Het blijft voorlopig nog wel even “het zelfde liedje”. Corona heeft nog behoorlijk veel invloed op het doorgaan van de wedstrijden. Ook afgelopen zaterdag werden hierdoor weer de nodige wedstrijden afgelast of verplaatst. De JO19, JO11-1, JO07 en de oefenwedstrijd van Arum 1 gingen in iedergeval niet door. Van de overige wedstrijden hier weer even een klein WhatsApp verslagje en kiekjes

JO09-1
Een offday zo sprak de coach na afloop. er werd tegen Warga/WWS met 9-0 verloren…

JO11-2
Afgelopen zaterdag naar Workum. Roan was afwezig, maar de zusjes Sabiene en Serena waren van de partij, waardoor we met maar liefst 12 spelers de wedstrijd startten. Veel wisselen dus! De harde wind maakte er wat een chaotische wedstrijd van. Overspelen was lastig, maar had ook voordelen. De 1-0 was voor Arum, door een mooi afstandsschot van Redmar. Toch hadden we veel kansen, alleen veel naast en over. Sommigen
wilden soms wat te graag, waardoor we vergaten over te spelen. Maar uiteindelijk werd het verschil duidelijk in de doelpunten. Het was Hylke die over de gehele wedstrijd vijf wist te scoren. Ook door het vele wisselen, konden anderen ook eens even op een andere positie spelen. Daardoor wist Jelle door een mooie voorzet van Siard nog te scoren. We wonnen uiteindelijk met 7-1.

JO13-1
Leeuwarder Zwaluwen JO13 – Arum/Stormvogels JO13 7-1.
Zo, hebben we die maar gehad!🥱
Dit was met voorsprong de slechtste wedstrijd van de jo13!!
Maar goed, niet te lang stil bij blijven staan, en het vizier weer richten op de volgende wedstrijd.

JO14-1
Thuis tegen CVVO uit Lemmer. Om 9:00 was de aftrap nog wel een beetje fris, maar verder prima voetbal weer.We begonnen goed na ongeveer 10 minuten kwamen we op 1-0 na een prachtige aanval.De wedstrijd was verder tot de rust in evenwicht met kansen over en weer.Na rust kwam CVVO beter uit de kleedkamer en maakten er dan ook snel 1-1 van.Ze begonnen beter te voetballen en liepen al snel uit naar 1-3 ….maar dat was niet de eindstand. We kwamen na een prima aanval terug tot 2-3.
Kort om een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken.

JO17-1
De JO17 won ook haar tweede wedstrijd, nu werd Marrum met 5-1 thuis verslagen. Verslagje volgt!

O23
“Dit is een goed stel hoor”, sprak Theo Reitsma ooit over het Nederlands Elftal in 1988. De coach van de O23 citeerde deze uitspraak na afloop. De wedstrijd uit tegen O.N.T. uit de De Pein was net met 2-1 gewonnen. Wat hij daarmee eigenlijk bedoelde te zeggen was dat deze overwinning een collectieve prestatie was. In een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde was duels winnen en geconcentreerd blijven de sleutel woorden. De kansjes kwamen. Voordat onze “Noorse” spits de 1-0 aantekende was er eigenlijk al eerder een doelpunt gemaakt. De keeper van ONT haalde namelijk de bal duidelijk achter de lijn vandaan. Maar geen VAR. Na rust maakte Jønko ook de twee nul. Misschien ietwat gelukkig via de rug van een tegenstander. “Maar daarvoor hadden we het al eerder kunnen beslissen”, sprak de Coach. Een teamprestatie zonder uitblinker. Of het moet de attent keepende BW zijn. Hij moest veelvuldig naar de grond en dat deed hij prima. “Hij is het wel gewend om op de grond te liggen”, werd er nog gegrapt door een der spelers.

It Twadde
It Twadde moest afreizen naar Mulier en wilde wat goedmaken ten opzichte van vorige week en uiteraard de verloren wedstrijd in het najaar van 2021.

De doelstelling was uiteraard winnen en ervoor zorgen zo min mogelijk kansen (en doelpunten) weg te geven. Gesteund door meegereisde supporters en zonnig weer waren alle omstandigheden positief gestemd.

It Twadde was de betere op het veld en gaf praktisch niets weg. Maar kon helaas aanvallend bijna niets creëeren. Te weinig liet It Twadde zien dat ze goed kunnen voetballen. 2 a 3 goede aanvallen waarin goed werd gecombineerd en Mulier had meteen moeite om te volgen. Alleen bleef het afronden uit of de keeper van Mulier stond in de weg. Dus als jezelf niet beloond met een doelpunt je geeft niets weg, dan ga je met 0-0 rusten.

In de rust besloten de lijn door te zetten en hopen dat er alsnog wat kansen komen en mocht het nodig zijn misschien wat meer risico nemen achterin om een doelpunt te forceren. Na de rust kreeg It Twadde mogelijkheden en moest de keeper van Mulier aan de bak maar ook hij wilde niets doorlaten.

In de laatste minuten van de wedstrijd nog meer risico en druk naar voren om er alles aan te doen om niet met 0-0 de kleedkamer in te gaan maar het mocht niet zo zijn. Eindstand 0-0, It Twadde beloond zichzelf te weinig… Pluspunten: geen tegendoelpunten en een punt mee naar huis.