Afgelopen zaterdag 18 maart kon er na de “sneeuwzaterdag” van 11 maart weer volop gevoetbald worden. Deze zaterdag betekende voor de Pupillenteams de laatste wedstrijd wat betreft de derde fase competitie. Hier volgen weer een aantal WhatsApp verslagjes:

JO07-2 (Arum)
Zaterdagmorgen vroeg mocht de JO7-2 weer eens lekker thuis voetballen het was prachtig weer en iedereen had er zin aan
Eerst tegen FVC-1 Arum was erg afwachtend en de goals vlogen er in voor de tegenpartij helaas 0-7 maar wel lekker gespeeld toen door met de Leeuwarder Zwaluwen hier was er iets meer actie van onze kant en Jildert maakte een mooie goal eindstand 1-3. Na de limonade was daar FVC-2 en er werd gescoord en samen gespeeld! Hidde en Jort Nadema maakten beide een prachtige goal maar ook FVC deed het goed en daardoor eindige deze wedstrijd in 2-4 volgende week weer beter.

JO07-1 (Achlum)
We mochten vandaag, na een kleine rustperiode weer lekker voetballen. We moesten naar Sportpark Wiarda in Leeuwarden.
Eerste wedstrijd V.V Blauwhuis- Stormvogels
We hadden de slaap nog niet helemaal uit en door een afstandsschot van Blauwhuis werd het 1-0.
We waren wakker geschut en we begonnen lekker over te spelen Ferre maakte er 1-1 van.
Toen wist Ferre er 1-2 van te maken.
We zaten lekker in het spel, we speelden goed over en Jurre maakte er 1-3 van.
Kort daarna Ferre 1-4
Een beetje een flipperkast voor de goal van Blauwhuis en Jelte-Pieter maakte zijn eerste goal van het seizoen 1-5.
Rienk nam m nog een keer op de slof en bepaalde de eindstand 1-6.

Stormvogels- DFC
Deze wedstrijd was een stuk lastiger.
We konden moeilijk door de verdeling heen komen.
Over en weer een paar kleine kansjes, net naast over.
Maar Jurre wist een hele mooie te scoren eindstand 1-0

FVC- Stormvogels
Na een beker drinken en een koekje konden we er weer tegenaan.
We moesten weer even op gang komen FVC wist op voorsprong te komen 1-0.
Daarna begon de doelpuntenmachine te lopen Ferre 2x 1-2.
Toch wist FVC langs zij te komen en maakte er 2-2 van.
Maar we deden er een tandje bij en de jarige job Djolie 🎉 wist er 2 te maken 2-4.
Daarna Ferre nog 5x 9-1
We maakten een overtreding voor de goal penalty FVC
Eindstand 9-3
Weer trots op de Dames en Heren, erg goed gevoetbald. Stormvogels blijft ongeslagen!!💪🎉

JO10-1
Thuiswedstrijd tegen Mulier. En wat een heerlijk weertje om te voetballen! Jongens en dame hadden er zin in, en dat was te zien.met Goed druk op de bal kregen we veel balbezit en dat resulteerde in doelpunten!! Met 5-1 de box in voor limonade! In de 2e helft probeerden we de voorsprong uit te breiden. Er werd lekker overgespeeld en er was veel plezier. Nadat het fluitsignaal klonk stond er een keurige 6-2 op het scorebord💪🏽 doelpuntenmakers waren 2x Jilles 2x Guus 1x Jurre D en 1x Ewald. Wat een top team!!

JO12-2 (Arum)
Uit tegen Bolsward. De vorige keer toen we er waren was het -30 tenminste dat vond leider Nick . 1e helft ging mooi gelijk op beide ploegen speelden mooi voetbal veel over spelen en veel kansen aan beide kanten. Maar bij beide teams stonden top keepers op de goal.
Bolsward pakte de 1-0
Maar volgens keeper Roan was de bal al achter geweest. Maar ja de scheidsrechter is de baas en bepaald. Maar voor rust pakten wij nog de 1-1 door Hylke. Dat beloofde nog wat voor de 2e helft. Na de rust ging het weer het zelfde. Mooi voetballen maar die keepers wilden de bal niet door laten. Maar Bolsward begon wat in te zakken. En daar wist ons team wel raad mee . En was het Hylke die de 1-2 maakte. En en even later ook nog de 1-3.
Een zeer sterke wedstrijd van ons team. En door deze overwinning eindigde dit team op een heel knappe tweede plaats in de eindstand van de derde fase competitie

