Het was afgelopen zaterdag 2 april de dag van de nipte nederlagen. Arum 1 verloor nipt met 1-0 van de nummer twee Heerenveen (verslag binnenkort op deze site) It Twadde verloor met dezelfde cijfers van koploper Leovardia. Ook de JO13 verloor met 1-0. O23 verloor als koploper nipt met 4-3 en met diezelfde cijfers verloor de JO17-1 na een prachtige wedstrijd van koploper Geel Wit op Ameland. Maar bij de pupillenteams waren er hele ander uitslagen. Hier de whatsapp verslagjes:

JO07-1
Afgelopen zaterdag mocht de JO-7 thuis spelen
De eerste wedstrijd was tegen MKV dit was een hele spannende wedstrijd in de laatste minuut maakte MKV er 1-0 van in hun voordeel.
2e potje was tegen FVC deze jongens konden ontzettend leuk voetballen al in een paar minuten stond het 3-0 Arum deed goed zijn best en Jildert maakte bijna een goal het bleef echter 3-0 voor FVC
Na de limonade het laatste potje tegen Leovardia
Deze mannen hadden een speler te weinig en daarom koos Jurjen ervoor om Jeljer bij hun in te zetten er werd leuk gespeeld en er waren mooie kansen voor beide de uiteindelijke stand is 0-0
Super gespeeld allemaal 🤩

JO09-1
We mochten weer lekker thuis voetballen tegen SC Bolsward. Altijd zijn beide teams goed aan elkaar gewaagd en de vorige x 5-6 verloren in Bolsward. Dus werk aan de winkel. 10 uur werd de bal afgetrapt. Binnen 3 minuten stonden we al met 3-0 voor. alle 3 gescoord door Jurre Louwsma. Een lekker begin van de wedstrijd. En zo ging het maar door en regende het goals. We gingen de rust in met 9-0! 2e helft ging Arum maar door met scoren en werd het na 40 min voetballen 16 tegen 0!! Een uitslag om nooit meer te vergeten. Doelpuntenmakers, 5xJurre Louwsma, 4xJilles hijlkema, 3xBenja Reinsma, 3xJurre Dijkstra, 1x Jeen Nadema. Heel goed gedaan toppers!! Volgende week uitwedstrijd tegen ONS Sneek.

JO11-2 (Arumer team)
JO11-2: Arum – Oosterlittens
Een eenzijdige wedstrijd, waarbij we veel ruimte kregen van de tegenstander. Hierdoor werd er leuk over gespeeld en kregen we mooie goals uit samenspel, afstandschoten en zelfs uit corners. Einduitslag: 9-1.

JO11-1 (Achlumer team)
Zaterdag een zeer spannende wedstrijd tegen Nijland. Eerst weten we binnen 5 minuten 3 maal te scoren. Echter weet Nijland er voor te zorgen dat het bij rust 3-3 wordt. Na rust gaat het erg gelijk op en wordt er op alle kanten nog gescoord, en blijft het tot het laatst toe spannend. Echter wist de tegenpartij in de laatste minuten een voorsprong te pakken en gaf dit niet meer uit handen en was de winst voor Nijland. Stand 5-7.
Groetjes Tijmen en Joris.

JO13-1
Sjo Arum/Stormvogels jo13 – Sjo Warga/WWS jo 13 0-1 (0-0).
Na de terechte, maar iets te hoge, nederlaag vorige week tegen FVC, moesten we nu weer een nederlaag verwerken.
Wel één van een compleet andere orde. Achteraf waren we blij geweest met een punt, maar gezien het aantal kansen in de eerste helft hadden de punten in Achlum moeten blijven. Maar goed, er stond in ieder geval een ploeg die keihard gewerkt heeft!
Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dan maar hopen dat iedereen weer fit is.

JO14-1
Was vrij!

