7×7 volgend seizoen ook voor 18+!

Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7×7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor alle leeftijden boven de 18 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+. 

Veranderende behoeften doelgroep
Het steeds populairder wordende 7×7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7×7 Voetbal 18+ is dan ook het behouden van de voetballers in de leeftijdscategorie 18-34 en de uitstroom bij het bestaande 11×11 tegen te gaan. 
Met het verbreden van het aanbod 7×7 Voetbal biedt de KNVB verenigingen de mogelijkheid om senioren voetballers langer te behouden. Met name in de doelgroep 18-34 is de uitstroom van voetballers hoog. Teams vallen uit elkaar, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer. 

Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7×7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.

Bij 7×7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7×7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

Nieuw: Mannen 18+ 
Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB dus met het aanbieden van 7×7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor alle leeftijden boven de 18 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+. 

7×7 voor- en najaarsreeks
Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden. 

7×7 competitie
Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7×7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.
(en deze vorm wordt dus ook per volgend seizoen  voor 18+ aangeboden)

We gaan binnenkort ook eens bekijken of er ook behoefte is binnen Arum/Stormvogels’64. Middels een kleine enquête.

 

 
Alle informatie over 7×7 Voetbal
31 maart 2022