Arum 1- Heerenveen 1: zaterdag 2 april a.s.

Na de winst vorige week zaterdag in Hindeloopen mogen we nog steeds dromen over eventuele plaatsing voor de nacompetitie! 
Hoe zit dat ook alweer in deze competitie; Heerenveen en FVC stappen volgend seizoen als zondagclub horizontaal over zoals dat heet. Dus zij doen in deze competitie niet mee voor promotie. Enkel alleen voor het kampioenschap. IJ.V.C. pakte de eerste periode en is daarmee verzekerd van nacompetitie. Tenzij IJ.V.C. kampioen wordt dan krijgt de eerstvolgende club in de eindstand, die nog geen periodetitel heeft, het recht van nacompetitie. Boornbergum en UDIROS strijden om de titel voor de tweede periode. En wie pakt dan de derde periode? Dat wordt nog het spannendst. Eigenlijk hopen we dat de tegenstander van zaterdag a.s.; Heerenveen de derde periodetitel pakt. Want dan zou, als FVC en Heerenveen bij de eerste vijf eindigen, ook het zesde plekje nog recht geven op nacompetitie. En dat is nu net het plekje waar Arum nog een reële kans op maakt. Die strijd om dat 6e plekje zal, zoals het nu staat, met Bakhuizen en Irnsum moeten worden uitgevochten. 
En dus is op dit moment elk punt een welkomen aanvulling op het totaal. Of dat totaal zaterdag a.s. zal worden aangevuld is niet echt reëel. Heerenveen is eigenlijk te sterk voor deze klasse. Dus elke punt die Arum zaterdag a.s. zou halen is een bonuspunt. 
De uitwedstrijd verloor Arum, eerder dit seizoen, met 3-1. In het corona seizoen ervoor werden we zelfs met 6-1, “yn it Fean” van de mat geveegd. 
Thuis speelde Arum nog nooit tegen Heerenveen.

Of het moet 10 jaar terug zijn geweest toen Arum tijdens haar 75-jarig jubileum tegen oud-SC Heerenveen speelde. (zie foto, onder aanplakbiljet)

Na afloop wedstrijd is er overigens Draaiend Rad in de kantine!
30 maart 2022