JO17-1
Wat een geweldige wedstrijd speelde de JO17 op Ameland tegen koploper Geel Wit. Het was voor de coaches en trainers van dit team zaterdag genieten. Wat een talent zit er in dit jonge team. Bijna lukte het met de uitgedachte tactiek om een punt te pakken. En wat een verschil, qua voetbal en sfeer, met vorige week toen het thuis tegen de andere titelkandidaat Franeker ook net nipt in de laatste minuten verloor. Geel Wit wil voetballen en straalt voetbal uit. Wat Franeker vorige week soms liet zien en vooral horen, hoort niet op een voetbalveld thuis.
Overigens waren de eerste twintig minuten afgelopen zaterdag duidelijk voor Geel Wit. En het kwam ook terecht op 1-0. Maar daarna pakte met name het middenveld en de centrale as het bij ons prima op. En we werden beter en kregen kansen. Via een prachtige pass van de uitblinkende Pieter scoorde onze snelle spits Andries fraai. En ook diezelfde Andries zorgde voor rust, ook weer, via een snelle counter verrassend voor de 2-1. In de tweede helft speelden we hetzelfde spelletje en kwamen we zelfs met 3-1 voor. Weer was het Andries die met een hele mooie actie zijn hattrick compleet maakte. Vlak daarna kopte Andreas bijna de 4-1 binnen. Aan de andere kant kreeg Geel Wit ook de nodige kansen om te scoren maar de verdediging en keeper Sander stonden een paar keer goed in de weg. Toch viel de 3-2. En dat gaf Geel Wit een booster. Ze geloofden er weer in. En wat is het dan jammer dat via twee standaardsituaties de wedstrijd uit handen werd gegeven. Een kopbal uit een corner en een feilloos genomen vrije trap zorgde alnog voor de winst voor Geel Wit. Zie: https://www.facebook.com/100002283660186/videos/pcb.2100118993460240/1346284925843981
“Maar wat hebben we ze het moeilijk gemaakt” prees coach Michel de jongens na afloop.
Voor de foto’s, van Maria, van de reis naar Ameland zie de fotogalerij onder het laatse verslag.

JO19-1
Tegenstander Bolsward meldde zich af!

O23
Heerenveense boys beschikt over prachtige kunstgrasvelden maar daar mochten de talenten van de beide verenigingen niet op spelen. Op een achteraf veldje stond de wedstrijd gepland, het veld was droog maar erg hobbelig, daarop was het moeilijk voetballen, de wedstrijd ging gelijk op met over en weer een paar kleine kansjes, na 10 minuten lag de bal zomaar in het Arumer doel, 1-0, we lieten ons niet van de wijs brengen en al snel scoorden we de 1-1 met een mooie lob over de keeper, het spel golfde op en neer, waarbij heerenveense boys veel fysieke kracht gebruikte, we konden hier moeilijk mee om gaan omdat goed combinatie voetbal niet lukte, vlak voor rust werd het 2-1, maar Arum toonde veerkracht en maakte nog voor de rust de 2-2
Na een heerlijke beker limonade starten we de 2e helft prima, met de wind schuin in de rug werden de snelle spitsen aan het werk gezet, uit de mooiste aanval van de middag scoorden we de 2-3, Hidde werd uitstekend de diepte in gestuurd door Marwin, hij gaf de bal op maat voor en Bernard kwam goed voor zijn man en ronde prima af, vanaf dat moment hadden we de wedstrijd onder controle, we kregen kansen op meer, Hidde werd weer de diepte in gestuurd en was op weg naar het doel voor de 2-4
De verdediger dacht hier anders over en maakte een sliding waar bij wel de man maar niet de bal werd geraakt, Heerenveense boys hield de adem in, Arumers staken masaal de handen in de lucht, penalty…….??!!!
Nee besliste de scheids, gewoon een doeltrap, dit was wel het kantelpunt, Heerenveense boys gooide de beuk er nog meer in en maakte snel daarna de 3-3, om iets te forceren gingen we meer naar voren en werd de verdediging wat verwaarloosd, uit een counter werd het 4-3, ook de slag op het middenveld werd verloren en er kwamen geen grote kansen meer voor Arum, uit een snelle aanval van Heerenveense boys leek het nog 5-3 te worden maar met een geweldige redding door Bouke Willem werd dit voorkomen.
Een gelijk opgaande wedstrijd eindigde helaas in een nederlaag waar een gelijkspel mischien een betere afspiegeling was.

It Twadde
It Twadde verloor dus nipt met 1-0 van koploper Leovardia 5. En had voorin wat te weinig stootkracht.