JO12-1 (Achlum)
De Achlumers haalden enorm uit in Leeuwarden bij Frisia. Het werd maar liefst 13-0. En door deze overwinning kwam de JO12-1 bovenaan in de stand. Maar helaas wordt deze derde fase competitie niet uitgespeeld. De JO12-1 moest namelijk nog 1 wedstrijd tegen de nummer 2; AVV. Maar de nummer drie FVC kan in theorie nog voorbij de JO12-1. Dus geen kampioenschap! Overigens verloor de JO12-1 slechts 1 wedstrijd en dat was nu net tegen FVC. Maar inde 4e fase competitie gaan ze voor het kampioenschap.

JO13-1
Afgelopen zaterdag weer even in Leeuwarden geweest bij MKV op bezoek
We hoefden niet zolang te zoeken het is inmiddels bekend terein.
Voor de wedstrijd werd het strijdplan onder het genot van een halve kop koffie even doorgenomen,
Deze keer 2 man in de verdediging en de rest met de neus naar voren voetballen. Er werd naar hartenlust overgespeeld en gecombineerd maar toch konden we niet voorkomen dat we met een 2-1 achterstand de pauze in gingen.
Na de pauze werd er nog een schepje bovenop gedaan en konden we de achterstand ombuigen in een 2-4 eindstand. Wel moesten de assistent leiders/vaders zo nu en dan de wissels wel even doorgeven anders hadden we nu nog achter gestaan 😉
De dames en heren van Arum/Stormvogels waren weer goed op dreef Vandaag knap gedaan
Maar zoals jullie weten maakt 1 zwaluw nog geen zomer dus zullen we volgende week weer vol aan de bak moeten om deze wedstrijd een mooi vervolg te geven!

JO15-1
Na een zeer spannende wedstrijd pakten onze JO15 tegen O.N.S. uit Sneek een terecht punt! Hoewel het binnen een minuut al op achterstand kwam. Maar na een 3-1 achterstand was het vlak voor rust 3-3. Na de rust werd het spel wat grimmiger. Er werd zelfs een 4-3 voorsprong gepakt maar uiteindelijk scoorde ONS nog tegen en stond er 4-4 op het scorebord. Bij Arim/Stormvogels’64 was Dennis met drie goals de grote man.

JO17-1
Voetballend deed de tegenstander van de JO17; Sneek Wit Zwart prima mee in Arum. Het tempo lag hoog. En er werd door beide teams bij vlagen prima gecombineerd. De grote kansen waren echter voor ons. Maar de keeper bij Sneek Wit Zwart was de absolute uitblinker deze morgen. Toch kwamen we op aangeven Andrys halverwege de eerste fraai op 1-0. Daar was dan wel een prachtig schot van Thomas voor nodig. De harde volley werd overigens nog aangeraakt door de keeper maar sloeg daarna via onderkant lat hard in.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. De keeper stond vaak in de weg. We kwamen nog goed weg na een mooie vrijetrap van Sneek op de lat. Maar daarna besliste Rudmer de wedstrijd na een fraaie aanval.
Maar het mooiste moment van de wedstrijd moest nog komen. Na een zware operatie, en daardoor maanden van afwezigheid, maakte 10 minuten voor tijd Menno v/d Veen weer zijn rentree. En na een paar minuten in het veld kwam Menno alleen op de keeper af en maakte de kans koelbloedig af!
Een kippenvelmoment…..zeker voor iedereen die bij deze wedstrijd aanwezig was.

It Twadde
It Twadde moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de koploper Joure. De jongens speelden een knappe wedstrijd en kwamen na een 2-0 achterstand via Douwe die er 2-1 van maakte terug in de wedstrijd. De eindstand werd echter 4-1 voor de koploper.