpartij zo door en scoorde op nieuw!  Na wat heen en weer te tikken lukte het maar niet om lekker in het spel te komen.. en de laatste minuut kregen we nog een goal tegen.
V.C. Trynwalden was gewoon de betere partij. Volgende keer beter jongens en Nynke. En dat Jurre, Daley en Thon er dan ook weer zijn.
Groet van de 2 zwagers

JO14-1
De jongens wonnen met 6-0 van FVC. Genoeg voor het kampioenschap?

JO17-1
Zaterdag speelden we tegen de koploper, terwijl we zelf op de 3de plek staan…een heuse topper. Het begin van de wedstrijd was lastig vanwege het opgevroren veld en dat was dan ook voor Tzummarum. De 1ste kansen waren dan ook voor hun…Na 10 minuten konden we wat terug doen…eerst was het Pieter die doorbrak en alleen voor de keeper kwam en daarna Rinnert, maar helaas voor ons lag de keeper steeds in de weg..
De openingsgoal was voor de gasten met een slalom door onze verdediging, ronde de spits deze goed af…0-1.
Dit zorgde ervoor dat Arum los kwam en dit resulteerde in erg goed spel…Tzummarum werd flink onder druk gezet en zo maakten we uit een corner de verdiende goal. Mathijs Buma maakte daarin de 4de kopgoal van hem in dit seizoen..1-1.
Arum wilde meer en bleef met sterk veldspel de tegenstander onder druk houden. Kansen bleven komen. Het bleef gelijk tot aan de rust.
De 2de helft bleven we doen waar we gebleven waren, maar de 2-1 viel aan de andere kant.
Een foutje in de verdediging werd door Tzummarum afgestraft. Maar door een paar leuke aanvallen konden we al snel de 2-2 maken door een afstandsschot van Rinnert. Hij had met een zelfde poging ook al eens de paal geraakt. Maar meteen daarna kregen we een penalty tegen..2-3..
Tzummarum drukte daarna door en al snel maakten ze ook nog de 4-2. Helaas voor Arum, want we hadden meer verdient.
Het positieve aan deze wedstrijd is dat we goed gespeeld hebben en genoeg kansen hebben gecreëerd. Je krijgt niet altijd wat je verdient.
Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar in en tegen St. Jakob.

JO19-1
Afgelopen zaterdag kwam het zeer mondige Makkum op bezoek.Arum verscheen met een gehavend team aan de start, en moest noodgedwongen spelers van de JO17 (die al een wedstrijd in de benen hadden) en de O23 lenen.Gelukkig zijn deze spelers altijd bereid ons te helpen.👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻.De wedstrijd ging eigenlijk gelijk op, hoewel Makkum meer kansen creëerde en die ook benutte, stonden wij in de rust tegen een 0-2 achterstand aan te kijken.Een comfortabele stand voor Makkum, die tot 20 min voor het einde alles onder controle had. De prima fluitende scheidsrechter was het, na het toegeven van een vrijetrap aan Arum, zo zat dat er telkens commentaar kwam van de Makkumer kant, dat hij 2 spelers na de kant stuurde. Hiervan kon Arum profiteren, en werd het toch nog een gelijk spel: 2-2.

O23
In de laatste competitiewedstrijd was er weer een spectaculaire uitslag voor de O23. Tegen de inmiddels kampioen Drachtster Boys werd in Drachten met 7-6 gewonnen. Thuis in Arum werd het nog 6-5 voor de Drachters. De O23 startte prima via Bernard en Jesse (eerste balcontact werd het vlot 2-0. Maar DB kwam terug naar 2-1, via Martin werd het 3-1. Maar de ruststand was 3-3. na de rust 4-3 achter. Vervolgens een goede fase, en dat zorgde via Jens en Bernard 2x  voor een 6-4 voorsprong. Daarna viel Bernard uit, maakte Dani vervolgens de 7-4. En na het uitvallen van Dirk Henk (naar zo nu blijkt een ernstige enkelblessure, sterkte DH) werd het nog billenknijpen. het werd namelijk nog 6-7. Daar bleef het bij. En zo behaalde de O23 een knappe uitzege. En werd het derde in de eindstand met een doelsaldo van 24 voor en 24 tegen.

It Twadde
Verloor met 4-0 van Leovardia onder prachtige omstandigheden (zie foto). Bij rust was het 0-0. Toen gelijk op. Geen kansen. Na de rust zetten Leovardia aan met het eerder genoemde eindresultaat.