De derby der derby’s in Witmarsum

Op 2 oktober 2021 eindige de derby der derby’s; Arum – Mulier, ook wel gekscherend ‘el Clásico’ van deze regio genoemd, in een 2-2 gelijkspel.
Komende zaterdag 30 april wordt de return in Witmarsum gespeeld. 

Met nog 6 wedstrijden te gaan doet Arum in deze zeer sterke competitie nog steeds mee om eventueel nacompetitie te halen. Maar dan moet alles meezitten, want dan is het natuurlijk ook afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurd. Maar zoals het nu staat zou de zesde plek in de stand een ticket opleveren voor de nacompetitie. En juist die positie neemt Arum voorlopig in. 
Maar we kunnen blijven speculeren over de rest van deze competitie en het belang van de komende wedstrijden, zaterdag staat gewoon 1 van de mooiste en speciale wedstrijden op het programma. “Wedstrijden waar je het hele jaar naar uitkijkt” zo zei vorige week een oud v.v. Arum voetballer. “Wedstrijden voor veel publiek die je natuurlijk wilt winnen”. 
Wordt deze derby ook weer een feestje? Na afloop, de derde helft zeker, in de kantine van Mulier, met o.a. live muziek  van Sytse Haima.

Tot zaterdag, aanvang 14.30 uur te Witmarsum.

27 april 2022