Afgelopen zaterdag werden er i.v.m. uitvoering Gymnastiek vereniging toch een aantal wedstrijden verplaatst o.a. de JO10-1. Ook de wedstrijden It Twadde en JO07-2 gingen niet door. Van de wedstrijden die wel werden gespeeld weer even korte WhatsApp verslagjes:

JO07-1
Vandaag gingen we naar Blauwhuis om weer een lekker potje te voetballen.
Eerste wedstrijd was AVC/Tzummarum- Stormvogels
AVC begon gelijk sterk aan de wedstrijd.
Ze kregen gelijk een paar kansen, maar kwamen niet tot scoren.
Ferre maakte er 0-1 van.
AVC kwam goed terug 1-1.
Het leek net of we al in de vakantie modus waren, het was niet helemaal scherp allemaal maar toch wist Rienk een mooi afstandsschot te lanceren 1-2.
Maar AVC gaf zich niet gewonnen en maakte er 2-2 van.
Het ging gelijk op Djollie miste net het goal, Jurre net over.
Goed verdedigend werk van Jelte-Pieter en Fayen mocht niet baten.
AVC wist de 3-2 te maken.
Goed gestreden maar hier is dan toch het eerste verliespuntje.

Blauwhuis- Stormvogels
Deze wedstrijd ging mooi gelijk op.
We waren wakker geschut door het verlies, nu vastberaden om te winnen.
Rienk weet m zelf vrij te spelen voor de goal, en knalt m erin 0-1.
Blauwhuis had nog een paar mooie acties, maar kwamen niet tot scoren.
Rienk maakte er 0-2 van.
Toen klonk het fluitsignaal!
Gewonnen!!

SC Franeker jo7 4-Stormvogels
We begonnen sterk aan deze wedstrijd iedereen deed goed mee!
Jurre maakte de eerste 0-1.
Vlak daarna schoot Ferre er 1 in 0-2.
Franeker kwam met een mooie actie voor ons goal, en maakte m 1-2.
Ferre maakte een mooie actie 1-3.
Jurre speelde 2 man uit en knalde de 1-4 binnen.
Daarna weer met een fraai schot maakte Rienk er 1-5 van.
Franeker wist ook nog een keer te scoren 2-5.
Als laatste maakte Ferre er 2-6 van.
Iedereen goed gespeeld. 👍🏻💪⚽️

JO09-1
Ons nieuwe team speelde afgelopen zaterdag uit tegen AVC/Tzummarum. En het werd een hele fraaie overwinning. Uiteindelijk stond er 7-3 op het scorebord! 3 goals door Jilles en Ewald en 1 van Siem.

JO12-2
Het was een zware potvoetbal volgens coach Geert. We speelden 7 tegen 7 in Bakhuizen. De thuisploeg had 1 speler te weinig. 7 x7 daar moest ons team heel erg aan wennen. Maar gelukkig pakten we nog net 1 goal in de laatste minuut. En werd het 4-5

JO12-1
Behaalde een knappe 4-0 overwinning. “Het was weer een leuke pot” volgens coach Tijmen. Door deze overwinning tegen Blauw Wit in Achlum, doet de JO12-1 nog volop mee voor de bovenste plek.

JO13-1
On Tour
Deze keer in het busje van Slachtehiem naar Rutten
Geen rijders geen wissels wel met z’n allen knus in de bus
We hadden het zonder wissels erg lastig
De eerste helft konden we de schade nog wat beperken en stond het 3-0
Maar de tweede helft brak de personele problemen ons op we konden niet wisselen als er iemand last had of wanneer de spitsen er geestelijk en lichamelijk even doorheen zaten.
11 – 2 was de eindstand en konden we iewat teleurgesteld weer terug naar Arum
Na regen komt zonneschijn dus volgende keer zal de uitslag vast iets beter zijn
Tot volgende keer🙋🏿‍♂️

JO15-1
Verloor van de nummer drie in de stand IJVC/Blauwhuis JO15-1. In IJlst werd het 3-0 voor de thuisclub. We speelden niet best en waren vooral tegen ons zelf aan het spelen; aldus coach Mario.

JO17-1
Ook nu weer moesten we het op fysieke krachten afleggen tegen Mulier. En daar we eigenlijk op het laatste moment ook geen wissels hadden, werd het toch wel wat een slijtageslag voor een aantal spelers. Door dit eerste verlies na de winterstop zit er een eventueel kampioenschap niet meer in. Maar voetballend kunnen makkelijk meedoen in deze klasse. Thomas tekende met een fraaie kopgoal voor de eer in Witmarsum.

O23
Na een avondje puzzelen had de coach toch weer een opstelling uit de hoge hoed getoverd. In de bespreking vooraf kregen de spelers de opdracht mee om met veel inzet de strijd aan te gaan, en in de duels ook te laten zien dat we er zijn. Met dit alles werd de strijd aan gegaan. GRC Groningen probeerde het spel te maken. Maar we zaten er kort op en gaven geen ruimte weg. Zo ontstond er een strijd op het middenveld waar geen van de teams een overwicht kon creeren. Pas na 30 minuten was er een schot op het Arumer doel, maar voor de in een bloedvorm verkerende Arik was dit geen enkel probleem. Ook wij kregen mogelijkheden maar geen 100% kansen. Bij 1 van de aanvallen verspelen we de bal en komt de tegenstander er razendsnel uit, en spelen het goed uit. 0-1. Dit is ook de ruststand. Na een peptalk van coach starten we weer goed aan de 2e helft. Uit een vrijetrap die door iedereen wordt gemist scoort Menno uitstekend de 1-1. Op dat moment een terechte tussenstand. De spelers van GRC raken behoorlijk gefrustreerd en reageerden dat vooral af op de scheidsrechter die in hun ogen niets goed deed. Met nog 20 minuten te gaan sloop de vermoeidheid in het team, onze manier van spelen kost veel kracht, en we hebben geen wissels meer op de bank, dus met de spelers in het veld moesten we het doen. Het overwicht van GRC neemt toe en het onvermijdelijke gebeurt, GRC scoort de 1-2 en kort daarna ook nog de 1-3