Paaszaterdag stond in teken van inhaalwedstrijden. It Twadde, JO17-1, JO15-1 en de JO13-1 kwamen in actie. De tegenstander van de O23 belde helaas af. Hier de WhatsApp verslagjes en beelden van vooral wedstrijden waar de teams aan elkaar gewaagd waren:

JO13-1
Een enerverende 0-0.
Als je de stand ziet denk je saaie pot maar dat was het zeker niet. De jongens en meisjes van Stormvogels/Arum en Langezwaag waren precies aan elkaar gewaagd
Veel kansen veel reddingen en bij vlagen heel goed voetbal
Zelden zo’n mooie 0-0 gezien
Een spannende pot tot aan de laatste minuut
Een wedstrijd die geen verliezer verdiende.
En beide ploegen waren content met het spel en de uitslag.
Enig smetje op wedstrijd was dat de coach weer een weddenschap heeft verloren voor hem vandaag niks kado het kost hem weer 10x een Haribo
Op naar de volgende wedstrijd hopelijk voetballen jullie dan weer zo goed als vandaag en liggen de snoepjes niet te zwaar op de maag.
Volgende week Aengwirden weer aanvalluh…
En voor Franske de Balle! 😉

JO15-1
De JO15-1 verloor nipt met 2-1 in Leeuwarden van MKV’29. “We waren goed aan elkaar gewaagd.
Helaas teveel geblesseerd anders hadden we kunnen winnen…
Maar was een leuke pot. Aan de 2-1 zat wel duidelijk een buitenspel luchtje.
Volgende week beter.

JO17-1
De jongens van de JO17-1 speelden afgelopen zaterdag tegen de koploper Harlingen. En het is zo spannend in deze competitie dat er nog wel 6 teams kampioen kunnen worden. “Ook wij doen altijd nog mee voor het kampioenschap en bij winst zouden we het team zijn geweest met de minste verliespunten, uiteindelijk waren we heel blij met een gelijkspel. En kampioen zullen we waarschijnlijk net niet worden, daarvoor komen we met vijf JO15 spelers fysiek te kort, maar we zijn wel de best voetballende ploeg in deze tweede klasse. En mentaal tonen we aan over genoeg veerkracht te beschikken. En daar mag je trots op zijn”. Concludeerde de coach na de wedstrijd.
Aan de uiteindelijke 2-2 hadden beide teams niet veel. En onze JO17 jongens sleepten de 2-2 nog voor de helsdeuren weg.
In de eerste helft was Arum/Stormvogels de bovenliggende partij. Maar de beloning in een vorm van een doelpunt kwam er niet. Na de rust werd het een fysieke strijd. We kwamen helaas niet meer aan voetballen toe. Daarvoor was o.a. de durf en een te lage tempo in de opbouw debet. We kwamen ongelukkig 1-0 achter en een 10 minuten voor tijd werd het  2-0 en moesten we, na een gele kaart, met 10 man verder. Maar de knop ging om en we bleven onze eigen wedstrijd spelen. Via een mooie actie van Pieter maakte Mathijs 2-1 en in de allerlaatste minuut werd Harmen vastgepakt in het strafschopgebied en de scheids wees gedecideerd naar de stip. Diezelfde Harmen bleef zeer koelbloedig en schoot de penalty onberispelijk binnen. Zie filmpje!  En dus met een 2-2 waren wij de mentale winnaars!
En werd het fietstochtje terug naar Achlum/Arum een stuk aangenamer.

It Twadde
We hebben echt lekker gevoetbald zaterdag. 2 tegendoelpunten miscommunicatie en 3e tegengoal was mooi ingekopte corner. Verder eigenlijk weer merendeel van de wedstrijd gedomineerd, kwamen onder het druk zetten uit, onze backs kwamen hoog op. Combinaties met elkaar lukten en konden kansen creëren. Ons doelpunt was goed uitgespeeld met vleugje buitenspel. Nick heeft ons heel lang inde wedstrijd gehouden. Positief zijn en elkaar goed coachen. Zijn met goed gevoel van het veld afgegaan. We gaan deze seizoenhelft nog wel 1 of 2 keer winnen 😃 aldus speler/coach PG
Leeuwarder Zwaluwen 11- It Twadde 3-1
Op de foto de twee hoofdrolspelers van afgelopen zaterdag: Mike scoorde de goal voor It Twadde. Nick werd gekroond tot “man van de wedstrijd”. (nadat hij in de kantine alle twadde spelers een biertje had gegeven)