Arum onderuit tegen Irnsum

Met nog een zwaar programma voor de boeg om eventueel nog nacompetitie te halen moest Arum 1 afgelopen zaterdag aantreden tegen het sterke Irnsum. De illusie voor een prima resultaat, we hadden immers de uitwedstrijd verrassend gewonnen, kon na 2 minuten al in de ijskast…
Een te slap begin leverde al snel een treffer op voor Irnsum. Dani was daarna overigens nog dichtbij, prima actie met een schot op de paal, bij de 1-1. Maar met een vrije trap hard over de grond kwam Irnsum wel heel gemakkelijk op de 2-0. En als je daarna via een te korte terugspeelbal de oranje hemden ook nog met 3-0 in het zadel helpt, dan is de wedstrijd gespeeld. Jorrit maakte na een prima actie nog wel 3-1. Daarna was Kevin nog dichtbij voor de aansluitingstreffer, maar raakte met een hardschot de paal. 
Irnsum breidde de score uit naar 5-1, waarna keeper Jesse middels een penalty de eindstand op 5-2 bracht. 
Arum heeft helaas in deze wedstrijd nooit de illusie gehad op een eventueel goed resultaat. “We missen door blessures te weinig stootkracht voorin” aldus aanvoerder Jacob.
Het overigens deze middag betere Irnsum is qua winst nooit in de problemen geweest. En daarom is het eigenlijk ook onbegrijpelijk dat deze ploeg maar liefst 7 (waarvan 5 na verbaal ongenoegen) gele kaarten pakte in deze wedstrijd…
Arum zit, na dit verlies, voorlopig in de wachtkamer wat betreft een eventuele nacompetitie. Het is nu helemaal afhankelijk van wat de top zes doet. En het zal overigens zelf ook punten moeten pakken tegen de top zes. Want zaterdag wacht de nummer 5; F.V.C. In Leeuwarden wordt afgetrapt om 16.00 uur.   

9 mei 2022