Daar was ie dan eindelijk weer, het eerste “Rondje langs de velden” van 2022. Een aantal wedstrijden gingen wat betreft corona bij of ons team of bij het team van de tegenstander niet door n.l.: It Twadde, O23, JO11-1 en JO11-2, de JO14-1 was vrij voor de competitie en Arum 1 speelde een oefenwedstrijd. De andere vijf teams kwamen wel in actie. En voor de JO07-1 was het hun eerste optreden in een officiële wedstrijd! Lees hier de WhatsApp verslagjes.

JO07-1
Zaterdag 29 Januari de eerste uitwedstrijd voor de JO-7.
Kleine oogjes zaterdagmorgen j.l. om half 9 de JO-7 reist vandaag af naar de velden van Tzum om daar 3 wedstrijden te spelen tegen DFC (Dronrijp) Tzum en SC Berlikum

Na het warm lopen begint de eerste wedstrijd tegen DFC, al snelt valt ons op dat dit team al wat vaker gespeeld heeft en dat de jongens ook iets ouder zijn dan onze spelers toch gaan ze er vol voor en spelen ze als een echt team samen. Deze wedstrijd eindigt in 6-0 voor DFC

Dan de 2e wedstrijd deze tegen Tzum de dames en heren zitten lekker in de wedstrijd en na een paar minuten wordt het eerste goal voor Arum gemaakt door Hidde Heslinga hierdoor staan ze allemaal op scherp en even later maakt Hidde nog een 2e goal! Super gedaan! Deze wedstrijd eindigt in 4-2 voor Tzum.

Dan de laatste, dit keer tegen SC Berlikum helaas had dit team een speler te weinig er wordt gekozen om Jort Koopmans een oranje shirt aan te trekken, dan kan de wedstrijd beginnen Jort K scoort 2 keer in het voordeel van Berlikum, super gedaan! De spelers beginnen moe te worden toch wordt er leuk samen gespeeld en eindigt deze wedstrijd in een 8-0 voor Berlikum.

Moe van de harde wind maar voldaan vertrekken we weer richting Arum dit was onze eerste wedstrijd en iedereen heeft het fantastisch gedaan!

JO09-1
Yes we mogen weer voetballen! Uitwedstrijd uit tegen Bolsward. Jongens en dame hadden er zin in! Na een paar minuten werd er al gelijk gescoord door Jeen Nadema en kort daarna ook een prachtig doelpunt voor Benja Reinsma. Beide teams zijn altijd goed aan elkaar gewaagd dus konden Bolsward er ook een paar in prikken. En gingen met 4 tegen 4 de kleedkamers in voor limonade. Tweede helft er weer vol tegenaan en wisten Jurre Louwsma en Benja Reinsma er weer een paar te maken. Eindstand 6-5 in het voordeel van Bolsward helaas. De punten hadden dik verdiend mee gemoeten naar Arum. De JO9 kunnen trots op hun zelf zijn hoe ze deze wedstrijd hebben gevoetbald. Fijn Weekend allemaal. Gr Elmer.

JO13-1
SJO Arum/Stormvogels ‘64 JO13 – LAC Frisia JO13 3-2 (2-0)
Bij afwezigheid van het volledig technisch kader, Denny, Dennis, Lolke, Thon, door allerlei redenen, werden de honneurs met verve waargenomen door Richard V en de super hulp van Jurre B. Waarvoor met name Jurre bedankt, aangezien Richard ook tot het technisch kader behoort. 😀
Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft waren de Arum/Achlum mannen, en Nynke, oppermachtig, was het de tweede helft LAC Frisia die, mede door de wind, de overhand had.
Met prima voetbal, juiste agressiviteit en positiviteit, werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong. Doelpunten makers Jelmer en Rein Willem.
De tweede helft was LAC Frisia sterker, maar daar had de wind een groot aandeel in. Desalniettemin kwamen ze terug tot 2-2. Op zich een prima uitslag, maar daar dacht Harmen anders over. Hij vond dat de eerste wedstrijd van de jo 13 in Achlum gewonnen moest worden. Zeven minuten voor tijd; 3-2!!!!💪🏾🎉
De eerste klap is een daalder waard.
Een groot compliment aan de ploeg. Iedereen keihard gewerkt, en sommige ook op een plek waar ze niet altijd spelen.
Volgende week zelfde plek, zelfde tijd!

JO17-1
Afgelopen Zaterdag was het eindelijk weer zover dat we konden voetballen. Na wat coronagevallen van de afgelopen tijd konden we weer los…In een hogere klasse met hopelijk wat betere tegenstanders. Deze Zaterdagmorgen kwam Blauw Wit uit Leeuwarden op bezoek.
Met een ander systeem (3-4-3) gingen we van start. Het begin was dan ook voor de bezoekers omdat we moesten wennen aan de andere wijze van spelen en iets wat slap beginnen. We stonden snel achter met 2-0 door de goede spits van Blauw Wit. Deze zorgde voor veel onrust in onze achterhoede. De storm die laaide bleef, maar de storm van de Leeuwarders ging liggen. Wij konden meer vooruit gaan voetballen en dit zorgde al gauw dat we 2-1 en 2-2 konden maken. Vervolgens konden we nogmaals goed doorbreken door goed doorzetten van Pieter die Andries alleen voor de keeper kon zetten. De inzet werd niet door de keeper met de hand gekeerd gekeerd maar door een veldspeler. Penalty!
Deze werd feilloos benut door Rinnert. 3-2. Daarmee konden we ook gaan rusten.
De 2de helft begon eigenlijk hetzelfde als de 1ste. Mede door de wind konden we niet onder de druk van Blauw Wit wegkomen .Ze kregen 3 dikke kansen en het werd 3-3 en door een foutje in de 16 kregen we ook nog een penalty tegen 3-4. We waren weer wakker geschut en werd het 4-4 en ook nog 5-4 door mooie aanvallen, waarbij er goed druk vooruit werd gezet en op hun helft de bal veelvuldig veroverden.
We vergaten de wedstrijd te beslissen. De laatste goal was weer een penalty wederom door hands in de goal. Rinnert wist hier wel weer raad mee .6-4.Tussendoor hield onze keepers nog een belangrijke bal tegen, erg belangrijk.
De jongens hebben weer een hele goede wedstrijd gespeeld.
Ook mede door de jonge talenten van jo14 die meededen.

JO19-1
Waar wij vorig jaar mee zijn geëindigd…uit tegen Bolsward…zijn wij dit jaar weer mee begonnen….dus weer op naar Bolsward.
En het werd weer (vorig jaar 3-2) een spannende wedstrijd.
De score werd geopend door uitblinkende, Hylke die op aangeven van Brent , fraai kon binnen tikken.
Daarna pakte de thuis ploeg het goed op, en met 2-1 gingen wij de rust in.
Na de rust was het toch weer Bolsward die de wedstrijd leek naar zich toe te trekken : 5-1. Maar door 2 goals van Hylke en een prachtige vrije trap van Anne, was het voor de Bolswarder’s tot aan het einde, nog behoorlijk billen knijpen, maar uiteindelijk trok de thuisploeg toch nog aan het langste eind; 5-4.