Voor de senioren en juniorenteams stond afgelopen zaterdag 20 mei de laatste wedstrijd op het programma. De pupillenteams komen volgende week nog 1 keer in actie en dan zit het voetbalseizoen erop. Hier weer de WhatsApp verslagjes:

JO07-2
Deze zaterdag mocht de JO7 het thuisfront verdedigen 3 wedstrijden tegen Franeker, Harlingen en Nijland stonden er gepland.
Van start met Franeker hier ging Arum direct aan de leiding en binnen een paar minuten had Jort Koopmans er al 2 in geschoten, er was een fantastische verdediging en passes van Marit Jort Nadema en Jeljer hierdoor kon Hidde het afmaken met nog 2 goals en eindige deze 1e pot in 4-0
Door met FC Harlingen ook hier nam Arum direct de leiding en kwam Harlingen er niet door heen wederom Hidde en Jort Koopmans die beide 2 keer scoorden dankzij een goed samenwerking en verdediging van Marit Jort en Jeljer eindstand 4-0
Na de limonade was het de beurt aan Nijland een sterke ploeg en enorm aan elkaar gewaagd het was Hidde die de 1e goal maakte en Jort Koopmans maakte er vrij snel 1 achteraan er boven op blijven zitten want nijland is snel en sterk al snel maakte nijland er 2-1 van er werd gestreden nog een goal van Hidde en daarna nog 2 voor Nijland een spannende wedstrijd die eindigde in 3-4 het was weer top!

JO07-1
Vandaag mochten we weer lekker voetballen! Met het zonnetje erbij heerlijk voetbal weer 😎🎉⚽️🥅

SC Franeker – Stormvogels
We begonnen gelijk sterk aan de wedstrijd, we zaten er goed bij.
Jimte wist met een mooie actie de 0-1 te maken.
Ook de 0-2 kwam van de schoen van Jimte.
Franeker begon beter in het spel te komen en maakte er 1-2 van.
Vlak daarna kwam de gelijkmaker 2-2.
Stormvogels deed er nog een tandje bij, en Ferre maakte de 2-3.
Djolie loste nog een prachtig afstandsschot die kwam op de lat.
Er kwamen nog wat kansjes maar allemaal net niet in de goal.
Franeker werd steeds sterker en maakte het weer gelijk 3-3.
Toen maakte franeker er 4-3 van.
Toen gingen de kopjes wat hangen bij Stormvogels en ging het snel.
5-3, 6-3 eindstand

DFC – Stormvogels
We hadden even een kleine Peptalk met zijn allen, daarna gingen we er vol voor.
Stormvogels speelde sterk, goed overspel Jurre opende de score 0-1.
Daarna Jimte 0-2.
Jelle-Pieter had een goed schot net naast.
Daarna Maakte Jurre er 0-3 van.
DFC kreeg ook kansen maar ze bleven onbenut.
Fayen deed goed mee en schoot ook op doel, net naast.
Djolie loste een schot, nu wel raak! 0-4
Vlak daarna Jurre 0-5.
We bleven goed druk zetten.
Jimte maakte de 0-6.
En als laatste Rienk met een mooi schot 0-7 eindstand.

AVC/Tzummarum – Stormvogels
We wisten dit word geen makkie!
We begonnen weer sterk.
AVC zat ook goed in de wedstrijd er waren kansen voor beide partijen, maar zonder Suc6.
Rienk nam de bal uit, breed naar Ferre goede loopactie; Voorzet naar Jimte goaaaaal!
Aanval uit het boekje. 0-1 Dit was ook de eindstand

Heel goed gespeeld dames en heren! Tot volgende week,
De laatste wedstrijd van het seizoen in Achlum!

