Arum wint spektakelstuk

Afgelopen zaterdag 20 mei j.l. stond voor Arum de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma. Bij winst was Arum zeker van nacompetitie en bij een gelijkspel of nederlaag moest er een resultaat behaald worden tegen de Walde, dat nog ongeslagen is en maar twee keer punten verspeelde.

Arum schoot uit de startblokken en het was Dani die binnen een minuut op aangeven van Jeroen meteen de 0-1 maakte en even daarna ook zijn tweede kon maken, maar voor zijn mindere rechtenbeen uitkwam. Waar Arum het naliet om de score te verdubbelen was het Bakhuizen dat wel twee mooie goals wist te maken. Tussendoor was ook Wessel nog dicht bij een goal, alleen ging de bal via de paal in de keeper zijn handen. Arum moest dus in de achtervolging en werd ook sterker. Nu was het BT, weer op aangeven van Jeroen die de bal knap in de korte hoek binnen schoot. Zo leken beide teams met een gelijkspel de rust in te gaan, maar was het de scheidsrechter die een belachelijke penalty aan Bakhuizen gaf en daar wist de speler van Bakhuizen wel raad mee. Een flinke domper voor Arum dat moest winnen gezien de stand op dat moment bij NOK – Mulier.

Arum deed na rust niet veel anders en probeerde voetballend de kansen te creëren, kreeg daar ook meer ruimte voor van Bakhuizen dan in de eerste helft, maar ging er slordig mee om en het was Bakhuizen dat gevaarlijker was. Arum nam na een kwartier de regie wat meer in handen en wist in de 70e minuut de gelijkmaker te maken. Via Tim en Jeroen kwam de bal bij BT, die de bal schitterend achter zijn standbeen langs in het doel kreeg. Arum ging nu helemaal volle bak en kreeg tien minuten voor tijd een makkelijk gegeven penalty (misschien een goedmakertje?). BT ging achter de bal staan en schoot de bal keurig in de hoek. Nu moest Arum i.p.v. jagen opeens weer een voorsprong verdedigen. Dit lukte ondanks een paar hachelijke momenten vrij goed en dus is Arum dus zeker van nacompetitie.

Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning voor Arum dat zich nu kan opmaken voor de nacompetitie. Alleen komt a.s. zaterdag eerst kampioen De Walde nog op bezoek. Aanvang: 14.30.