JO09-1
In Easterein speelde de JO09-1 een heel spannende eerste helft waar SDS wel met 1-0 voorkwam.
2e helft was de thuisclub echter te sterk en met een goal van Ewald werd het uiteindelijk 5 – 1. We kregen nog een penalty tegen maar die werd gestopt. mvg Jeroen

JO10-1
9 uur werd de bal afgetrapt in Oosterlittens. We hadden er prachtig weer bij om er een mooie pot voetbal van te maken! De jongens en dame hadden er zin in en dat was te zien. In de eerste paar minuten vlogen de ballen om de oren van de keeper uit Oosterlittens. Een lekker begin van de wedstrijd en stond we met rust 5-1 voor! Tijd voor wat limonade zodat we weer fris de tweede helft konden beginnen. Tweede helft sloeg de vermoeidheid  een beetje toe en kregen we minder kansen om te kunnen scoren. Toch slaagden we erin om er nog een paar in te schieten. Een super mooie overwinning voor de jo10! Eindstand 7-2!
Doelpuntenmakers 1e helft, Guus,Jurre L, Jurre D, Jilles en Demi. 2e helft, Jilles en Jeen. Gr Elmer.

JO12-2
Was vrij deze zaterdag

JO12-1
De Achlumer JO12 had voor zaterdag j.l. nog kans om kampioen te worden. Dan moest het winnen tegen FVC. Het werd een spectaculaire 6-6 in Achlum. Blauw Wit’34 lijkt nu de kampioen te worden. Maar de JO12-1 mag het seizoen komende zaterdag wel afsluiten met een reisje naar Terschelling waar A.V.V. de nummer 3 in de tussenstand in Hoorn de tegenstander is.

JO13-1
De laatste wedstrijd van het seizoen wordt in stijl afgesloten niet winnen maar wel leuk gevoetbald
Met 2 frisse positieve krachten uit de jo-12 en een iets sterker MKV dan anders werd er leuk gevoetbald maar we konden niet voorkomen dat we met een 0-3 achterstand de thee moesten naar binnenwerken
Maar na de pauze konden we toch een hele mooie goal bijschrijven.
We kregen zelf nog 2 tegen maar dat mocht de pret niet drukken.
Eindstand 1-5 🤷🏿‍♂️
Als jullie met deze positieve instelling het nieuwe seizoen beginnen komt het wel goed.
Jullie worden bedankt een fijne zomer toegewenst en misschien tot volgend seizoen🙋🏿‍♂️

JO15-1
Speelde in de laatste wedstrijd thuis tegen Makkum een zeer spannende wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Na een 1-0 achterstand werd ver in de tweede helft toch nog met 2-1 gewonnen. Een mooie afsluiter van dit seizoen.

JO17-1
Vooraf deze laatste, eindelijk weer een thuiswedstrijd, was er nog een kleine kans op het kampioenschap. Dan moest het zelf winnen van Franeker en mocht Harlingen later op de dag niet winnen. In een voor de JO17 niet al te beste wedstrijd kreeg het in de eerste minuut al het lit op de neus. Via een corner werd het wel 1-1. Na de rust waren we wel de betere op het veld maar het duurde tot het einde van de wedstrijd eer we op voorsprong kwamen. Pieter, de grote uitblinker dit seizoen, scoorde fraai 2-1. de winst leek binnen. Echter werd het vlak voor tijd 2-2. Maar weer was het Pieter die voor de 3-2 tekende. Maar een minuutje later konden we weer de bal uit het goal vissen. Eindstand 3-3. Na de wedstrijd heerste er een ware grafstemming in de kleedbox. We hadden niet kunnen brengen wat we in de voorgaande wedstrijden brachten, een mentale kwestie….
Harlingen won overigens en dus voelde het gelijkspel iets minder zuur na afloop.
Ondanks alles kunnen we terugkijken op een mooi seizoen met goed voetbal!

It Twadde
Speelde deze week twee keer. In de laatste thuiswedstrijd werd met 2-1 verloren van VVI, overigens na een goede tweede helft, waarin Kars overigens fraai scoorde. Afgelopen zaterdag werd er in Makkum ook met 2-1 verloren. It Twadde speelde o.l.v. invalcoach Lieuwe een prima wedstrijd met in de hoofdrol keeper Arik. het bleef heel lang 0-0. Uiteindelijk werden twee standaardsituaties fataal. Een vrije trap en corner betekende 2-0. Jildert scoorde nog tegen.